Veluwe Advocaten
WS Advocaten
Verdonk Advocaten
HRE Advocaten
Holland advocatenkantoor
Blond Advocatuur
Stroobach & Dijkers advocaten
Hofstad Advocaten
Stroobach & Dijkers advocaten
Cliq advocaten
Cloots Advocatuur
Leijendekker & Nederveen Advocaten
HRE Advocaten
Noordanus Advocatuur
Karami Advocatuur
Mokum Advocatuur
Rahimzadeh Advocatuur
Lima Advocatuur
BEAN Advocatuur
Helta Law
Kok advocatuur
FTW Advocaten
Singh Raaijmakers
Wille Donker advocaten
FTW Advocaten
Advocatenkantoor MUSA
Matpanozer advocatuur
W Advocatenkantoor
Selecteer een advocaat uit Utrecht en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.
Na het gratis juridisch gesprek met de advocaat uit Utrecht kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Heeft u vragen over een conflictsituatie tussen u en uw werkgever? Wilt u meer weten over uw rechten, wanneer u onlangs gescheiden bent van uw ex-partner? Het zijn voorbeelden van situaties waarin de hulp van een ervaren advocaat wenselijk zijn. Een advocaat adviseert u en staat u waar nodig bij tijdens bijvoorbeeld een verhoor op het politiebureau of een civielrechtelijke procedure in de rechtszaal. Op deze website vindt u een zoekmachine, die u helpt een geschikte advocaat in Utrecht te vinden. Advocaten verschillen onder meer van elkaar door wisselende expertisegebieden.
Een advocaat inschakelen is in verschillende situaties het overwegen waard. U kunt de advocaat om advies vragen, wanneer u overweegt een rechtszaak te beginnen tegen anderen. Voordat u die stap zet, wilt u weten wat uw positie is. Bij een zwakke positie kan het verstandiger zijn het conflict te laten voor wat het is. Ook bij een verhoor is het prettig om advies te krijgen van een advocaat. Welke vragen moet u beantwoorden? Is het slim om u te beroepen op uw zwijgrecht? Een advocaat uit Utrecht kan u tijdens zo’n verhoor bijstaan.
Helaas blijkt een goede advocaat voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar te zijn. Om deze mensen tegemoet te komen, biedt de Nederlandse overheid u een financiële tegemoetkoming aan bij het inschakelen van een advocaat in Utrecht. Niet voor niets, noemt men pro deo rechtshulp ook wel gefinancierde rechtshulp. Houd er rekening mee, dat er bij het inschakelen van een advocaat vaak nog wel een eigen bijdrage in rekening wordt gebracht. Deze eigen bijdrage is echter een fractie van de kosten die u anders voor de juridische hulp van een advocaat zou moeten betalen.
Er zijn een aantal situaties waarbij deze eigen bijdrage kwijtgescholden kan worden. Dit is onder meer het geval wanneer een rechter dit tijdens de rechtszaak bepaalt. Ook wanneer u illegaal in Nederland verblijft of het slachtoffer van een zedenmisdrijf bent geworden, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. De exacte voorwaarden van deze eigen bijdrage kan een advocaat uit Utrecht u vertellen. Mocht u worden vrijgesproken, dan betaalt u nooit een eigen bijdrage.
U hoeft de kosten voor het inschakelen van een advocaat in Utrecht niet zelf te betalen als u een verzekering heeft afgesloten. Het is gebruikelijk dat een verzekeraar zelf een advocaat aandraagt, wanneer u om juridische hulp vraagt. U hoeft dit echter niet te accepteren. U mag zelf uw advocaat uitkiezen. Dit is wettelijk bepaald. Maar let op, u dient hiervoor toestemming te hebben van uw verzekeraar en u heeft normaliter een opdracht nodig. Beiden vraagt u aan via een administratieve procedure bij uw verzekering. Een advocaat kan u hier tijdens een gratis kennismaking meer over vertellen.
Selecteer een advocaat uit Utrecht en binnen 24 uur wordt contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek. Het zoeken van een geschikte advocaat betekent voornamelijk, dat de advocaat werkzaam moet zijn in het expertisegebied waarbinnen uw zaak valt. Maak gebruik van de zoekmachine op deze website, om dit makkelijker te maken voor uzelf. Op de profielpagina van de gevonden advocaat vindt u meer informatie over diens expertises. Voorbeelden van expertisegebieden zijn: familie en scheiden, werk en ontslag en politie en justitie. Gebruik de filter in de zoekmachine om nauwkeurig te kunnen zoeken naar een geschikte advocaat.
Zodra u een geschikte advocaat in Utrecht gevonden heeft, kunt u een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Dit doet u via het profiel van de advocaat op deze pagina. Een kennismakingsgesprek helpt u te achterhalen of u een klik heeft met de gevonden advocaat, of deze qua expertise en kennis past bij uw zaak, enzovoorts. Ook kan een advocaat u bij zo’n kennismaking vaak meer vertellen over de kosten van een traject. Het helpt u te bepalen wat in uw situatie de beste vervolgstap is.
Ik heb onlangs een voorwerp verhuurd aan een particulier. Deze brengt het gehuurde object maar niet terug. Welke stappen kan ik zetten?
Allereerst doet u er verstandig aan om de huurder te benaderen. Mogelijk heeft deze een reden om het gehuurde object niet tijdig terug te brengen. Denk hierbij aan ziekte. Wanneer een huurder niet te bereiken is of het gehuurde object bewust langer vasthoudt, kunt u hiervan melding maken bij de politie. Laat u bijstaan door een advocaat in Utrecht. Deze kan u meer vertellen over de rechten die u als verhurende partij in zo’n geval heeft. Het bewust achterhouden van een object waarvan het huurcontract reeds verlopen is, behoort tot de strafbare feiten.
De tuin van mijn buren in Utrecht is een rotzooi; er liggen onder meer uitwerpselen van hun hond. Hoe kan ik ervoor zorgen dat zij de tuin aanpakken, om mijn woningwaarde niet te laten dalen?
Bij conflicten met de buren heeft u verschillende opties. Een advocaat zal u bij een eerste, gratis kennismaking schetsen welke mogelijkheden u heeft. Niet altijd is een gerechtelijke procedure direct de beste optie, daar dit tot onnodig hoge kosten kan leiden. Wat u immers als overlast ervaart, hoeft dat objectief bekeken niet te zijn volgens de wet- en regelgeving op dit vlak. Een advocaat in Utrecht kan met u meekijken, om vast te stellen in welke mate er sprake is van overlast. Ook kan deze u helpen het gesprek met uw buren weer op gang te krijgen om samen tot oplossingen te komen.
Mijn ex-partner heeft een aanzienlijk hoger salaris dan dat ik heb. Moet zij mij maandelijks een bedrag betalen om te voorzien in mijn levensonderhoud?
Zodra uw relatie stuk loopt, kan er een betalingsverplichting ontstaan tussen u en uw ex-partner. Dit gebeurt uitsluitend, wanneer u en uw ex-partner getrouwd waren voorheen. Wie aan wie betaalt is afhankelijk van ieders inkomen. Degene met het hoogste inkomen betaalt maandelijks een bedrag aan de ander, om te voorzien in zijn of haar levensonderhoud. Een dergelijke verplichting vervalt op het moment dat een ex-partner een nieuwe vriend of vriendin vindt en besluit te gaan samenwonen. De duur van deze verplichting wordt door beide partners samen vastgesteld, of door de rechter op het moment dat zij hier niet uit weten te komen. Neem een advocaat in Utrecht in arm om u te laten ondersteunen.
Mijn huurwoning biedt veel meer kamers dan dat ik zelf nodig heb. Kan ik de overige kamers te huur aanbieden aan anderen?
Het is niet altijd mogelijk om de kamers binnen een huurwoning te verhuren aan anderen; lees hiervoor eerst de huurvoorwaarden nog eens door. Mogelijk verbiedt uw verhuurder het verhuren van kamers. Mocht hierover niets zijn opgenomen in de overeenkomst die u met uw verhuurder sloot, dan heeft u deze mogelijkheid wel. Een advocaat in Utrecht kan u helpen uit te zoeken welke opties u heeft. Ook kan deze u adviseren over hetgeen waarmee u rekening dient te houden bij het te huur aanbieden van ruimtes binnen uw woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een overeenkomst sluit met de hurende partij.
Ik wacht al enkele weken op de uitbetaling van mijn salaris, waarop ik vorige maand recht had. Moet mijn werkgever mij rente betalen over deze betaling?
Op het moment dat een werkgever het salaris van haar medewerkers niet tijdig uitbetaalt, ontstaat er feitelijk een schuld. De werkgever is de werknemer een bedrag schuldig. Hetgeen waarop u in zo’n situatie recht heeft, is afhankelijk van de periode tussen het geplande moment van betalen en de daadwerkelijke betaling. Neem een advocaat in Utrecht in de arm, om u hierover te laten informeren. Het kan gaan om een wettelijke rente, maar mogelijk ook om een zogenaamde wettelijke verhoging. U kunt die wettelijke verhoging zien als boete, die de werkgever aan u verschuldigd is.
Ik heb onlangs een contract getekend voor de huur van een woning. Nu rekent de verhuurder kosten door voor de hulp van een makelaarskantoor. Mag dit wel?
Er zijn verhuurders die sommige kosten onterecht doorberekenen aan een huurder op de eerste factuur. Kosten die gemaakt worden voor het inschakelen van een makelaarskantoor zijn er een voorbeeld van. Deze kosten zouden alleen voor uw rekening komen, wanneer u hier zelf actief voor gekozen heeft. In dat geval brengt de makelaar de kosten direct bij u in rekening, in plaats van via de verhuurder. Raadpleeg een advocaat in Utrecht om bezwaar te maken tegen deze onterechte kosten op de factuur van uw verhuurder.
Mijn medewerker wil over een paar maanden meerdere weken op vakantie. Dit komt slecht uit, want hij is betrokken bij een belangrijk project. Kan ik de aanvraag weigeren?
De mogelijkheden om de vakantieaanvraag van een medewerker binnen uw organisatie te weigeren zijn heel beperkt; een medewerker heeft recht op een wettelijk vastgelegd aantal vrije dagen. U kunt een advocaat in Utrecht raadplegen, om u te laten informeren over de mogelijkheden die u hierin heeft. Zou u een vakantieaanvraag weigeren, dan kan een medewerker in het uiterste geval naar de rechter stappen. U dient als werkgever zwaarwichtige redenen aan te dragen, om de rechter ervan te overtuigen dat u correct gehandeld heeft.
Ik heb een product bij een particulier in Utrecht gekocht via een online handelsplatform. Nu blijkt dit product heel anders te zijn dan op de foto’s die gedeeld werden. Wat kan ik doen?
Wanneer u het gevoel heeft bewust belazerd te zijn door een verkopende partij, is het allereerst verstandig om uw bewijs ervan vast te leggen. Doe dit bijvoorbeeld door de vooraf gedeelde foto’s op te slaan. Raadpleeg vervolgens een advocaat in Utrecht, om meer informatie te verkrijgen over eventuele vervolgstappen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het doen van aangifte en het starten van een rechtszaak tegen de verkoper. Zeker bij een particuliere verkoper, waarvan u mogelijk weinig tot geen gegevens heeft, is dat laatste niet altijd rendabel. Een advocaat kan u hierover adviseren.
Ik heb een glazenwasser die eens per drie weken de ramen van mijn woning in Utrecht wast. Nu is hij al twee keer niet op de afgesproken dag langsgekomen. Wat kan ik het beste doen om de overeenkomst te annuleren?
Wanneer u ontevreden bent over de uitvoering van een onderhoudscontract of in dit geval een overeenkomst voor het laten wassen van de ramen, dan kunt u het document nog eens nalopen. Wat is er in dit document opgenomen over het annuleren of opzeggen hiervan? Mocht het om een langer lopend contract gaan, dan kan een advocaat u meer vertellen over uw rechten bij een slechte uitvoering van de beloofde service. Mogelijk kunt u het contract vroegtijdig stopzetten, of heeft u recht op een vergoeding. Raadpleeg een advocaat in Utrecht om te kijken wat hierin voor u geldt.
Mijn ex-vrouw en ik zijn afgelopen maand uit elkaar gegaan en mij is niet helemaal duidelijk welke afspraken er op papier moeten worden vastgelegd. Hoe werkt dit?
In uw geval is het raadzaam om de hulp van een advocaat in Utrecht in te schakelen. Deze helpt u bij het maken van afspraken met uw ex-partner en zorgt dat dergelijke afspraken op papier worden vastgelegd. Het document wat hierbij ontstaat wordt ingediend bij de rechter, om het stuk rechtsgeldig te maken. Mochten er later conflicten ontstaan tussen u en uw ex-partner, dan kan naar het document verwezen worden om te bepalen wie er in zijn of haar recht staat. Afspraken die worden vastgelegd hebben normaliter betrekking op gemeenschappelijke bezittingen en bijvoorbeeld de omgang met kinderen.
Doordat ik even krap bij kas zit heb ik de huur niet kunnen betalen afgelopen maand. De verhuurder dreigt mij op straat te zetten. Hoe los ik de situatie op?
Een achterstand in de betalingen van uw huur kan leiden tot een opzegging van de overeenkomst door de verhuurder. Dit doet de verhuurder niet eenzijdig; de verhuurder heeft er toestemming voor nodig van de rechter. Des te sneller u anticipeert bij een achterstand in betalingen, des te kleiner het risico op zo’n situatie is. Zoek samen met de verhuurder naar een passende oplossing. Laat u hierbij ondersteunen door een advocaat in Utrecht. Deze biedt u advies over uw rechten en mogelijke oplossingen om een stopzetting van de overeenkomst te voorkomen.
Ik kreeg onlangs bericht dat de huurprijs van mijn woning fors verhoogd is. Ben ik in iedere situatie verplicht mee te gaan in deze verhoging?
In de basis geldt dat u verplicht bent de verhoogde huurprijs te betalen, mits door de verhurende partij aan de geldende wet- en regelgeving is voldaan. Zo geldt onder meer dat de huurprijs van woningen slechts eenmaal per jaar verhoogd mag worden. Is dit een tweede keer dit jaar? In dat geval kunt u de verhuurder hierop aanspreken. Kijk daarnaast naar het procentuele verschil met de oorspronkelijke huurprijs. Er geldt een maximum voor de procentuele stijging die een verhuurder jaarlijks mag aanhouden. Twijfelt u over de rechtsgeldigheid van de huurverhoging van uw verhuurder? Neem in dat geval contact op met een advocaat in Utrecht. Deze kan u hier meer over vertellen.
Ik heb een leuke vacature gevonden bij een concurrent van mijn huidige werkgever. Staat het mij vrij om op deze vacature te solliciteren?
Een werkgever heeft over het algemeen niet het recht om het u te verbieden bij een concurrerende organisatie te solliciteren. Er zijn uitzonderingen, wanneer u bijvoorbeeld schriftelijk met de werkgever overeengekomen bent dat u de komende jaren niet bij een concurrent zal gaan werken. Zo’n overeenkomst is alleen rechtsgeldig, wanneer u meerderjarig bent en een contract voor onbepaalde tijd heeft. Een advocaat in Utrecht kan u bijstaan, wanneer u voor uw gevoel ten onrechte belemmerd wordt in het solliciteren op een vacature bij andere partijen.
Ik ben het niet eens met bepalingen die mij worden opgelegd in de voorwaarden van een verkoper. Nu heb ik gehoord dat je deze bepalingen kunt laten vernietigen. Hoe werkt dit?
Het vernietigen van bepalingen uit de voorwaarden van een verkoper is niet zonder meer mogelijk. Er moet sprake zijn van een onredelijke bepaling, of bijvoorbeeld van een bepaling welke bij wet verboden is. Of er sprake is van een onredelijke bepaling kunt u laten vaststellen door een advocaat in Utrecht. Er wordt hierbij gekeken naar een zogenaamde zwarte- en grijze lijst. Deze kan u daarbij helpen bij het laten vernietigen van zo’n bepaling. U dient hier een brief voor op te stellen, waarvan een advocaat u een sjabloon kan bieden.
Onlangs bestelde ik een jurkje in een Spaanse webshop. Het jurkje blijkt kleiner uit te vallen dan gedacht. Kan ik het product nog retourneren?
Ook bij het bestellen van producten in een buitenlandse webshop heeft u de mogelijkheid om (binnen de EU) producten te retourneren als deze niet bevallen. Wettelijk geldt een bedenktermijn van veertien dagen. Deze bedenktermijn start op het moment dat het product bij u is afgeleverd en dus niet op het moment dat u de bestelling plaatst. Er zijn webshops die een ruimer retourbeleid hanteren, dit vindt u terug op de website van zo’n aanbieder. Ontstaat er een conflict omdat de verkoper het product niet terug wil nemen? Raadpleeg in dat geval een advocaat in Utrecht voor advies.
Nadat ik een gratis product heb aangenomen van een webshop zit ik plotseling vast aan een heel duur abonnement. Wat zijn mijn rechten als consument? Dit is niet eerlijk!
In de situatie die u beschrijft is het zaak om uit te zoeken of u bij het aannemen van het gratis product had kunnen weten, dat u een duur abonnement aan zou gaan. Heeft de webshop u hiervan vooraf op de hoogte gebracht? In dat geval dient u zich te houden aan de opzegtermijn van het abonnement. Was vooraf onduidelijk dat het gratis product gecombineerd zou worden met een duur abonnement? In dat geval heeft u het recht deze per direct te laten stoppen en uw abonnementsgeld terug te vragen. Een advocaat in Utrecht kan u hierbij helpen.
Ik maak nauwelijks nog gebruik van een dienst waarvoor ik eerder een overeenkomst sloot. Kan ik deze overeenkomst voortijdig en eenzijdig beëindigen?
Vaak blijkt het lastig te zijn om een nog lopende overeenkomst eenzijdig en voortijdig te beëindigen als afnemer. U dient zich te houden aan de opzegtermijn en looptijd van het contract, zoals dit eerder met een verkoper afgesproken is. Alleen wanneer een product of dienst niet voldoet aan hetgeen in de overeenkomst vastgelegd is, kunt u juridische stappen zetten om de overeenkomst voortijdig te laten beëindigen. Een advocaat in Utrecht kan u meer vertellen over het proces dat u hierbij dient te volgen. Houd er rekening mee dat een verkoper altijd de kans moet krijgen om het goed alsnog volgens afspraak te leveren.
Een verzekeraar weigert mijn verzoek tot het uitkeren van een vergoeding voor de ontstane schade. Als gevolg daarvan loop ik nu grote financiële risico’s. Hoe te handelen?
U omschrijft een situatie waarbij er schade ontstaan is als gevolg van het niet uitkeren van een vergoeding door de verzekeraar. Deze nieuw ontstane schade kunt u mogelijk op uw verzekeringsmaatschappij verhalen, wanneer blijkt dat deze uw eerdere verzoek ten onrechte afgewezen heeft. Of dit in uw geval mogelijk is, moet blijken na een verdere beoordeling van uw kwestie. U kunt hier een advocaat in Utrecht voor benaderen. Deze kan uw zaak naast het Nederlandse verzekeringsrecht leggen en bijvoorbeeld uw polisvoorwaarden nog eens kritisch doornemen.
Een zakenrelatie komt zijn afspraken niet na. Nu vertelde een collega dat ik deze in gebreke moet stellen. Klopt dat en zo ja, hoe gaat dat in z’n werk?
Het in gebreke stellen van een partij die zijn verplichtingen niet nakomt kan in verschillende situaties wenselijk zijn. Denk aan de situatie waarin u de gesloten overeenkomst eenzijdig wilt beëindigen als gevolg van het handelen van deze partij. Of denk aan een situatie waarin het handelen van de zakenrelatie heeft geleid of kan leiden tot het ontstaan van (financiële) schade. U wilt de schade in zo’n geval op deze partij kunnen verhalen. Een advocaat in Utrecht vertelt u meer over het in gebreke stellen van een leverancier en kan met u meedenken of dit in uw situatie wenselijk is.
Mijn ex-partner en ik hebben gezamenlijk besloten onze relatie te verbreken. Hoe pakken we het verdelen van de bezittingen in ons huis aan?
Het verbreken van een relatie betekent veel, zeker wanneer u getrouwd bent geweest. Er moet veel geregeld worden en het is belangrijk om gemaakte afspraken op papier vast te leggen. Dit helpt u onenigheid op een later moment te voorkomen. U kunt een advocaat in Utrecht in de arm nemen om u te laten begeleiden bij het proces dat doorlopen moet worden na het verbreken van de relatie. Onderdeel hiervan is het maken van afspraken over het verdelen van de gemeenschappelijke bezittingen. Of iets tot deze gemeenschappelijke spullen behoort is onder meer afhankelijk van de wijze waarop u getrouwd bent.
In mijn tuin staat een prachtige boom. De buren willen echter dat ik deze kap. De boom zou te veel licht uit hun woning wegnemen. Moet ik hun verzoek inwilligen in zo’n geval?
Het is niet zonder meer noodzakelijk om het verzoek van uw buren in te willigen. Laat een advocaat in Utrecht met u meekijken, om te bepalen of u zich aan de wet- en regelgeving op dit gebied houdt. Wanneer dat het geval is, kunt u de boom in uw tuin laten staan. Een van de aspecten die beoordeeld moet worden is de afstand tussen het terrein van uw buren en de boom. Deze afstand moet in veel gevallen tenminste een halve meter zijn. Daarnaast geldt dat een boom geen gevaar mag vormen voor de buren. In de situatie die u beschrijft lijkt daarvan geen sprake te zijn.
Ik vind dat het tijd is voor een verhoging van de prijzen van woningen die ik te huur aanbied. Kan ik zelf kiezen met welk bedrag ik deze prijzen verhoog?
U kunt niet volledig zelf bepalen met welk bedrag u de prijs van een woning verhoogt. Ieder jaar wordt er een maximum vastgesteld door de Rijksoverheid. Het is een percentage van de prijs die u momenteel in rekening brengt bij huurders. U mag de prijs van een huurwoning slechts eenmaal per jaar verhogen. Een uitzondering hierop is de situatie waarin u de woningen sterk renoveert. Nu is een tweede verhoging toegestaan. Laat u adviseren door een advocaat in Utrecht, wanneer u het verhogen van de huurprijzen overweegt.
Ik huur momenteel een complete woning in Utrecht via een hoofdhuurder. Kan deze besluiten mij uit de woning te zetten?
Bij de huur van een complete, zelfstandige woonruimte is het voor een hoofdhuurder niet zonder meer mogelijk om de overeenkomst die u samen gesloten heeft te beëindigen. U geniet bescherming van wet- en regelgeving. Zou u slechts een deel van de woonruimte huren, dan ligt dat anders. U kunt in dit geval wel degelijk uit de ruimte worden gezet. Normaliter wordt u als huurder via de hoofdhuurder zelf hoofdhuurder, op het moment dat deze het contract met de verhuurder beëindigt. Ontstaan hier conflicten over? Een advocaat in Utrecht kan u in dat geval van juridisch advies voorzien over uw rechten.
Ergens vond ik dat mijn kinderen bij mijn overlijden recht hebben op een legitieme portie. Hoe zit dit eigenlijk bij mijn partner?
Alleen uw kinderen hebben recht op een legitieme portie, het maakt dat zij een bijzondere positie hebben bij de verdeling van de erfenis. Het is niet zonder toestemming van uw kinderen mogelijk iemand uit te sluiten van deze legitieme portie. De hoogte ervan bedraagt de helft van het oorspronkelijke erfdeel wat het kind zou krijgen bij een verdeling van de erfenis. Uw partner heeft wel het recht uw woning en inboedel te gebruiken in de eerste zes maanden na uw overlijden. Raadpleeg een advocaat in Utrecht, wanneer u meer informatie wenst over de legitieme portie voor uw kinderen.
Ik wil dat een verkoper mij mijn betaling teruggeeft, nu een product al na een paar maanden defect is. Kan ik dit telefonisch aankaarten?
In de basis staat het u vrij om bij de verkopende partij uw geld terug te vragen, als u ontevreden bent over het geleverde product. Houd er rekening mee, dat een verkoper niet direct verplicht is u uw geld terug te geven. Zo dient u een verkoper altijd de mogelijkheid te geven om u een nieuw product aan te bieden. Ook kan de verkoper ervoor kiezen het defecte product voor u te herstellen. Het terugbetalen van het aankoopbedrag hoeft in beide gevallen niet. Zou het product opnieuw defect raken, dan heeft u wel recht op een terugbetaling van de aankoopsom. Schakel een advocaat in Utrecht in, om u bij te laten staan als een verkoper dit niet wil doen.
Door betalingsproblemen heb ik de huur niet kunnen voldoen. Mijn huurbaas dreigt me uit de woning te zetten. Moet ik vrezen dat ik op straat kom te staan?
In de basis bent u als hurende partij goed beschermd. Dit betekent echter wel, dat u zich als goed huurder moet gedragen. Wanneer er betalingsachterstanden ontstaan, is het belangrijk het gesprek aan te gaan met de verhuurder. Leg het probleem voor en probeer samen tot een oplossing te komen. Mocht een verhuurder niet instemmen met de voorgestelde oplossing, dan zal deze naar de rechter moeten stappen om u uit de woning te kunnen zetten. Vraag een gratis adviesgesprek aan bij een advocaat in Utrecht, wanneer u wilt weten welke rechten u heeft als huurder.
Ik heb een advocaat in Utrecht gevonden. Voordat ik deze inschakel vraag ik mij af of de kosten hiervan vergoed worden. Hoe werkt dit precies?
De kosten voor de hulp van een advocaat worden vergoed door uw verzekeraar, mits u de verzekering voor rechtsbijstand bij conflicten voor het ontstaan van uw juridische kwestie afgesloten heeft. Daarnaast dient u toestemming te vragen aan de verzekeraar om zelf een advocaat in Utrecht te mogen zoeken. Dit is in de regel een administratieve kwestie, omdat dergelijke verzoeken niet mogen worden afgewezen. In Nederland geldt een vrije advocaatkeuze.
Voor de behandeling van een zaak voor de rechter zoek ik een advocaat in Utrecht. Ik wil mij graag bij laten staan. Hoe pak ik dit aan?
De makkelijkste manier om een geschikte advocaat in Utrecht te vinden, is het gebruik van de zoekmachine op deze website. Sorteer de verschillende advocaten op basis van de plaats waar zij actief zijn. Kijk daarnaast naar het expertisegebied van een advocaat. Dit expertisegebied moet aansluiten op het type zaak waarvoor u zich moet verantwoorden voor de rechter. Sommige advocaten zijn ervaren in contractzaken en bijvoorbeeld aansprakelijkheid, terwijl andere advocaten voornamelijk zaken behandelen op het gebied van verkeer. U leest meer over de ervaring van verschillende advocaten op hun profielpagina binnen de zoekmachine.
Ik heb een brief ontvangen over een beslissing die de gemeente genomen heeft. Kan ik hiertegen in beroep gaan? Zo ja, tot wanneer?
U heeft altijd de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen een beslissing van een overheidsorganisatie. Uw gemeente is hier een voorbeeld van. Voor een dergelijk beroep geldt een termijn van zes weken. Wacht u langer, dan is de kans zeer groot dat uw beroep direct wordt afgewezen. Het is in dit geval uw eigen fout. Dient u een beroep binnen zes weken in, dan heeft uw gemeente ook zes weken de tijd om te reageren. Een gemeente kan die reactietermijn in een drukke periode verlengen met nog eens zes weken. Om uw beroep kracht bij te zetten kan het slim zijn om advies in te winnen bij een advocaat uit Utrecht.
Mijn huidige werk is niet langer uitdagend genoeg, ik wil elders aan de slag gaan. Welke regels gelden er?
Wanneer u elders wilt gaan solliciteren zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is dient u rekening te houden met een opzegtermijn bij uw huidige werkgever. Dit geldt zowel voor contract voor bepaalde, als voor onbepaalde tijd. Ook is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke bepalingen in uw arbeidsovereenkomst, die u verbieden om voor een concurrerende partij te gaan werken. Zo’n bepaling is alleen rechtsgeldig, wanneer u dit samen met uw huidige werkgever overeen bent gekomen. Een advocaat uit Utrecht kan de arbeidsovereenkomst voor u beoordelen, om te kijken welke regels er voor u gelden.
Ik wil wat bijverdienen door kamers in huis te verhuren. Krijg ik minder zorgtoeslag in dit geval?
Het te huur aanbieden van kamers in huis kan invloed hebben op uw toeslagen en bijvoorbeeld een uitkering. De verhuur van ruimtes leidt immers tot een hoger inkomen. Uw zorg- en huurtoeslag wordt gebaseerd op uw inkomen. Vaak wordt de toeslag vooruitbetaald. Een jaar later hoort u of u hier recht op had. Bij een toenemend inkomen kan dit ertoe leiden, dat u een deel van uw toeslagen terug moet betalen. Op uw uitkering heeft een hoger inkomen vaak direct invloed, daar u deze inkomsten dient te melden. Het is sterk aan te raden om een advocaat uit Utrecht met u mee te laten kijken, wanneer u de verhuur van kamers overweegt.
Ik heb gehoord dat als mijn overleden ouders schulden hebben, ik deze als kind mogelijk af moet lossen. Klopt dit?
Het is afhankelijk van de wijze waarop een erfenis wordt aangenomen, of u verantwoordelijk bent voor het aflossen van eventuele schulden. Bij het beneficiair aannemen van een erfenis worden de schulden afgelost met de bezittingen van een overledene. Het restbedrag wordt vervolgens verdeeld over de erfgenamen van de overledene. Kiest u voor het zuiver aannemen van de erfenis, dan bent u verantwoordelijk voor eventuele restschulden. Het zuiver accepteren van de erfenis is vaak sneller, maar enkel interessant wanneer u duidelijk heeft welke schulden er nog lopen. Het voorkomt dat u zelf in financiële nood terechtkomt. Laat u begeleiden door een advocaat uit Utrecht.
Ik heb een bericht gekregen van mijn ex-partner, die eist dat ik hem betaal. Wat zijn mijn verplichtingen richting mijn ex-partner?
Op het moment dat u scheidt of een geregistreerd partnerschap stopt, bent u verplicht om elkaar financieel te onderhouden. Uw ex-partner kan niet zelf bepalen, hoeveel geld deze van uw krijgt. Dit dient u te laten berekenen door een deskundige. Op het moment dat uw ex-partner een nieuwe partner vindt, kunt u de betalingen stopzetten in de meeste gevallen. Daarbij betaalt u niet, wanneer u minder verdient dan uw ex-partner. Laat u bijstaan door een advocaat uit Utrecht, wanneer u vragen heeft over deze betalingen aan uw ex-partner. Er gelden verschillende richtlijnen voor de looptijd hiervan.
De politie in Utrecht wil mijn kind verhoren. Ik vind dit best spannend! Kan ik een advocaat inschakelen om mijn kind bij te laten staan?
Het is mogelijk om een advocaat in te schakelen, wanneer u uw kind bij wilt laten staan tijdens een verhoor door de politie of tijdens een rechtszitting. Een advocaat zal niet alleen hulp bieden tijdens een verhoor of zitting. Ook kan deze helpen bij de voorbereidingen vooraf. Evenals dat een advocaat de verklaring van uw kind door kan lezen, alvorens deze ondertekend wordt. Het maakt dat uw kind mogelijk sterker staat bij het verweer tegen een mogelijk gepleegd strafbaar feit. Gebruik de tool op deze website om een advocaat in Utrecht te vinden.
Ik vind een houten schutting niet mooi en wil een heg planten. Waar moet ik hierbij op letten?
Voor het gebruik van een heg als erfafscheiding geldt dat deze op minimaal vijftig centimeter van de erfafscheiding moet staan. Uitzondering op deze regel is een situatie waarbij u samen met uw buren gekozen heeft voor de erfafscheiding. Er geldt in principe geen maximale hoogte voor een natuurlijke erfafscheiding. Wel dient u overlast en gevaarlijke situaties als gevolg van de beplanting te voorkomen. Mochten er onduidelijkheden zijn over uw rechten bij het plaatsen van een heg, dan kan een advocaat uit Utrecht u van juridisch advies voorzien.
Ik heb gehoord dat je niet direct uit je huurwoning wordt gezet, als blijkt dat je de huur niet betaalt. Klopt dit?
Het is onverstandig om de huur van een huurwoning niet te betalen. Een verhuurder kan een wettelijke rente voor schuldeisers bij u in rekening brengen, waardoor de kosten verder oplopen. Tevens kan een verhuurder een incassoprocedure starten, om de huurkosten alsnog betaald te krijgen. De kosten voor zo’n incassoprocedure worden op u verhaald. Een uithuiszetting dreigt pas op het moment dat zo’n incassoprocedure niet het gewenste resultaat oplevert voor de verhuurder. Laat u bijstaan door een advocaat uit Utrecht, wanneer u merkt dat het lastiger wordt om de huur te betalen.
Ik heb een kostbaar schilderij in huis hangen. Deze is beschadigd geraakt en de verzekeraar wil het herstel niet bekostigen. Wat kan ik nu doen?
Een verzekeraar heeft altijd het recht om een declaratie af te wijzen, wanneer deze hier gegronde redenen voor heeft. Mogelijk heeft u de premie van uw polis niet tijdig betaald, of overschrijdt de declaratie de limieten van uw polis. Dat laatste kan het geval zijn bij een declaratie voor het herstel van een kunstwerk. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u achterhalen welke limieten er voor u gelden. Neem een advocaat uit Utrecht in de arm, wanneer u hulp wenst bij een declaratie.
Enkele weken terug heb ik een overeenkomst ondertekend voor de levering van een dienst. De prijs op de rekening ligt hoger. Mag dit wel?
In sommige gevallen heeft een bedrijf het recht om de prijs van een te leveren dienst of product te verhogen, ten opzichte van de afgesproken prijs in de ondertekende overeenkomst. Wel geldt dat deze uitzonderingen vastgelegd moeten zijn in de algemene voorwaarden van het bedrijf. U moet de mogelijkheid gehad hebben om deze algemene voorwaarden vooraf in te zien. Bent u het niet eens met de plotselinge stijging in de prijs van de te leveren dienst? In dat geval kunt u een advocaat uit Utrecht inschakelen voor advies.
Ik heb te maken met een wanbetaler, nadat er een officiële overeenkomst gesloten is. Wat kan ik nu het beste doen?
Op het moment dat een partij zich niet aan de afspraken uit een door beide partijen ondertekend document houdt, kunt u deze in gebreke stellen. Dit is niet de eerste stap in het traject. Vaak wordt begonnen met het vorderen van deze partij tot het naleven van de afspraken uit de overeenkomst. De volgende stap is de ingebrekestelling, om de overeenkomst tenslotte op te heven. De partij is in dat geval verplicht de volledige som aan u terug te betalen. U doet er verstandig aan hulp van een advocaat uit Utrecht in te schakelen. Deze kan u juridisch advies geven over uw rechten en plichten.
Mijn voertuig is beschadigd, waarschijnlijk door een voorbijganger wiens naam ik weet. Wat kan ik nu het beste doen?
Wanneer u weet wie de schade veroorzaakt heeft, zou u deze persoon allereerst zelf kunnen contacteren. Mogelijk heeft deze persoon een aansprakelijkheidsverzekering, waarmee de kosten voor het herstel van de schade vergoed kunnen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan draait de veroorzaker van de schade zelf op voor het herstel. Is de persoon niet bereid om voor een oplossing te zorgen? In dat geval kunt u een advocaat uit Utrecht om advies vragen. Een advocaat kan met u meedenken over verdere juridische stappen. Houd er rekening mee, dat het verhalen van de kosten voor het herstel van schade niet eenvoudig is.
Ik heb mijn werkgever gevraagd of ik over een maand op vakantie mag. Mijn werkgever weigert dit verzoek. Wat kan ik doen?
Wanneer u uw wettelijke vakantiedagen nog niet verbruikt heeft, mag een werkgever uw verzoek tot vakantie in de basis niet weigeren. Enkel bij een zwaarwichtige reden kan een werkgever in zijn gelijk worden gesteld. Vaak is echter zo, dat een rechter redenen van werkgevers als onvoldoende beoordeelt om u geen vakantie te geven. Het advies van een advocaat uit Utrecht kan helpen om het conflict met uw werkgever op te lossen. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan kan de advocaat u hierin bijstaan.
Een vage kennis heeft mij vorige week uitgescholden. Nu wil ik verhaal gaan halen, waarbij breekijzer mijn punt duidelijker kan maken. Loop ik het risico op een vervolging?
In de basis is het niet verboden om een breekijzer mee te nemen naar andermans woning. Gaat er dreiging uit van het meenemen van een breekijzer, bijvoorbeeld omdat u boos op iemand bent? In dat geval kan de rechter u hiervoor een straf opleggen. De hoogte van deze straf loopt op tot een gevangenisstraf van maximaal twee jaar, volgens artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. In plaats van een gevangenisstraf kan ook een geldboete van maximaal €20.500,- worden opgelegd. Schakel een advocaat uit Utrecht in, om u bij te laten staan tijdens een eventuele rechtszaak.
Ik heb onlangs het speelgoed van mijn kind laten repareren door de verkoper. Nu is het product opnieuw stuk gegaan. Wat kan ik doen?
In sommige gevallen is het mogelijk om de aankoop van het speelgoed terug te draaien. U dient in dit geval wel aan bepaalde eisen te voldoen. Zo moet u de verkopende partij ruim de tijd hebben gegeven om een reparatie uit te voeren of een vervangend product aan te leveren. Mocht het product vervolgens opnieuw gerepareerd moeten worden, dan kunt u uw geld (gedeeltelijk) terugvragen bij de verkoper. Het inschakelen van een advocaat uit Utrecht kan u helpen. Deze kan u adviseren over de rechten die u als consument heeft bij gebreken aan producten.
In de omgeving van mijn woning wordt momenteel een snelweg aangelegd. Ik ben bang dat de waarde van mijn woning daalt. Wat kan ik doen?
Wanneer de waarde van uw woning daalt als gevolg van planschade, heeft u mogelijk recht op een compensatie. Deze compensatie wordt u door de overheid aangeboden. Let wel, dit geldt alleen wanneer de waardevermindering aantoonbaar door de overheid veroorzaakt is. In het geval van een snelweg, speelt de afstand tussen uw woning en de snelweg een belangrijke rol. De weg kan de bereikbaarheid van uw woning immers ook ten goede komen. Schakel een advocaat uit Utrecht in om u te helpen bij bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Ook kan de advocaat u meer vertellen over de rechten die u heeft bij planschade.
Door een verandering in haar persoonlijke situatie, wil mijn ex-partner het ouderschapsplan aan laten passen. Wat zijn mijn rechten en plichten?
Mocht u of uw ex-partner een wijziging aan willen brengen in het ouderschapsplan, dan gaat dit altijd in overleg. Het ouderschapsplan wordt in principe direct als eindversie opgesteld bij een echtscheiding. Om een goed beeld te hebben van uw rechten en plichten bij wijzigingen in het ouderschapsplan, kunt u een advocaat uit Utrecht raadplegen. Deze kan u persoonlijk adviseren. Als een kind ouder dan 21 jaar is, betaalt u of uw partner geen alimentatie meer.
Ik heb een ambtenaar in functie geslagen, loop ik nu het risico op een zwaardere straf dan bij de mishandeling van een burger?
Er zijn duidelijke richtlijnen voor de straffen bij verschillende soorten mishandelingen. Onder meer de ernst van het letsel speelt hierbij een rol. Ook werkt het strafverzwarend, wanneer u een ambtenaar in functie hebt mishandeld. De strafeis kan als gevolg hiervan 30% tot zelfs 100% zwaarder uitvallen. Schakel een advocaat uit Utrecht in, om u bij te laten staan. In een gratis adviesgesprek kunnen ze u meer vertellen.