Juridisch Loket Utrecht - Gratis gesprek binnen 24 uur!

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Utrecht kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Utrecht wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Utrecht of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Voorwaarden bij hulp Juridisch Loket Utrecht

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning van het Juridisch Loket Utrecht dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mogen uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog zijn. Bij een eerste kennismaking zal de medewerker van het Juridisch Loket Utrecht u vragen hoe hoog uw inkomen en eigen vermogen zijn. Mocht een van beiden te hoog zijn, dan wordt u direct doorverwezen naar een advocatenkantoor. Het Juridisch Loket Utrecht kan u in dit geval niet ondersteunen. Dat geldt ook voor zakelijke partijen die een beroep doen op de hulp van het Juridisch Loket Utrecht. Verenigingen, bedrijven en bijvoorbeeld stichtingen komen hier niet voor in aanmerking. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand.


Werkwijze bij Juridisch Loket Utrecht

Het Juridisch Loket Utrecht beoordeelt u juridisch vraagstuk en probeert daar vervolgens een jurist of mediator aan te koppelen. Houd er hierbij rekening mee, dat een jurist geen advocaat is. Ze bieden ieder een andere vorm van ondersteuning aan. Een jurist van het Juridisch Loket Utrecht kan u helpen bij het opstellen van officiële brieven. Zo’n brief helpt u een wederpartij aan te zetten tot het uitvoeren van een handeling, om zo verdere escalatie van het conflict te voorkomen. De mediator die u door het Juridisch Loket Utrecht kan worden aangeraden, treedt op als neutrale partij bij conflicten. Door het gesprek aan te gaan met betrokkenen probeert men tot een oplossing te komen, waar ieder van de betrokkenen achter staat.


Pro deo advocaat in plaats van Juridisch Loket Utrecht

Mocht de hulp van een jurist of mediator niet het gewenste resultaat opleveren, dan verwijst men u door naar een advocatenkantoor. U bent niet verplicht de hulp van het aanbevolen advocatenkantoor te accepteren. Verstandiger is het om zelf naar een (pro deo) advocaat te zoeken. Als u op voorhand zelf al verwacht dat een jurist of mediator niet voor een oplossing zal zorgen, is het raadzaam direct een pro deo advocaat in te schakelen. Dat laatste kan gelden, wanneer u al bent uitgenodigd om u voor de rechter te komen verantwoorden of wanneer u zich moet melden op het politiebureau voor een verhoor. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte (pro deo) advocaat te vinden. Het is bij het zoeken naar een raadsman of raadsvrouw voornamelijk van belang, dat u rekening houdt met diens expertisegebied.


Kosten bij hulp Juridisch Loket Utrecht en pro deo advocaat

Houd bij het telefonisch contacteren van het Juridisch Loket Utrecht rekening met mogelijke extra telefoonkosten, bovenop de algemene kosten voor het gebruik van uw toestel. Schakelt u een pro deo advocaat in, dan betaalt u hier een kleine eigen bijdragen voor. De hoogte daarvan is afhankelijk van onder meer uw inkomen en vermogen. Er zijn gevallen waarbij u helemaal geen eigen bijdrage betaalt. Het deel van de kosten wat buiten deze eigen bijdrage valt wordt vergoed door de overheid. Zo houdt men juridische hulp voor iedere burger toegankelijk.