Juridisch Loket Amersfoort of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Amersfoort kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Amersfoort wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Amersfoort of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Niet iedereen heeft recht op hulp van Juridisch Loket Amersfoort

Voordat u ondersteuning aangeboden wordt door het Juridisch Loket Amersfoort, beoordeelt men of u hiervoor in aanmerking komt. De Wet of Rechtsbijstand bevat een aantal voorwaarden waaraan men moet voldoen bij deze vorm van ondersteuning. Zo mogen uw inkomen en vermogen niet te hoog liggen. Verdient u te veel, of heeft u een groot eigen vermogen? In dat geval wordt u doorverwezen naar een advocaat. Dat wordt u ook, wanneer u namens een bedrijf, stichting of vereniging juridische ondersteuning vraagt bij het Juridisch Loket Amersfoort.


Hulp van Juridisch Loket Amersfoort bij conflicten en vraagstukken

Normaliter start een medewerker van het Juridisch Loket Amersfoort met een eerste inventarisatie van uw zaak, vraagstuk of conflict. Op basis daarvan voorziet deze u van advies. Niet alleen adviseert een jurist u; ook kan deze u helpen bij het vervolg in sommige gevallen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer u iemand middels een officiële brief in gebreke wilt stellen, of wanneer u bezwaar wilt maken tegen een besluit van een overheidsinstelling. Door zo’n brief met hulp van een jurist op te stellen, zet u deze meer kracht bij. In het geval van een conflict kan het Juridisch Loket Amersfoort advies geven over het toepassen van mediation om tot oplossingen te komen. Een mediator zal de standpunten en belangen van betrokkenen in kaart brengen. Op basis van dit overzicht probeert de mediator vervolgens een ingang te vinden richting een oplossing.


Niet alle vraagstukken en conflicten opgelost

Houd er rekening mee, dat lang niet alle vraagstukken en conflicten opgelost worden door het Juridisch Loket Amersfoort. De hulp die men u hier biedt gaat minder ver, dan bij een (pro deo) advocaat het geval is. Om deze reden wordt u door het Juridisch Loket Amersfoort naar een advocaat doorverwezen, als er aan het eind van het traject geen oplossing ligt. We raden het u af mee te gaan in de aangeraden advocaat van het Juridisch Loket Amersfoort. Verstandiger is het om zelf een (pro deo) advocaat te zoeken. De zoekmachine op deze website helpt u daarbij. U kunt de verschillende (pro deo) advocaten filteren op basis van hun expertisegebied. Dat expertisegebied zegt iets over het type zaak wat een advocaat normaliter behandelt. Des te meer ervaring een (pro deo) advocaat met een zaak als de uwe heeft, des te groter is de kans op een succesvolle afloop hiervan.


Kosten voor ondersteuning Juridisch Loket Amersfoort

Ondersteuning geboden door het Juridisch Loket Amersfoort kost u over het algemeen niets. Slechts wanneer u telefonische ondersteuning wenst, worden kosten in rekening gebracht. U betaalt in dit geval naast uw gebruikelijke belkosten ook de kosten voor het gebruik van een betaalnummer. Let op, ook het eerste gesprek bij een (pro deo) advocaat die u via de zoekmachine op deze website vindt is gratis. Voor het vervolgtraject betaalt u bij pro deo rechtshulp uitsluitend een kleine eigen bijdrage. Zoals eerder genoemd gaat de hulp van een (pro deo) advocaat verder dan die van de jurist bij het Juridisch Loket Amersfoort.