Juridisch Loket Zwolle of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Zwolle kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Zwolle wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Zwolle of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Advies van Juridisch Loket Zwolle aanvragen

Wanneer u bezwaar wilt maken tegen een besluit van uw gemeente, of wanneer u een verkopende partij in gebreke wilt stellen bij ontevredenheid over een geleverd product, kan hulp van het Juridisch Loket Zwolle wenselijk zijn. Hier staat men voor u klaar om uw juridische vragen te beantwoorden en u te helpen bij het oplossen van conflicten. Zo kan een jurist u ondersteunen bij het opstellen van officiële brieven. Evenals dat men u meer kan vertellen over het nut van mediation. Het is een vorm van het oplossen van conflicten, waarbij een neutrale partij probeert een ingang naar een oplossing te vinden waar iedere betrokkene zich in kan vinden. In de praktijk blijkt het een juridisch vraagstuk niet altijd te worden opgelost door het Juridisch Loket Zwolle. U wordt in zo’n geval doorgestuurd naar een advocatenkantoor.


Voorwaarden bij aanvragen hulp Juridisch Loket Zwolle

Het is niet zonder meer mogelijk om hulp van het Juridisch Loket Zwolle aan te vragen. Er gelden een aantal voorwaarden, welke zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Zo schrijft deze wet voor, dat het Juridisch Loket Zwolle uitsluitend particuliere cliënten mag ondersteunen bij het beantwoorden van juridische vraagstukken. Een vereniging, commerciële partij of bijvoorbeeld stichting wordt niet ondersteund. Datzelfde geldt voor particulieren met een relatief hoog inkomen of eigen vermogen. Ook voor hen geldt dat ze worden doorgestuurd naar een advocatenkantoor. Bij een eerste kennismaking kan een medewerker van het Juridisch Loket Zwolle u hier meer over vertellen.


Kosten verbonden aan Juridisch Loket Zwolle

Op het moment dat u aan de voorwaarden voldoet, kunt u ondersteuning vragen van het Juridisch Loket Zwolle. Voor deze ondersteuning betaalt u niks, mits u het Juridisch Loket Zwolle op locatie bezoekt. Zou u telefonisch advies willen, dan betaalt u daar extra voor naast de kosten die uw provider rekent voor uw telefoongesprekken. Het Juridisch Loket Zwolle is niet de enige partij die gratis juridisch advies biedt. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om een (pro deo) advocaat in te schakelen via de zoekmachine op deze website. Bij deze advocaten kunt u een eerste gratis adviesgesprek aanvragen, waarbij u nader kennismaakt met de gevonden (pro deo) advocaat.


Voordelen inschakelen pro deo advocaat

Het inschakelen van een (pro deo) advocaat in plaats van het Juridisch Loket Zwolle biedt u verschillende voordelen. Denk aan het feit, dat u tijd bespaart doordat niet eerst een jurist of mediator naar uw zaak hoeft te kijken. Daarnaast is het advies van een (pro deo) advocaat diepgaander, dan dat van een jurist. Een jurist is immers geen advocaat. Niet onbelangrijk; de dienstverlening van een (pro deo) advocaat gaat verder dan die van de jurist. Zo kan een (pro deo) advocaat u bijvoorbeeld ook ondersteuning bieden wanneer u voor de rechter gedaagd wordt. Hetzelfde geldt voor hulp bij een verhoor op het politiebureau, wanneer u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit.


Vraag en antwoord

Juridisch Loket Zwolle - Vertelt het Juridisch Loket mij hoe hard ik de muziek aan mag zetten?

Mijn buren hebben aangegeven dat zij mijn geluidsproductie als storend ervaren. Volgens mij houd ik mij netjes aan de regelgeving op dit vlak. Kan het Juridisch Loket in Zwolle mij van advies voorzien?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Neem contact op met het Juridisch Loket in Zwolle, wanneer u wilt weten hoe hard u het geluid van uw installatie mag zetten om onrechtmatige overlast te voorkomen. Houd rekening met uw buren; soms loont het om heldere afspraken te maken over de wijze waarop u de muziekinstallatie in huis gebruikt. Een medewerker van het Juridisch Loket in Zwolle kan u adviseren over de wijze waarop u dit aanpakt. Ontstaat er onverhoopt een conflict met de buren of andere omwonenden? Kies in dat geval voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat.

Juridisch Loket Zwolle - Mag ik een schuttingdeel verwijderen voor een aanbouw?

Ik wil binnenkort starten met het realiseren van een aanbouw. De gemeenschappelijke schutting moet worden ingekort. Kan ik bij het Juridisch Loket in Zwolle terecht voor advies?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is belangrijk om u te laten informeren over de rechten die u heeft bij een aanpassing aan een gemeenschappelijke schutting. Het Juridisch Loket in Zwolle adviseert u hierover. U heeft het recht bijvoorbeeld niet om een schuttingdeel te verwijderen, zonder goedkeuring van uw buren. Geven uw buren deze goedkeuring niet? In dat geval kunt u een juridische procedure overwegen. Het Juridisch Loket in Zwolle helpt u hier niet bij; schakel een (pro deo) advocaat in.