Juridisch Loket Leiden of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Leiden kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Leiden wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Leiden of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Antwoorden op juridisch vragen van Juridisch Loket Leiden

Het Juridisch Loket Leiden voorziet u van antwoorden op relatief simpele juridische vragen. Mogelijk wilt u weten op welke wijze u bezwaar kunt maken tegen een besluit van uw gemeente. Of denk aan een situatie, waarin u een partij in gebreke wilt stellen voor het niet leveren van een product of dienst. In dergelijke situaties kan een jurist van het Juridisch Loket Leiden hulp bieden bij het opstellen van een officiële brief. Ook kan men u adviseren over de keuze voor mediation om tot oplossingen te komen in conflictsituaties. Bij mediation probeert een neutrale partij de belangen van alle betrokkenen in beeld te krijgen. Op basis van dit overzicht kiest men een oplossingsrichting, waar iedere betrokkene zich in kan vinden.


Juridisch Loket Leiden helpt niet standaard iedereen

Houd er rekening mee, dat uw hulpvraag aan het Juridisch Loket Leiden afgewezen kan worden. Niet iedere burger heeft het recht op hulp van deze partij. De exacte voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand; ze gelden voor ieder Juridisch Loket in Nederland. Deze wet schrijft onder meer voor, dat mensen met een relatief hoog inkomen geen recht hebben op ondersteuning van het Juridisch Loket Leiden. Ook organisaties als bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen geen beroep doen op deze vorm van juridische ondersteuning. Ze zullen door de medewerkers van het Juridisch Loket Leiden direct worden doorverwezen naar een advocatenkantoor.


Kosten van ondersteuning Juridisch Loket Leiden

Aan het uitvragen van hulp bij het Juridisch Loket Leiden zitten geen kosten verbonden, wanneer u het Juridisch Loket Leiden op locatie bezoekt. Neemt u telefonisch contact op, dan betaalt u naast uw gebruikelijke belkosten aanvullende kosten. Het gaat om een betaalnummer. Doordat er geen kosten verbonden zitten aan de hulp van het Juridisch Loket Leiden lijkt dit een interessante optie. Er zijn echter alternatieven. In de zoekmachine op deze website vindt u (pro deo) advocaten, waarbij u met de meest geschikte raadsman of raadsvrouw een gratis kennismakingsgesprek in kunt plannen. Tijdens dit gesprek kunt u uw zaak of vraag alvast voorleggen, om deze globaal te bespreken. Bij een vervolgtraject betaalt u een kleine eigen bijdrage, afhankelijk van onder meer uw inkomen en vermogen. Mocht u geen beroep kunnen doen op pro deo rechtshulp, dan kunt u uw verzekering gebruiken om de kosten te dekken.


Voordelen zelf een pro deo advocaat kiezen

Wanneer het Juridisch Loket Leiden u niet kan helpen bij het beantwoorden van uw juridisch vraagstuk, verwijst deze u door naar een advocaat. U bent niet verplicht de hulp van het aanbevolen advocatenkantoor te accepteren. Verstandiger is het om zelf naar een geschikte (pro deo) advocaat te zoeken. Het voordeel daarvan is dat u op voorhand zeker weet, dat deze advocaat ervaring heeft met vergelijkbare zaken. De zoekmachine op deze website maakt het zoeken naar een raadsman of raadsvrouw heel eenvoudig. U filtert ze op basis van hun expertisegebied.


Vraag en antwoord

Juridisch Loket Leiden - Bij overlast van buren kiezen voor Juridisch Loket of een (pro deo) advocaat?

Voor mij is het niet helemaal duidelijk of ik bij overlast door de harde muziek van buren terecht kan bij het Juridisch Loket in Leiden. Kunt u mij dit vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is afhankelijk van het doel van het benaderen van het Juridisch Loket in Leiden, of zij u op weg kunnen helpen. Wilt u weten hoe hard de muziekinstallatie van de buren mag staan, uitgedrukt in een maximumaantal decibel? In dat geval kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Leiden. Een medewerker kan u hier meer over vertellen. Wilt u de buren voor de rechter dagen om een eind te maken aan de overlast die u ervaart? In dat geval kiest u voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat.

Juridisch Loket Leiden - Buren bouwen op mijn grond, wie kan mij helpen?

Naar mijn idee bouwen de buren op mijn grond. De gemeente heeft hier niets van gezegd. Kan een medewerker van het Juridisch Loket in Leiden mij in deze situatie helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de situatie die u beschrijft kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Leiden voor advies over uw rechten. Het staat uw buren niet vrij om op uw of gemeenschappelijk terrein (de grens tussen beide terreinen) te bouwen zonder uw toestemming. Bij het verstrekken van de vergunning voor de realisatie van bijvoorbeeld een aanbouw kijkt een gemeente zelf niet naar de grenzen tussen beide terreinen; dit dient u zelf te doen. Mocht u direct over willen gaan tot juridische stappen tegen de buren, dan kunt u een (pro deo) advocaat in de arm nemen voor hulp.