Juridisch Loket Rotterdam of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Rotterdam kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Rotterdam wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Rotterdam of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch Loket Rotterdam niet voor iedereen interessant

Niet iedereen die met een juridisch vraagstuk zit, zal direct geholpen worden door het Juridisch Loket Rotterdam. Voor het aanspreken van de hulp van het Juridisch Loket Rotterdam gelden een aantal voorwaarden. Zo mogen uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog zijn. Tijdens een eerste kennismaking zal een medewerker van het Juridisch Loket Rotterdam u hier meer over vertellen. Samen beoordeelt u of uw vermogen en inkomen vallen binnen de eisen die zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Vergelijkbare eisen gelden ook voor het inschakelen van de hulp van een pro deo advocaat. Bij deze vorm van rechtshulp wordt een groot deel van de kosten vergoed vanuit het Rijk.


Pro deo advocaat inschakelen goed alternatief

In plaats van een beroep te doen op het Juridisch Loket Rotterdam, kunt u overwegen een pro deo advocaat om hulp te vragen. Het voordeel van een pro deo advocaat, is dat deze u direct van juridisch advies voorziet en bijvoorbeeld ondersteunt bij een rechtszaak. Het Juridisch Loket Rotterdam zal eerst naar alternatieve oplossingen zoeken. Denk aan het inzetten van een mediator om het gesprek tussen betrokkenen op gang te brengen. Ook de hulp van een jurist kan helpen tot oplossingen te komen. Laat de jurist van het Juridisch Loket Rotterdam bijvoorbeeld een officiële brief opstellen, om een andere partij aan te zetten tot het uitvoeren van een bepaalde handeling. Bij het inschakelen van een pro deo advocaat betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is onder meer afhankelijk van uw inkomen en vermogen. In het geval u voor het Juridisch Loket Rotterdam kiest, dient u rekening te houden met eventuele telefoonkosten.


Zelf een pro deo advocaat zoeken

Op het moment dat de hulp van een jurist of mediator niet het gewenste resultaat oplevert, zal het Juridisch Loket Rotterdam u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Vaak werkt het Juridisch Loket Rotterdam samen met een vaste partij. U bent niet verplicht de hulp van deze partij te accepteren. Het is zelfs heel verstandig dit niet te doen en zelf op zoek te gaan naar een geschikte (pro deo) advocaat. Gebruik hier de zoekmachine op deze website voor. Zelf een (pro deo) advocaat zoeken in uw regio biedt het voordeel dat u op voorhand zeker weet, dat een advocaat vaker vergelijkbare zaken behandeld heeft. Het vergroot de kans op een succesvolle afloop hiervan.


Situaties waarin het Juridisch Loket Rotterdam geen hulp biedt

Er zijn verschillende situaties, wanneer in het Juridisch Loket Rotterdam geen hulp aanbiedt. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met een te hoog inkomen en/of eigen vermogen. Ook zakelijke verhuurders, bedrijven en bijvoorbeeld stichtingen komen niet in aanmerking voor hulp van het Juridisch Loket Rotterdam. Er zijn nog meer partijen die geen beroep kunnen doen op het Juridisch Loket Rotterdam. Mocht u binnen deze categorieën vallen, dan is het raadzaam direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen. Een advocaat zal bedrijven, stichtingen en zakelijke verhuurders wel direct ondersteunen bij juridische vraagstukken.


Vraag en antwoord

Ondersteunt het Juridisch Loket in Rotterdam mij in de rechtszaal?

Ik ben voor de rechter gedaagd door een externe partij. Tijdens de rechtszaak wil ik mij laten bijstaan. Kan ik terecht bij het Juridisch Loket in Rotterdam voor hulp?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat u ondersteuning zoekt bij een rechtszaak die tegen u is aangespannen, is het Juridisch Loket in Rotterdam niet de juiste plek. Men kan hier relatief simpele juridische vragen voor u beantwoorden. Bij een ingewikkeld vraagstuk of bijvoorbeeld een rechtszaak, verwijst men u hier door naar een (pro deo) advocaat. Het loont om deze reden om vanaf het begin voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen. Deze ondersteunt u zowel voorafgaand aan, als tijdens een rechtszitting.

Is het slim om zelf een raadsman of raadsvrouw te zoeken?

De medewerker van het Juridisch Loket in Rotterdam heeft mij aangeraden contact op te nemen met een advocatenkantoor waarmee zij samenwerken. Is het verstandig dit te doen, of kan ik beter zelf iemand zoeken?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Over het algemeen geldt dat het geen kwaad kan om zelf een geschikte raadsman of raadsvrouw te zoeken, dan om mee te gaan met het voorstel van de medewerker van het Juridisch Loket in Rotterdam. Het biedt u de mogelijkheid specifiek naar een advocaat te zoeken, die vaker een zaak vergelijkbaar met die van u behandeld heeft. Een Juridisch Loket in Rotterdam zal u nooit zelf ondersteunen bij een rechtszaak; men behandelt hier uitsluitend de relatief simpele juridische vraagstukken.

Schutting van de buren is drie meter hoog, mag dat wel?

De buren hebben recent een nieuwe schutting laten plaatsen in de achtertuin. Deze schutting heeft een hoogte van drie meter. Kan het juridisch loket in Rotterdam mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor een vraag als de uwe kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Rotterdam. Men geeft u hier meer informatie over de regels die gelden voor het plaatsen van een nieuwe schutting. In de door u beschreven situatie geldt dat er geen maximum wordt gesteld aan de hoogte van de schutting; in de voortuin zou dit anders zijn. Uw buren dienen rekening te houden met uw veiligheid. Een te hoge schutting kan leiden tot gevaarlijke situaties bij bijvoorbeeld een storm. Wilt u de schutting laten verwijderen? Kies in dat geval voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat.

Adviseert het Juridisch Loket over limieten van een geluidsinstallatie?

Regelmatig klagen de buren dat ik mijn geluidsinstallatie te hard heb staan. Kan het Juridisch Loket in Rotterdam mij adviseren?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt het bij Juridisch Loket in Rotterdam terecht, wanneer u meer wilt weten over de geluidslimieten in een woonwijk. U dient rekening te houden met omwonenden bij het inschakelen van uw muziekinstallatie. Ook wanneer u zelf het gevoel heeft, dat deze helemaal niet zo hard staat. Bij conflicten over het gebruik van een muziekinstallatie kunt u een (pro deo) advocaat inschakelen; het Juridisch Loket in Rotterdam zal u hierbij niet ondersteunen. Wel kan een medewerker van het Juridisch Loket in Rotterdam advies geven over de juridische stappen die u kunt overwegen.