Advocaat van onvermogen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat van onvermogen

Selecteer een advocaat van onvermogen uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat doet een advocaat van onvermogen?

U heeft recht op een advocaat van onvermogen als u een uitkering heeft of te weinig verdient om een advocaat te kunnen betalen. In dit geval worden de kosten van een advocaat vergoed door de overheid en betaalt u slechts een kleine eigen bijdrage voor de advocaat van onvermogen.

De meeste bij Eersterechtshulp.nl aangesloten advocaten werken ook als advocaat van onvermogen (pro deo) en kunnen u gratis helpen met uw juridische probleem. In een gratis adviesgesprek zal de advocaat van onvermogen uw vragen beantwoorden en bespreken wat uw kansen en mogelijkheden zijn. Vervolgens zal de advocaat van onvermogen de aanvraag voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij de overheid voor u indienen. U hoeft dus zelf verder niets te regelen.


Wat houdt een gratis gesprek met een advocaat van onvermogen in? 

Selecteer een advocaat van onvermogen voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de advocaat van onvermogen:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de advocaat van onvermogen uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.Vraag en antwoord

Advocaat van onvermogen - Wanneer kan ik een beroep doen op een advocaat van onvermogen?

Iemand wees mij op de mogelijkheid om een advocaat van onvermogen in te schakelen. In welke situaties kan ik hier een beroep op doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In Nederland heeft u bij juridische kwesties recht op de ondersteuning van een advocaat. Deze staat u bijvoorbeeld bij tijdens een rechtszitting of een verhoor. In het geval dat u zelf niet in staat bent deze advocaat te betalen, bijvoorbeeld doordat u slechts een uitkering krijgt, kunt u een beroep doen op een advocaat van onvermogen. In dit geval worden de kosten voor de hulp van deze advocaat van onvermogen vergoed door de overheid. Houd er rekening mee, dat u vrijwel altijd een kleine eigen bijdrage betaalt. Ook wanneer u voor een advocaat van onvermogen kiest.