Verkeersrecht advocaat - Gratis gesprek binnen 24 uur

Binnen 24 uur gratis gesprek met een verkeersrecht advocaat

Heeft u vragen of problemen op het gebied van het verkeersrecht? Kies dan een (pro deo) verkeersrecht advocaat voor een gratis gesprek.

  1. Klik op GRATIS GESPREK ADVOCAAT
  2. Selecteer uw plaats
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op

Wat houdt een gratis gesprek in? 

In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de verkeersrecht advocaat:

  • Uw kwestie bespreken en vragen beantwoorden
  • Uw juridische mogelijkheden aangeven
  • Nagaan of pro deo rechtsbijstand mogelijk is
  • Indien verzekerd: de dekking controleren
  • Zo niet: een kostenindicatie geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de advocaat verkeersrecht uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Wat is verkeersrecht?

Het verkeersrecht is een rechtsgebied dat zich bezighoudt met verkeer op de openbare weg. Een bestuurder moet zich aan de regels houden. Indien er niet aan de regels wordt voldaan zijn er sancties:

  • Verkeersboetes
  • Snelheidsboetes
  • Auto in beslag genomen
  • Rijbewijs ingevorderd

Wat doet een verkeersrecht advocaat?

Een verkeersrecht advocaat kan u helpen als u verdacht wordt van een verkeersmisdrijf of verkeersovertreding. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld: rijden onder invloed, doorrijden na ongeval, snelheidsovertreding en door rood rijden. Als uw rijbewijs hierbij wordt ingevorderd of auto in beslag genomen kan deze advocaat u bijstaan en uw rijbewijs en/of auto eerder terugkrijgen.


Overheidsvergoeding voor hulp pro deo advocaat verkeersrecht

Heeft u bij een zaak rond het verkeersrecht? In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een kostenvergoeding via de overheid, door te kiezen voor pro deo rechtshulp. Het maakt juridische ondersteuning niet gratis, maar wel aanzienlijk voordeliger; het houdt rechtshulp voor iedere burger toegankelijk. Of u een beroep kunt doen op een pro deo verkeersrecht advocaat is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en uw eigen vermogen.


Vergoeding kosten advocaat verkeersrecht via verzekeraar 

Wanneer u een lopende rechtsbijstandverzekering heeft, vergoed uw verzekeraar de gemaakte kosten mogelijk. Of dit ook voor u geldt, is afhankelijk van de gekozen dekking. Lees uw polisvoorwaarden nog eens na, om te zien welke dekking u geniet. Houd bij het declareren van kosten bij uw verzekeraar rekening met het gegeven, dat uw verzekeraar u toestemming dient te geven voor het inschakelen van een advocaat verkeersrecht. 


48 verkeersrecht advocaten die u kunnen helpen

Hieronder ziet u een selectie uit ons netwerk van 48 verkeersrecht advocaten. Klik op GRATIS GESPREK ADVOCAAT om hun profiel en alle andere profielen te bekijken.

Advocaat Noordanus
Advocaat Noordanus
Advocaat Van Osta
Advocaat Van Osta
Advocaat Leijendekker
Advocaat Leijendekker
Advocaat Wallinga
Advocaat Wallinga

Vraag en antwoord

Kan ik bezwaar maken tegen iedere boete in het verkeer?

Ik heb weer eens een boete gekregen voor mijn gedrag in het verkeer. Nu ben ik het helemaal niet eens met deze boete. Kan ik bezwaar maken?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Of u bezwaar kunt maken tegen een boete is afhankelijk van de ernst van het gepleegde feit. Gaat het om een zogenaamde Mulderboete, een relatief lichte overtreding, dan dient u het bezwaar zelf online in. Bij een zwaarder vergrijp schakelt u de hulp van een verkeersrecht advocaat in om u bij te laten staan. Mogelijk moet u zich in dit geval voor de rechter verantwoorden. De advocaat helpt u hierbij uw positie te verdedigen.

Rijbewijs onterecht ingenomen, hoe zorg ik dat ik deze terugkrijg?

Ik vind dat mijn rijbewijs onterecht is ingenomen. De politieagent die hierbij betrokken was leek mij gewoon niet te mogen. Hoe los ik dit op?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Om uw ingenomen rijbewijs terug te kunnen krijgen moet u een goede reden hebben. U dient uw verzoek in bij de officier van justitie in de eerste tien dagen nadat deze van u is afgenomen. Zet uw verzoek kracht bij door direct voor ondersteuning van een verkeersrecht advocaat te kiezen. Deze vertelt u meer over de rechten die u als verkeersdeelnemer heeft en de situaties waarin een rijbewijs terecht kan worden ingenomen. Alternatief is wachten op de uitspraak van de officier van justitie. Mocht deze uw rijbewijs niet teruggeven, dan kunt u een klaagschrift naar de rechtbank sturen. Ook dit doet u het beste samen met een advocaat.

Auto nodig voor mijn werk, hoe krijg ik deze terug?

Recent is mijn auto in beslag genomen door de politie. Ik zou veel te hard hebben gereden. Naar mijn mening viel dit wel mee. Ik heb de auto nodig voor mijn werk. Wat nu?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat uw auto ingenomen is door de politie, heeft u het recht om hiertegen in beroep te gaan. U kunt in zo’n geval een klaagschrift indienen. U kunt uw beroep kracht bijzetten door de hulp van een verkeersrecht advocaat in te schakelen. Deze vertelt u meer over de wet- en regelgeving op het gebied van verkeerssituaties. Op basis hiervan beoordeelt de advocaat wat de kans van slagen is bij het indienen van een klaagschrift. Het is belangrijk een klaagschrift zo snel mogelijk na de inbeslagname in te dienen bij de rechtbank.

Een medeweggebruiker heeft mij uitgescholden in het verkeer, is dit strafbaar?

Onderweg sneed ik per ongeluk een medeweggebruiker af. Ik stak mijn hand op om excuses aan te bieden. De medeweggebruiker schold mij vervolgens uit. Is dit strafbaar?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zijn situaties waarin agressie van medeweggebruikers aangemerkt kan worden als strafbaar feit. Dit betekent dat u het incident kunt melden bij de politie, om hier een vervolg aan te laten geven. Afhankelijk van de ernst van het incident wordt bepaald met welke urgentie het voorval wordt opgepakt. Daarbij moet voldoende vaststaan dat iemand zich schuldig heeft gemaakt aan agressie. Heeft u dit bijvoorbeeld op beeld vastgelegd? Zijn er getuigen die uw verhaal kunnen bevestigen? Benader een verkeersrecht advocaat om u te laten informeren over de wijze waarop u melding maakt van een dergelijk voorval en de procedure die daarop volgt.

Betrokken bij een ongeval, maar niet schuldig. Hoe bewijs ik dit?

Eerder ben ik betrokken geweest bij een ongeval. Het slachtoffer beweert dat ik de veroorzaker hiervan ben. Dat ben ik echter niet. Hoe bewijs ik mijn onschuld?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u verdacht wordt van betrokkenheid bij een ongeval kunt u een verkeersrecht advocaat inschakelen. Vaak is het lastig om voor uzelf te bepalen hoe u uzelf het beste kunt verdedigen ten overstaan van andere betrokkenen en de rechter. De advocaat analyseert uw casus en stelt op basis van de geldende wet- en regelgeving op dit vlak vast hoe u uw onschuld kunt bepleiten. Tijdens de zitting staat de advocaat u bij tijdens het voeren van uw verdediging. Het helpt u de kans te verkleinen dat u daadwerkelijk wordt aangemerkt als veroorzaker van een ongeval.

Verdacht van het verlaten van plaats van het ongeval, wat te doen?

Recent ontving ik een brief waarin mij verteld wordt dat ik verdacht word van het verlaten van de plaats van het ongeval. Ik ben mij hier niet van bewust. Wat kan ik het beste doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Schakel altijd een verkeersrecht advocaat in, wanneer u verdacht wordt van het verlaten van een ongeval. Deze advocaat helpt u uzelf niet alleen voor te bereiden op een zitting of verhoor door de politie, maar ook bij het vormen van uw verdediging. Was u op het moment van het ongeval inderdaad in de buurt, of begaf u zich op een andere locatie? Hoe kunt u dit het beste aantonen? Ook kunt u kijken naar de, volgens het OM, veroorzaakte schade. Past dit bij het ontbreken van schade aan uw voertuig?

Betrokken bij ongeval, maar voel me niet schuldig. Wat nu?

Eerder ben ik betrokken geweest bij een ongeval. Andere betrokkenen wijzen mij aan als schuldige. Zelf voel ik mij niet schuldig. Hoe te handelen in deze situatie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In beginsel maakt het juridisch gezien geen verschil of u zich al dan niet schuldig voelt voor het veroorzaken van een ongeval. Een rechter zal kijken naar de feiten die zich hebben voorgedaan. Het is aan u om uw onschuld in deze kwestie aan te tonen. Dat kan best lastig zijn, zeker in verkeerssituaties. Kies om deze reden zo snel mogelijk voor de ondersteuning van een verkeersrecht advocaat. Deze zal u bijstaan tijdens de behandeling van uw casus door de rechter. De advocaat zal u daarnaast meer vertellen over de wijze waarop u bewijsmateriaal kunt verzamelen dat uw onschuld aantoont.