Huurgeschil - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over een huurgeschil 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een huurgeschil en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een huurgeschil

Een huurgeschil is een conflict tussen een huurder en verhuurder. Huurgeschillen kunnen gaan over achterstallig onderhoud, een huurachterstand of huurverhoging. Denk aan een lekkage welke niet tijdig wordt opgelost door een verhurende partij, of denk aan een situatie waarin er onenigheid ontstaat over degene die verantwoordelijk is voor het herstel van schade aan het pand. Zoals reeds genoemd kan niet alleen achterstallig onderhoud leiden tot een huurgeschil, hetzelfde geldt voor een huurachterstand. Bij een huurachterstand is het belangrijk als huurder tijdig aan de bel te trekken en bijvoorbeeld een betalingsregeling af te spreken. Het voorkomt een gerechtelijke procedure, waarbij de verhuurder de rechter vraagt een huurder uit de woning te laten zetten. Een derde voorbeeld van een mogelijke oorzaak voor een huurgeschil is een onverwachte of onverwachts hoge huurverhoging. Een verhuurder zit vaak vast aan een maximumpercentage waarmee hij of zij de huurprijs van een object mag verhogen. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij een huurgeschil

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een huurgeschil. Als u een huurgeschil heeft, dan kunt u hiermee naar de huurcommissie. Zowel de huurder als de verhuurder kan dit doen. Als u bijvoorbeeld een geschil heeft over achterstallig onderhoud, een huurverhoging of huurachterstand, kunt u zich wenden tot de huurcommissie. U moet hiervoor schriftelijk een verzoek indienen. De huurcommissie doet hier vervolgens een uitspraak over. Een andere mogelijkheid is dat u naar de rechter stapt. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen. 


Tegemoetkoming overheid juridische kosten bij huurgeschil 

Wanneer er sprake is van een huurgeschil, wilt u zich laten bijstaan door een advocaat. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, wordt in Nederland een gesubsidieerde vorm van rechtshulp aangeboden; pro deo rechtshulp. Een groot deel van de juridische kosten die u hierbij maakt, worden vergoed door de overheid. Overigens is deze vorm van rechtshulp niet gratis; u betaalt een beperkte eigen bijdrage. Gebruik de zoekmachine op deze website en vink vooraf de optie “PRO DEO” aan om een geschikte pro deo advocaat te vinden voor uw zaak rond een huurgeschil.


Juridische kosten huurgeschil declareren bij verzekeraar 

Niet iedereen komt per definitie in aanmerking voor pro deo rechtshulp. Dit is onder meer afhankelijk van uw inkomen. Heeft u een rechtsbijstandverzekering afgesloten in het verleden? Kijk in dat geval de polis hiervan nog eens na, om te zien of u de gemaakte juridische kosten bij een huurgeschil kunt declareren. 


Wat houdt een gratis gesprek over een huurgeschil in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken die over een huurgeschil gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw huurgeschil met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een huurgeschil. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.