Gratis gesprek advocaat over een huurachterstand 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een huurachterstand en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een huurachterstand?

Er wordt van een huurachterstand gesproken als een huurder de verhuurder niet, te laat of niet volledig de afgesproken huur betaalt. Bij een huurachterstand kan een verhuurder maatregelen nemen. Zo kan de verhuurder de wettelijke rente voor schuldeisers in rekening brengen evenals eventuele incassokosten die hij maakt. De verhuurder kan ook de overeenkomst opzeggen indien de huurachterstand te hoog wordt. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij een huurachterstand?

Naarmate een huurachterstand verder oploopt, neemt het risico op een gerechtelijke procedure toe. Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een huurachterstand en u daarnaast meer vertellen over de procedure die gevolgd moet worden door een verhuurder om u uit de woning te kunnen laten zetten. Dit is niet zonder meer mogelijk. Op het moment dat een verhuurder eist dat u de woning verlaat zonder hier toestemming voor te hebben van een rechter, kan een (pro deo) advocaat uw positie verdedigen door de verhurende partij te wijzen op een onjuist gevolgde procedure. Voordat een verhuurder de huurovereenkomst met een huurder op kan zeggen dient deze toestemming van de rechter te krijgen. De ervaring leert dat een rechter toestemming geeft indien de huurachterstand meer dan drie maanden aanhoudt of de huurder stelselmatig te laat betaalt. 


Pro deo rechtshulp bij conflict over huurachterstand 

Wanneer er door een opgebouwde huurachterstand een conflict met een huurder of verhuurder ontstaan is, wilt u zich juridisch laten adviseren over uw mogelijkheden en positie. De hulp van een pro deo advocaat kan hierbij interessant zijn. Een groot deel van de kosten die u hierbij maakt, worden vergoed door de overheid. Gratis is deze vorm van juridische ondersteuning overigens niet; u betaalt een eigen bijdrage. Daarbij hangt het onder meer van uw bruto inkomen op jaarbasis af, of u er een beroep op kunt doen. Uw inkomen mag niet hoger liggen dan 29.600 euro.


Vergoeding verzekeraar bij rechtshulp

Is uw inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtshulp? Kijk in dat geval de polis van uw eerder afgesloten rechtsbijstandverzekering eens na. Mogelijk kunt u de kosten die u maakt declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Net als bij pro deo rechtshulp, zult u ook in dit geval een eigen bijdrage betalen. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken die over een huurachterstand gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een huurachterstand. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.