Huurverhoging - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over een huurverhoging 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over een huurverhoging en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een huurverhoging? 

Een huurverhoging is een verhoging van de huur die de huurder aan de verhuurder moet betalen. U hoeft een huurverhoging niet zomaar accepteren. Een verhuurder mag maar één keer per jaar een huurverhoging doorvoeren en de huurverhoging dient de verhuurder twee maanden van tevoren schriftelijk aan de huurder kenbaar te maken. De regering stelt jaarlijks een percentage vast voor de huurverhoging. Dit percentage is gelijk aan de inflatie. De huurverhoging die de verhuurder wil doorvoeren mag niet hoger zijn dan dit percentage. 

De verhuurder kan de huur echter ook verhogen als er dusdanige verbeteringen aan de woning worden verricht, waardoor het huurgenot vergroot wordt. Daarbij mag het niet gaan om onderhoud van de woning. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij een huurverhoging

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een geschil over een huurverhoging. Als u het als huurder niet eens bent met de huurverhoging kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken bij de huurcommissie. Dit bezwaar dient voor de ingangsdatum van de verhoging binnen te zijn bij de huurcommissie. De huurcommissie kijkt dan of de huurverhoging gerechtvaardigd is en doet daarover een uitspraak. Indien u het niet eens bent met de uitspraak van de huurcommissie kunnen u en de verhuurder binnen acht weken na de uitspraak naar de rechter stappen. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen. Indien u dit niet binnen acht weken doet  is de uitspraak van de huurcommissie bindend.


Gesubsidieerde rechtshulp bij conflict huurverhoging 

Op het moment dat u het niet eens bent met een aangekondigde huurverhoging, wenst u juridische ondersteuning van een advocaat om uw positie te verstevigen. In sommige gevallen hoeft u de juridische kosten die u hierbij maakt niet volledig uit eigen portemonnee te betalen; in Nederland wordt gesubsidieerde rechtshulp aangeboden voor mensen met een inkomen onder de 29.400 euro. Vink in de zoekmachine op deze website de optie “PRO DEO” aan, om een geschikte pro deo advocaat voor uw conflict rond een huurverhoging te vinden.


Vergoeding kosten rechtshulp bij huurverhoging via verzekeraar 

Een alternatief voor gesubsidieerde rechtshulp, is het declareren van gemaakte kosten bij uw verzekeringsmaatschappij. U kunt ook in dit geval zelf een advocaat zoeken via de zoekmachine op deze website. Let echter op; u dient de verzekeringsmaatschappij vooraf om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat bij een kwestie rond een huurverhoging. 


Wat houdt een gratis gesprek over een huurverhoging in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken en conflicten die over een huurverhoging gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over een huurverhoging. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn