Onderhuur - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over onderhuur 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over onderhuur en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is onderhuur?

Onderhuur is het huren van een woning van iemand die de woning zelf van een ander huurt. Dit is niet altijd toegestaan. In veel gevallen zal in de huurovereenkomst staan dat onderverhuren niet is toegestaan. Als onderhuurder geniet u huurbescherming ten opzichte van zowel degene van wie u huurt als ten opzichte van de hoofdverhuurder. Als illegaal wordt onderverhuurd, kan de huurovereenkomst met de hoofdhuurder worden opgezegd. Ook kan de hoofdverhuurder eisen dat de huurovereenkomst met de onderhuurder wordt beëindigd. Hiervoor is geen wettelijke opzeggingsgrond nodig.

Bovenstaande is anders als u een onzelfstandige woonruimte huurt. Daarmee wordt een woonruimte bedoeld die geen eigen voordeur heeft, dus bijvoorbeeld de huur van een kamer. Indien u een onzelfstandige woonruimte onderhuurt en de huurovereenkomst tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder wordt beëindigd, dan dient u de woonruimte te verlaten.

Waarom een (pro deo) advocaat bij een conflict over onderhuur

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over onderhuur. De wetgever heeft bepaald dat onderverhuren mag, tenzij de huurder kan aannemen dat de verhuurder daartegen bezwaar heeft.

Wat houdt een gratis gesprek over onderhuur in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken en conflicten die over onderhuur gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over onderhuur. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn