Huisuitzetting - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij een huisuitzetting 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een huisuitzetting en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een huisuitzetting

Een huisuitzetting is als iemand gedwongen wordt om zijn/haar woning te verlaten. Er dient altijd (de Opiumwet uitgezonderd) eerst toestemming aan een rechter te worden gevraagd. Redenen van een huisuitzetting kunnen zijn: grote huurachterstanden, structurele geluidsoverlast, stankoverlast, illegale onderverhuur of hennepteelt. Het is gebruikelijk dat een verhuurder bij een uithuiszetting altijd eerst het gesprek aan gaat met de huurder, om te kijken of samen tot een oplossing kan worden gekomen voor het ontstane conflict. Mocht dit niet mogelijk zijn, of mocht bijvoorbeeld overlast aanhouden, is een gerechtelijke procedure het gevolg. Schakel de hulp van een (pro deo) advocaat in om u meer te laten vertellen over de procedure die gevolgd moet worden om daadwerkelijk over te kunnen gaan tot een huisuitzetting. Een rechter zal niet altijd meegaan in een dergelijk verzoek, daar huurders relatief goed beschermd zijn. Zorg dat u voldoende bewijsstukken verzamelt, die uw verzoek onderbouwen. Wordt u als huurder geconfronteerd met een huisuitzetting? Ook in dat geval kan een (pro deo) veel voor u betekenen.


Waarom een (pro deo) advocaat bij een huisuitzetting

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over huisuitzetting. Voordat kan worden overgegaan tot een huisuitzetting dient een rechter te beoordelen of de verhuurder de huurovereenkomst mag ontbinden. Een (pro deo) advocaat kan u helpen bij het overtuigen van de rechter dat ontbinding van de huurovereenkomst (en als vervolg hierop de huisuitzetting) buiten proportioneel is. 


Vergoeding overheid voor rechtshulp bij huisuitzetting 

Op het moment dat u en mogelijk uw kinderen uit huis dreigen te worden gezet, wilt u zo goed mogelijk juridisch ondersteund worden. U heeft bij een dreigende huisuitzetting de mogelijkheid te kiezen voor ondersteuning van een pro deo advocaat. Een groot deel van de kosten wordt in dit geval vergoed; u betaalt een kleine eigen bijdrage. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. Zo mag uw inkomen niet hoger zijn dan 29.600 euro bruto op jaarbasis. Een pro deo advocaat helpt u vooraf uit te zoeken of u hier gebruik van kunt maken.


Kosten rechtshulp rond huisuitzetting via verzekeraar declareren 

Naast de mogelijkheid aanspraak te maken op een vergoeding vanuit de overheid, kunt u juridische kosten wellicht declareren bij uw verzekeringsmaatschappij. Kijk de polis van uw rechtsbijstandverzekering nog eens na, om de dekking ervan te controleren. Bij het declareren van juridische kosten rond een huisuitzetting betaalt u vrijwel standaard een eigen risico. 


Wat houdt een gratis gesprek over een huisuitzetting in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken die over een huisuitzetting gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een huisuitzetting. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.