Onterechte bemiddelingskosten - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over onterechte bemiddelingskosten 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij onterechte bemiddelingskosten en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn onterechte bemiddelingskosten?

Bemiddelingskosten worden gevraagd door een bemiddelaar voor hulp bij de huur of verhuur van een woning. Deze kosten kunnen onterecht zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een makelaar. Deze kosten hoeft u alleen te betalen als u zelf de bemiddelaar heeft ingeschakeld. In alle overige gevallen komen de kosten voor bemiddeling voor rekening van de verhuurder. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij onterechte bemiddelingskosten

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij onterechte bemiddelingskosten. Als u onterecht bemiddelingskosten betaald heeft, kunt u deze kosten terugvorderen. Een (pro deo) advocaat kan u hier bij helpen. 

Wat houdt een gratis gesprek over onterechte bemiddelingskosten in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken die over onterechte bemiddelingskosten gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij onterechte bemiddelingskosten. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn

Vraag en antwoord

Onterechte bemiddelingskosten - Kosten in rekening bij huurder

Ik heb na lang online zoeken een leuke huurwoning gevonden. De verhuurder had zijn woning te huur aangeboden via een bemiddelingsbureau. Het bemiddelingsbureau wil bij mij bemiddelingskosten in rekening brengen, mag dat?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het komt vaak voor dat een verhuurmakelaar, die in opdracht werkt van de verhuurder, ook kosten in rekening brengt bij de verhuurder. Dit worden dan bemiddelingskosten genoemd. De Hoge Raad heeft echter bepaald dat dit niet mag. U kunt dus niet worden verplicht bemiddelingskosten te betalen. Als u al bemiddelingskosten betaald heeft, kunt u deze tot vijf jaar na onterechte betaling terugvorderen. Als de verhuurmakelaar hier niet op ingaat, kunt u uw probleem voorleggen aan de Geschillencommissie (mits de verhuurmakelaar daarbij staat ingeschreven). Anders zou u ook naar de rechter kunnen stappen. Laat u adviseren door een advocaat welke juridische stappen in uw geval tot de mogelijkheden behoren. Neem daarom snel contact op met een van de advocaten van Eerste Rechtshulp als u ten onrechte bemiddelingskosten heeft betaald.