Advocaat Enschede - Gratis gesprek binnen 24 uur!

80+ advocaten om u te helpen
20.000+ hulpaanvragen per jaar
100+ ervaringen van anderen

8 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een advocaat

Advocaat Cassese
Advocaat Cassese

Briedé Cassese advocaten & mediators

2 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Karami
Advocaat Karami

Karami Advocatuur

13 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Van Veenendaal
Advocaat Van Veenendaal

Advocatenkantoor Van Veenendaal

12 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Rahimzadeh
Advocaat Rahimzadeh

Rahimzadeh Advocatuur

5 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Dijkers
Advocaat Dijkers

Stroobach & Dijkers advocaten

9 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Stroobach
Advocaat Stroobach

Stroobach & Dijkers advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Matpanozer
Advocaat Matpanozer

Matpanozer advocatuur

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Wong
Advocaat Wong

W Advocatenkantoor

8 ervaringen van anderen
 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Pro deo
BEKIJK PROFIELAdvocaat Enschede - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een advocaat uit Enschede en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.

 • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis juridisch gesprek met de advocaat uit Enschede kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Waarom een advocaat Enschede?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit, waarvoor u zich binnenkort moet verantwoorden? Is er een conflict ontstaan met uw werkgever, waarover u vragen heeft? Bent u benieuwd naar de plichten die u heeft na een echtscheiding? In dergelijke situaties kan de hulp van een advocaat in Enschede wenselijk zijn. Op deze website vindt u een handige zoekmachine, die u helpt een geschikte advocaat te vinden. Zo moet een advocaat qua ervaring aansluiten op het expertisegebied waarbinnen uw zaak valt.


Advocaat in Enschede inschakelen

Zoals reeds genoemd kan een advocaat in Enschede inschakelen in verschillende situaties verstandig zijn. Een raadsman helpt u onder meer bij een verhoor op het politiebureau, kan u bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure en kan u adviseren over uw rechtspositie. Niet altijd zal worden aangeraden om een rechtszaak te starten bij conflictsituaties. Mogelijk is uw positie niet sterk genoeg, waarbij een gerechtelijke procedure voor onnodig hoge kosten zou zorgen. Het inschakelen van een raadsman in Enschede is prettig, wanneer praten niet meer lijkt te helpen.


Vergoeding via een rechtsbijstandverzekering

U heeft vrijwel standaard de mogelijkheid om een vergoeding te vragen bij uw verzekeraar, mits u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Deze vergoeding dekt de juridische kosten volledig. Houd er hierbij rekening mee, dat een verzekeraar u toestemming en opdracht moet hebben gegeven om zelf een advocaat in Enschede te zoeken. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kan een advocaat in Enschede u vaak meer vertellen over de mogelijkheid om zelf een raadsman in de arm te nemen. Het is gebruikelijk dat een verzekeraar in eerste instantie zelf een advocaat aandraagt.


Geschikte advocaat in Enschede zoeken

Selecteer een advocaat uit Enschede en binnen 24 uur wordt contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek. Een advocaat in Enschede zoeken is het makkelijkst, wanneer u de zoekmachine op deze website gebruikt. De zoekmachine bevat verschillende filters, wat het eenvoudig maakt om een advocaat te vinden die ervaring heeft in het expertisegebied waarbinnen uw juridische kwestie valt. Voorbeelden van expertisegebieden zijn politie en justitie, verkeer en rijbewijs, familiezaken of bijvoorbeeld zaken gerelateerd aan consumenten. Een advocaat kan u vaak meer vertellen over de verschillen tussen deze expertisegebieden. Kijk niet alleen naar de ervaring van een advocaat, maar bijvoorbeeld ook naar de talen die deze spreekt. Sommige advocaten bieden hulp niet alleen in het Nederlands aan, maar ook in een andere taal.


Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Heeft u een geschikte advocaat in Enschede gevonden? U kunt via diens pagina op deze website direct een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Het kennismakingsgesprek helpt u te bepalen of er een klik met de raadsman in Enschede is. Dit is belangrijk voor het vervolgtraject. Ook kan een advocaat in Enschede u tijdens zo’n kennismakingsgesprek meer vertellen over het te volgen traject, de looptijd daarvan en de kosten die het met zich meebrengt. Zo heeft u een compleet plaatje, voordat u een advocaat inschakelt om u te laten adviseren of bij te laten staan bij een gerechtelijke procedure.

Vraag en antwoord

Advocaat Enschede - Ik wil de kosten voor een ingeschakelde tussenpartij doorberekenen, mag dat?

Om de verhuur van mijn vastgoedobject te bespoedigen heb ik een tussenpartij ingeschakeld. Mag ik deze kosten doorberekenen aan de uiteindelijke huurder?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Kosten die u als verhuurder maakt voor het verhuren van een woning, bedrijfspand of bijvoorbeeld opslagruimte, mogen in veel gevallen niet worden doorberekend aan een huurder. Dat geldt in het bijzonder voor kosten die u maakt voor ondersteuning van een tussenpartij. Dat kan bijvoorbeeld een makelaarskantoor zijn. U betaalt deze kosten volledig zelf. Een huurder heeft het recht bezwaar te maken, op het moment dat de kosten toch bij hem of haar in rekening worden gebracht. Raadpleeg een advocaat in Enschede, wanneer u twijfelt over uw handelswijze als verhuurder.

Advocaat Enschede - Heeft mijn kind altijd recht op een deel van mijn nalatenschap?

Ik wil eigenlijk voorkomen dat mijn zoon een deel van mijn nalatenschap krijgt op het moment dat ik overlijd. Kan ik dit regelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is niet zonder meer mogelijk om uw zoon ervan te weerhouden, aanspraak te maken op een deel van hetgeen u nalaat bij uw overlijden. Zelfs wanneer u helemaal geen contact meer heeft met uw kind, kan deze een beroep doen op diens zogenaamde legitieme portie. Een advocaat in Enschede kan u meer vertellen over de werking hiervan. Uitzondering op deze situatie is een zaak waarbij ook het kind zelf aangeeft geen beroep te willen doen op hetgeen u nalaat op het moment dat u komt te overlijden. Het is belangrijk dit op papier vast te leggen; dergelijke afspraken zijn in andere gevallen niet rechtsgeldig.

Advocaat Enschede - Ben ik verplicht mijn ex-partner een vergoeding te betalen?

Mijn ex-partner stelt dat ik haar iedere maand een vergoeding moet betalen om te voorzien in haar levensonderhoud. Klopt dat?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, wanneer uw ex-partner aangeeft dat u moet voorzien in zijn of haar levensonderhoud. Woont uw ex-partner bijvoorbeeld samen met een nieuwe partner? Hoe groot is het verschil in inkomen tussen dat van u en van uw ex-partner? Hoe lang bent u getrouwd geweest, voordat u uit elkaar ging? Een advocaat in Enschede helpt u vast te stellen of en zo ja in welke mate, u dient te voorzien in het levensonderhoud van uw partner. Dit bedrag stelt u samen vast met uw ex-partner. Mocht dat niet lukken, dan kunt u dit door de rechter laten vaststellen.

Advocaat Enschede - Mijn werkgever betaalt mijn loon te laat, wat kan ik nu doen?

Ik wacht al meer dan een week op de uitbetaling van mijn loon door de werkgever. Welke stappen kan ik zetten en waar heb ik inmiddels recht op?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een werkgever is verplicht u financieel te belonen voor de uitgevoerde werkzaamheden; het uitkeren van het afgesproken loon. Op het moment dat een werkgever dit niet, of te laat doet heeft u het recht op een wettelijke rente. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een wettelijke verhoging van het afgesproken loon. Dat laatste is afhankelijk van het aantal dagen dat uw werkgever te laat is met het voldoen van de betaling. Een advocaat in Enschede kan u hier meer over vertellen en u bijstaan, wanneer u het loon op wilt eisen bij uw werkgever. 

Advocaat Enschede - Ik wil mijn geld terug na het zoveelste defect, wat kan ik doen?

Ik heb onlangs een product gekocht, wat nu al twee keer kapot is gegaan. Op welke manier kan ik mijn geld zo snel mogelijk terugvorderen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Om uw geld voor de aankoop van het desbetreffende product terug te kunnen krijgen, dient aan verschillende voorwaarden te zijn voldaan. Een advocaat in Enschede kan deze voorwaarden voor u schetsen en samen met u beoordelen, of u het recht heeft uw geld terug te vragen bij de verkoper. Zo moet de verkopende partij de tijd hebben gehad om het defect aan uw product op te lossen, of een vervangend product aan u te leveren. Mocht een verkoper dit weigeren of mocht het product opnieuw defect raken, dan kunt u eisen dat uw aankoopbedrag teruggestort wordt.

Advocaat Enschede - Kan ik uit mijn huis gezet worden als ik de huur niet betaal?

Momenteel lukt het mij niet om de huur van mijn woning te betalen. Kan ik nu uit mijn huis gezet worden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een verhurende partij zal u over het algemeen niet direct uit de woning zetten; de verhuurder heeft hiervoor toestemming nodig van de rechter. Des te langer de huur niet betaald wordt, des te groter de kans dat de rechter een verhuurder dat recht wel geeft. Schakel een advocaat in Enschede in, om u bij te laten staan bij een gesprek met de verhurende partij. Probeer samen tot afspraken te komen om het ontstane probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het is afhankelijk van de bereidwilligheid van een verhuurder en uw financiële situatie of u in de woning kunt blijven wonen.

Advocaat Enschede - Mijn buurman heeft mijn plant vergiftigd, wat kan ik doen?

Mijn buurman heeft schoonmaakazijn bij mijn planten gegoten. Hij vindt ze niet mooi. Wat kan ik hiertegen doen? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Probeer bij een ruzie met een buurman of -vrouw eerst in gesprek te gaan om samen tot een oplossing te komen. Mocht dat niet voldoende werken of mocht het conflict al geëscaleerd zijn, dan kunt u de hulp van een advocaat in Enschede overwegen. Een advocaat helpt u uw positie te bepalen in het conflict, om op basis daarvan vast te stellen of de gang naar de rechter voor u interessant is. Ook kan een advocaat in Enschede u meer informatie geven over de wijze waarop u voldoende bewijs verzamelt om uw punt helder te maken bij een rechtsgang. 

Advocaat Enschede - Kan ik een kamer verhuren aan een familielid?

Voor zijn studie zoekt een neef een kamer in mijn stad. Mag ik een kamer in mijn huis te huur aanbieden? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis staat het u vrij om familie, maar ook mensen buiten uw familie in huis te nemen. Bij het verhuren van kamers is het belangrijk vooraf na te gaan, welke gevolgen dit heeft voor uw financiële situatie. Extra inkomsten uit de verhuur van kamers moeten worden opgegeven bij de fiscus. Dit kan betekenen dat uw toeslagen of bijvoorbeeld uitkering verlaagd worden. Over het algemeen gebeurt dit achteraf, waardoor u te veel ontvangen toeslagen terug moet betalen. Ook dient u te voldoen aan het huurrecht. Een advocaat in Enschede kan u hierbij op weg helpen.  

Advocaat Enschede - Mag ik voor een concurrent van mijn werkgever gaan werken?

Ik overweeg te solliciteren op een uitdagende functie bij een concurrent van mijn huidige werkgever. Mag dit eigenlijk wel?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis staat het u vrij om voor iedere werkgever binnen en buiten de branche waarin u momenteel werkzaam bent te gaan werken. Er kan sprake zijn van een schriftelijk vastgelegde afspraak met de werkgever, waarin is opgenomen dat u niet voor concurrenten binnen dezelfde branche mag werken. In dat geval kunt u hier niet solliciteren. Let wel, dergelijke afspraken moeten met wederzijdse toestemming zijn vastgelegd. Daarbij is het vastleggen van deze afspraken alleen mogelijk, wanneer er sprake is van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd en wanneer u meerderjarig bent. Plan een gratis adviesgesprek in met een advocaat in Enschede, wanneer u meer informatie wenst over uw rechten.

Advocaat Enschede - Welke advocaat kan mij de gewenste juridische hulp bieden?

Ik vind het best lastig om een geschikte advocaat in Enschede te vinden. Hoe kunnen jullie mij hierbij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op deze website bieden we u een handige zoekmachine voor advocaten aan. De zoekmachine helpt u een advocaat in Enschede te vinden, welke ervaring heeft in het juiste expertisegebied. Er zijn verschillende expertisegebieden die van elkaar onderscheiden kunnen worden. Denk aan conflicten met de overheid of bijvoorbeeld politie en justitie. Zoek naar een advocaat in Enschede wiens expertisegebied goed past bij de juridische kwestie die u voor wilt leggen. Sommige advocaten hebben ervaring met zaken in verschillende expertisegebieden. U vindt hier meer informatie over op het profiel van de advocaat.

Advocaat Enschede - Mag ik zelf een advocaat zoeken?

Ik hoorde dat je in Nederland de mogelijkheid hebt om zelf een advocaat te zoeken. Ook als een verzekeraar zelf een advocaat aandraagt. Klopt dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is heel gebruikelijk dat een verzekeringsmaatschappij zelf een advocaat aandraagt, wanneer u een verzoek indient voor juridische hulp. U bent echter niet verplicht de hulp van de aangedragen advocaat te accepteren. In Nederland heeft u een vrije advocaatkeuze. Met toestemming van uw verzekeringsmaatschappij mag u zelf een advocaat in Enschede zoeken. Dit biedt het voordeel dat u een ervaren advocaat kunt zoeken wiens expertisegebied goed past bij uw zaak. Het vragen van toestemming aan uw verzekeraar is slechts een administratief proces. Het recht op een vrije advocaatkeuze maakt dat uw verzekeraar zo’n verzoek niet mag weigeren.

Advocaat Enschede - Kan ik in beroep gaan als ik het oneens ben met de gemeente?

De gemeente heeft een beslissing genomen waar ik het volledig oneens mee ben. Kan ik in beroep gaan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Iedere burger heeft het recht om binnen zes weken nadat een overheidsinstantie een beslissing genomen heeft, in beroep te gaan tegen die beslissing. Het kan bijvoorbeeld gaan om een afgewezen vergunningsaanvraag. In beroep gaan betekent dat u uw bezwaren schriftelijk met uw contactpersoon bij uw gemeente deelt. Informatie hierover vindt u vaak in de brief die de gemeente u gestuurd heeft met haar beslissing. Om uw bezwaren correct en helder te verwoorden, kan de hulp van een advocaat uit Enschede wenselijk zijn. Deze kan met u meekijken en u waar nodig van advies voorzien. De gemeente zal over het algemeen binnen zes weken, maar uiterlijk binnen twaalf weken reageren.

Advocaat Enschede - Mogen mijn werknemers voor een concurrent gaan werken?

Sommige medewerkers zijn ontevreden en willen bij een concurrent gaan werken. Kan ik ze dit verbieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is voor werkgevers bijzonder lastig om werknemers ervan te weerhouden voor een concurrent te gaan werken. In de wet is vastgelegd dat zo’n verbod alleen kan worden opgelegd aan meerderjarige medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd. Hierbij geldt dat zo’n restrictie schriftelijk moet zijn vastgelegd en dat beide partijen dit erkennen. Het is dus niet mogelijk om eenzijdig als werkgever te bepalen dat een werknemer in vaste dienst niet bij concurrenten mag gaan werken. Het kan verstandig zijn om u te laten adviseren door een advocaat uit Enschede. Deze kan u meer vertellen over de opties die u als werkgever heeft.

Advocaat Enschede - Worden mijn toeslagen verlaagd bij de verhuur van kamers?

Om financieel wat ruimer te zitten wil ik een aantal kamers verhuren. Welke gevolgen heeft dit precies?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het verhuren van kamers in huis kan verschillende gevolgen hebben. Zo dient u allereerst te voldoen aan de regels en richtlijnen die zijn vastgelegd in het huurrecht. Daarbij dient u inkomsten aan te geven bij de aangifte inkomstenbelasting aan het begin van een nieuw jaar. De hoogte van uw toeslagen en bijvoorbeeld een eventuele uitkering wordt vastgesteld op basis van uw verzamelinkomen. Mogelijk moet u een deel van de ontvangen toeslagen terugbetalen, als blijkt dat uw inkomen flink is toegenomen door de verhuur van kamers. Laat een advocaat uit Enschede met u meekijken. Deze kan u er meer over vertellen.

Advocaat Enschede - Hoe kan ik een erfenis het beste aannemen?

Op internet las ik dat je een erfenis op twee manieren kan accepteren. Hoe kan ik de erfenis het beste aannemen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het klopt dat er twee manieren zijn om een erfenis aan te nemen. Dit kan zuiver en beneficiair. De mate waarin u zicht heeft op de financiën van een overledene bepaalt vaak welke manier van het accepteren van een erfenis de meest verstandige is. Mocht u vermoeden dat iemand veel openstaande schulden heeft, dan is het raadzaam om de erfenis beneficiair aan te nemen. Zijn er nauwelijks schulden en veel bezittingen? In dat geval kunt u voor het zuiver aannemen van de erfenis kiezen. Laat u adviseren door een advocaat uit Enschede.

Advocaat Enschede - Kan ik eisen dat mijn ex-partner mij financieel onderhoud na een scheiding?

Mijn ex-partner verdiende veel meer dan dat ik deed. Kan ik eisen dat deze mij financieel onderhoud na onze scheiding?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Na een scheiding of het stopzetten van een geregistreerd partnerschap bent u allebei verplicht elkaar financieel te onderhouden. In de praktijk betekent dit dat degene met het hoogste inkomen een deel van de kosten van degene met het laagste inkomen op zich neemt. Een deskundige stelt vast hoe hoog dit bedrag maandelijks is. Wanneer degene die de betalingen ontvangt besluit samen te wonen met een nieuwe partner, dan stoppen deze betalingen. Let op, het gaat om de betalingen voor het levensonderhoud van een ex-partner. Betalingen voor het levensonderhoud van kinderen lopen vaak door. Een advocaat uit Enschede kan u meer vertellen over uw rechten.

Advocaat Enschede - Hoe snel wordt een verlofplan opgesteld als mijn kind in de gevangenis terechtkomt?

Onlangs is mijn kind veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hoe snel gaat men binnen de gevangenis over op het opstellen van een verlofplan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Verschillende factoren bepalen wanneer het verlofplan met uw kind wordt opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan diens gedrag in de gevangenis, het aantal beschikbare begeleiders, enzovoorts. Het opstellen van een verlofplan geeft een richtlijn voor het aantal keer dat uw kind met begeleid verlof mag. Houd er rekening mee, dat er aan dit verlofplan geen rechten ontleend kunnen worden. Het kan in de praktijk voorkomen dat uw kind de ene maand vaker met begeleid verlof gaat dan de andere maand. Raadpleeg een advocaat uit Enschede, wanneer u vindt dat uw kind niet eerlijk behandeld wordt.

Advocaat Enschede - Kan een buurman eisen dat ik een boom in de tuin snoei?

Mijn buurman vindt dat de boom in de tuin te groot is geworden. Kan deze eisen dat ik de boom snoei?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor het planten van een boom in de tuin geldt dat deze op minimaal twee meter van de erfgrens moet staan. Tevens mag de boom geen overlast en geen gevaarlijke situaties veroorzaken voor uw buren. Denk bij gevaarlijke situaties bijvoorbeeld aan een tak welke los aan de boom hangt, of bij overlast aan een flinke (groene) aanslag op het terras van de buren. Laat u adviseren door een advocaat uit Enschede, wanneer u twijfelt aan de wetmatigheid van de claim van uw buren.

Advocaat Enschede - De verhuurder dreigt mij uit huis te zetten. Kan dit wel?

Ik heb een brief van de verhuurder ontvangen, dat deze mij uit mijn woning wil zetten. Mag hij dit doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis is het voor een verhuurder niet zonder meer mogelijk om een huurder uit een huurwoning te zetten. Er zijn verschillende andere methodes, die eerst ingezet zullen worden. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een incassobureau, om via die weg de betalingsachterstand van een huurder betaald te kunnen krijgen. Ook kan een verhuurder aangeven, dat deze rente bij de huurder in rekening brengt om de misgelopen inkomsten te compenseren. Pas wanneer dit niet werkt, kan een rechter oordelen dat de verhuurder een uithuiszetting mag starten. Schakel een advocaat uit Enschede in om u bij te laten staan in zo’n situatie.

Advocaat Enschede - Wat te doen als mijn verzekeraar een declaratie niet uitbetaalt?

Ik heb het bericht gekregen dat mijn verzekeraar de door mij ingediende declaratie heeft afgewezen. Welke stappen kan ik zetten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij een afwijzing van de door u ingediende declaratie kunt u allereerst om een toelichting van de verzekeraar vragen. Mogelijk verheldert deze toelichting, waarom de declaratie is afgewezen. Een verzekeraar kan hier verschillende redenen voor hebben. Mogelijk valt de declaratie onder uw eigen risico of buiten de dekking van uw polis, vermoedt de verzekeraar fraude, enzovoorts. Wanneer u de toelichting onvoldoende verhelderend vindt, kunt u een advocaat uit Enschede inschakelen. Deze kan u persoonlijk adviseren over de vervolgstappen die u kunt zetten en u hier tevens bij begeleiden. Zo verstevigt u uw positie en is de kans op het alsnog uitbetalen van de declaratie groter.

Advocaat Enschede - Staat het mij vrij de prijs van een dienst te verhogen na ondertekening van een overeenkomst?

Ik ben veel langer bezig met een klus, dan ik vooraf verwacht had. Mag ik de prijs ten opzichte van de prijs uit de overeenkomst nog verhogen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u door toedoen van de klant langer met een klus bezig bent dan u verwacht had, kunt u de prijs hiervan verhogen. Dit mag alleen, wanneer u de uitzonderingssituatie die voor u van toepassing is in de algemene voorwaarden opgenomen heeft. Ook dient u een klant altijd te wijzen op deze algemene voorwaarden. Wanneer u twijfelt of u de prijs tussentijds nog mag verhogen, kunt u de hulp van een advocaat uit Enschede inschakelen. Deze kan u van juridisch advies voorzien.

Advocaat Enschede - De fiscus geeft aan dat ik te veel zorgtoeslag heb ontvangen. Wat kan ik doen?

Volgens de fiscus is het bedrag aan ontvangen zorgtoeslag te hoog voor mijn inkomen. Ik ben het hier niet mee eens. Wat moet ik doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u het niet eens bent met een besluit van de fiscus, kunt u hiertegen in beroep gaan. In beroep gaan betekent dat u uw bezwaar binnen zes weken na dagtekening van het besluit van de fiscus dient in te dienen bij de Belastingdienst. De fiscus heeft vervolgens zes tot twaalf weken de tijd om op uw bezwaar te reageren. Bent u het nog steeds niet eens met de herziene beslissing van de fiscus? In dat geval zou u een gerechtelijke procedure kunnen overwegen. Het is sterk aan te raden om vooraf advies in te winnen bij een advocaat uit Enschede.

Advocaat Enschede - Ik heb te maken met een wanbetaler. Welke stappen kan ik zetten?

Mijn klant betaalt niet, nadat ik de diensten al wel geleverd heb. Wat kan ik nu het beste doen om mijn geld te krijgen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het inschakelen van een incassobureau kan een goede optie zijn, wanneer uw klant de rekening niet betaalt. Voordat u een incassobureau in kunt schakelen, dient u een schriftelijke aanmaning aan de klant te sturen. Daarbij is het gebruikelijk om voorafgaand aan zo’n herinnering eerst nog een herinnering per mail of telefonisch over te brengen. Mogelijk is de klant de rekening vergeten! Schakel een advocaat uit Enschede in, wanneer u juridisch advies wenst over uw rechten bij een niet-betalende klant.

Advocaat Enschede - Kan ik een verhuurder in gebreke stellen bij achterstallig onderhoud?

Ik zit al enige tijd met een lekkage in huis, die de verhuurder maar niet op komt lossen. Kan ik de verhuurder in gebreke stellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Heeft u meermaals melding gemaakt van achterstallig onderhoud aan uw huurwoning? In dat geval kunt u een verhurende partij in gebreke stellen. Een advocaat uit Enschede kan u hierbij helpen. Door samen een officiële ingebrekestelling aan de verhuurder te sturen, geeft u deze een laatste kans om het achterstallige onderhoud te herstellen. Let wel, dit kan alleen wanneer schade aan de huurwoning niet door uzelf veroorzaakt is. Een lekkage als gevolg van boorwerkzaamheden zal bijvoorbeeld niet door een verhuurder hersteld worden. Dit dient u zelf te doen.

Advocaat Enschede - Ik heb de tuinslang op de kat van de buren gericht. Zij dreigen nu met een aangifte. Wat nu?

Ik werd er geïrriteerd van, dat de kat van de buren in onze tuin zat. Toen ik de tuinslang op de kat gericht had, dreigden de buren aangifte te doen. Loop ik het risico op een straf?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De rechter zal bij een eventuele rechtszaak beoordelen welk letsel de kat opgelopen heeft. Op basis daarvan zal, wanneer er sprake blijkt te zijn van dierenmishandeling, in veel gevallen een taakstraf worden opgelegd. Naast dierenmishandeling is ook dierenverwaarlozing vastgelegd in de Wet Dieren uit 2013. Mocht u zich voor de rechter moeten verantwoorden, dan kan een advocaat uit Enschede u bijstaan met advies.

Advocaat Enschede - Tot hoever kijkt men terug bij een VOG-aanvraag?

Ik moet een VOG aanvragen om een nieuwe baan te kunnen krijgen. Tot hoever kijkt men bij zo’n aanvraag terug op mijn strafblad?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is afhankelijk van uw leeftijd, hoe ver men bij een VOG-aanvraag terug zal kijken op uw strafblad. Wanneer u niet ouder bent dan 22 jaar, kijkt men in de basis tot twee jaar terug. Personen van 23 jaar en ouder hebben te maken met een termijn van vier jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze richtlijnen. Zo worden ernstige gewelds- en zedenmisdrijven altijd op uw Verklaring Omtrent Gedrag vermeld. Daarbij kijkt men verder terug bij een functie met strenge integriteitseisen. Een advocaat uit Enschede kan u meer vertellen over het aanvraagproces rond een VOG.

Advocaat Enschede - Heeft mijn kind altijd recht op een deel van de erfenis?

Via een vriend hoorde ik, dat ik niet volledig zelf kan beslissen hoe ik de erfenis verdeel. Klopt deze informatie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Kinderen hebben na uw overlijden recht op een legitieme portie van de erfenis. Deze legitieme portie wordt uitgedrukt in een geldbedrag. Alles boven deze legitieme portie kunt u naar eigen inzicht verdelen. Het is belangrijk om deze verdeling vast te laten leggen in uw testament, welke wordt opgesteld bij de notaris. Een testament welke u zonder notaris heeft opgesteld is normaliter niet rechtsgeldig. Mocht uw kind instemmen met een onterving, dan heeft deze niet langer recht op een legitieme portie. Meer weten over het verdelen van uw erfenis? Schakel een advocaat uit Enschede in, om u hierover te laten adviseren.

Advocaat Enschede - Ik ben ontslagen op staande voet, mag dit?

Mijn werkgever heeft mij op staande voet ontslagen, omdat deze ontevreden was. Is dit toegestaan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een werkgever kan u enkel op staande voet ontslaan, wanneer voldaan wordt aan drie voorwaarden. Zo moet er een dringende reden zijn, moet deze reden direct kenbaar aan u worden gemaakt en moet het ontslag onverwijld gegeven worden. Dat wil zeggen dat u direct ontslagen moet worden, nadat een leidinggevende u op de hoogte heeft gebracht van de reden hiervoor. Hier mag geen periode van meerdere dagen tussen zitten. Een advocaat uit Enschede kan u bijstaan, als u vindt dat u ten onrechte ontslagen bent.

Advocaat Enschede - Veroordeling bij lichte klap zonder verwondingen?

Ik heb iemand anders een lichte klap gegeven. Dit slachtoffer heeft hier geen verwondingen aan opgelopen. Ben ik strafbaar?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is niet per definitie noodzakelijk dat een slachtoffer zichtbaar letsel heeft, om veroordeeld te worden voor mishandeling. Ook pijn kan een reden zijn om u te veroordelen. Daarbij kunnen verklaringen van getuigen in uw nadeel werken. Door een advocaat uit Enschede in te schakelen, verstevigt u uw positie bij een eventuele rechtszaak. Houd er rekening mee, dat een veroordeling voor mishandeling zal worden opgenomen op uw strafblad.