Slachtofferrecht - Gratis gesprek slachtoffer advocaat binnen 24 uur!

8 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een slachtofferhulp advocaat

Advocaat Tijkotte
Advocaat Tijkotte

FTW Advocaten

9 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Helmich
Advocaat Helmich

Verdonk Advocaten

14 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat De Haan
Advocaat De Haan

FTW Advocaten

13 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Noordanus
Advocaat Noordanus

Noordanus Advocatuur

17 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Cassese
Advocaat Cassese

Briedé Cassese advocaten & mediators

6 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Cijntje
Advocaat Cijntje

Zaanse Meesters Advocaten

10 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Meijer
Advocaat Meijer

Meijer & Van der Vlis Advocaten

10 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL
Advocaat Kuiper
Advocaat Kuiper

Kuiper advocaten

6 ervaringen van anderen
  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIEL



Wat is slachtofferrecht? 

Op het moment dat u het slachtoffer bent van een gewelds- of bijvoorbeeld zedenmisdrijf, wenst u aangifte te doen tegen de dader. Daarbij wilt u wellicht ook weten welke stappen u kunt zetten om een schadevergoeding uitgekeerd te krijgen voor de geleden materiële- en immateriële schade. Een slachtoffer advocaat biedt u hierbij de ondersteuning die u wenst. Zo zal deze advocaat u helpen bij het doen van aangifte tegen de dader en kan deze u meer vertellen over de stappen die zullen volgen op deze aangifte. Ook kan de advocaat u helpen om gebruik te maken van het spreekrecht in de rechtszaal. Het is aan de politie om voldoende bewijsmateriaal aan het Openbaar Ministerie te overhandigen, zodat zij de verdachte voor de rechter kunnen dagen. Het is vervolgens aan de rechter om te bepalen of voldoende bewezen kan worden dat de verdachte daadwerkelijk een misdrijf heeft gepleegd waarvan u het slachtoffer bent geworden.


Hulp van een slachtoffer advocaat 

Niet alleen voor de begeleiding tijdens het proces van de aangifte tegen een dader is de hulp van een slachtoffer advocaat wenselijk. De advocaat kan u daarnaast ondersteunen bij het verzamelen van het bewijs tegen de dader en/of een schadevergoeding namens u indienen. Aan de ene kant mag deze schadevergoeding niet te laag zijn; aan de andere kant wilt u voorkomen dat deze als irreëel wordt beschouwd door een rechter. Daar het lastig is zelf te bepalen op welke schadevergoeding u recht heeft, mede doordat bijvoorbeeld emotionele schade lastig te kwantificeren is, kan de hulp van een slachtoffer advocaat zeer wenselijk zijn. Deze heeft de ervaring om u op dit vlak te kunnen adviseren.


(Pro deo) slachtoffer advocaat inschakelen 

Bij het inschakelen van een raadsman of raadsvrouw na bijvoorbeeld een gewelds- of zedenmisdrijf heeft u een aantal opties. Kies bijvoorbeeld voor een pro deo slachtoffer advocaat, waarbij een groot deel van de gemaakte advocaatkosten vergoed wordt door de overheid. Mogelijk betaalt u zelfs niets, wanneer de verdachte daadwerkelijk veroordeeld wordt door de rechter. Niet iedereen heeft het recht op pro deo ondersteuning; dit is afhankelijk van uw bruto inkomen op jaarbasis. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kan een pro deo advocaat u hier meer over vertellen.


Geschikte advocaat slachtoffer zoeken 

Een gratis kennismakingsgesprek met een (pro deo) slachtoffer advocaat vraagt u eenvoudig aan via het profiel van een raadsman of raadsvrouw. Op het profiel vindt u tevens meer informatie over de achtergrond en ervaring van een advocaat. De verschillende profielen vindt u terug in de zoekmachine op onze website. Houd er hierbij rekening mee, dat u het juiste expertisegebied dient te selecteren; Slachtofferhulp. De zoekmachine toont u welke advocaten in uw regio ervaring hebben met een zaak als die van u. Door voor een ervaren advocaat te kiezen, vergroot u de kans op een succesvol verloop van uw juridische kwestie. Houd rekening met het feit dat niet iedere advocaat rechtshulp op pro deo-basis aanbiedt. Vink om deze reden de optie “PRO DEO” aan binnen de zoekmachine, wanneer u denkt hier aanspraak op te kunnen maken. 


Gratis gesprek (pro deo) slachtoffer advocaat 

Selecteer een (pro deo) slachtoffer advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Vraag en antwoord

Ik wil een vergoeding voor letsel door het slaan van iemand, hoe regel ik dit?

Iemand heeft mij onlangs op straat geslagen, toen we in de avond aan het stappen waren. Nu wil ik een schadevergoeding voor de schade die dit veroorzaakt heeft; hoofdpijn en blauwe plekken. Hoe regel ik dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u lichamelijk letsel opgelopen heeft als gevolg van het slaan of bijvoorbeeld schoppen van een ander persoon, kunt u mogelijk een schadevergoeding eisen. Het is verstandig om hierbij een slachtofferrecht advocaat in te schakelen. Deze kan u meer vertellen over uw juridische mogelijkheden om een dergelijke claim bij de veroorzaker van het letsel neer te leggen. Vaak moeten hiervoor verschillende stappen doorlopen worden. Zo is het aan een rechter om te bepalen of voldoende kan worden vastgesteld dat de door u aangewezen persoon het letsel ook daadwerkelijk veroorzaakt heeft.

Ik wil mij laten beschermen na het indienen van mijn aangifte, kan dat?

Eerder ben ik in elkaar geslagen, waarna ik hier aangifte van heb gedaan bij de politie. Nu ben ik bang voor represailles. Kan ik mij laten beschermen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor het recht op bescherming, wanneer het risico op represailles reëel wordt geacht. U doet er verstandig aan een slachtofferrecht advocaat in de arm te nemen, die u helpt dit proces op gang te brengen. Welke stappen moeten er worden gezet om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor bescherming? Hoe zorgt u voor een zo goed mogelijke onderbouwing van uw verzoek tot het toekennen van deze bescherming? Enzovoorts.

Slachtoffer van een aanranding, hoe hiermee om te gaan?

Ik ben enige tijd terug slachtoffer geworden van een aanranding. Nu wil ik weten welke rechten ik heb en hoe ik bijvoorbeeld een schadevergoeding kan eisen. Wie kan mij hierbij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u het slachtoffer bent van een aanranding of bijvoorbeeld een verkrachting, heeft u een aantal rechten. Mogelijk komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor een schadevergoeding van de dader van dit strafbare feit. U kunt advies inwinnen bij een slachtofferrecht advocaat. Deze vertelt u meer over de precieze rechten die u in uw situatie heeft. Ook kan deze advocaat u ondersteunen bij het juridische vervolg. Denk aan het indienen van een claim voor deze schadevergoeding, of denk aan het aanvragen van spreekrecht tijdens een zitting.

Op welk moment heb ik spreekrecht als slachtoffer?

Mij is verteld dat ik het recht heb om te spreken bij de behandeling van mijn zaak voor de rechter. Ik ben het slachtoffer in deze zaak. Wie kan mij hier meer over vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft als slachtoffer van een misdrijf verschillende rechten. Zo heeft u het recht om op de hoogte te worden gehouden van de voortgang van een strafzaak. Ook kunt u uw spreekrecht gebruiken bij een ernstig misdrijf. Een advocaat vertelt u meer over uw rechten en kan u adviseren over de wijze waarop u uw spreekrecht kunt benutten. Overigens hoeft u zelf niet te spreken. U kunt iemand machtigen om namens u te spreken. Dit kan uw slachtofferrecht advocaat zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand van Slachtofferhulp Nederland.

Zoon heeft flinke klappen gehad, wat zijn de rechten die hij heeft?

Tijdens een ruzie bij het uitgaan heeft mijn zoon flinke klappen gehad. De verdachten staan binnenkort voor de rechter. Welke rechten heeft mijn zoon in deze zaak?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Uw zoon heeft verschillende rechten. Zo heeft deze, enigszins afhankelijk van de ernst van het incident, de mogelijkheid om de verdachten toe te spreken tijdens de zitting. Dat kan uw zoon zelf doen, maar dit kan ook via een familielid of bijvoorbeeld diens advocaat. Ook heeft uw zoon de mogelijkheid om bij de rechter een verzoek in te dienen tot het uitkeren van een schadevergoeding. Het moet het opgelopen letsel en bijvoorbeeld de materiële schade aan bezittingen compenseren. Neem een slachtofferrecht advocaat in de arm om u hierover meer te laten vertellen.

Bang om opnieuw slachtoffer te worden, wat zijn mijn rechten?

Recent ben ik zwaar mishandeld op straat. Nu ben ik bang om opnieuw slachtoffer te worden van zo’n incident. Welke rechten heb ik?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft verschillende rechten, wanneer u bijvoorbeeld mishandeld of ernstig bedreigd bent. Een van deze rechten is het recht op bescherming. Een slachtofferrecht advocaat kan u hier meer over vertellen. In beginsel betekent dit recht dat de politie of officier van justitie verplicht is met u mee te denken, om de angst voor herhaling bij u weg te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld aangifte doen zonder vermelding van uw adres en kan er mogelijk gezorgd worden voor andere vormen van bescherming. Denk aan een verbod voor de dader om nog contact met u te zoeken.

Wat mag ik van het OM verwachten als slachtoffer in een zaak?

Ik ben bij een strafzaak betrokken als slachtoffer. Wat mag ik van het Openbaar Ministerie verwachten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het Openbaar Ministerie (OM) zal u als slachtoffer in een strafzaak informeren over de rechten die u heeft. Denk aan het recht om de verdachte toe te spreken. Ook kan het OM op uw verzoek rekening houden met specifieke wensen tijdens de behandeling van de strafzaak. Het is heel verstandig om een advocaat in te schakelen voorafgaand aan de behandeling van uw zaak. Deze toetst of het OM zich aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van het slachtofferrecht houdt. Mogelijk heeft u meer rechten dan hetgeen u tot dusver is medegedeeld door het OM.

Wat houdt het recht op informatie in voor slachtoffers?

Mij is verteld dat ik als slachtoffer recht heb op informatie. Wat betekent dit recht op informatie precies en hoe gaat het in z’n werk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het recht op informatie betekent onder meer dat de politie en het Openbaar Ministerie verplicht zijn om u op de hoogte te houden van de voortgang van uw zaak. Naast het recht op informatie heeft u meer rechten. Denk bijvoorbeeld ook aan het recht op hulp, het recht op bescherming en het recht om aangifte te doen na een misdrijf. U kunt een slachtofferrecht advocaat inschakelen om meer informatie in te winnen over deze rechten. Deze staat u daarnaast bij tijdens een mogelijk juridisch vervolg van uw zaak.