Locatieverbod aanvragen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over locatieverbod aanvragen

Wilt u een locatieverbod aanvragen? Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een locatieverbod aanvragen? 

In verschillende situaties kan een locatieverbod aanvragen het overwegen waard zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor een situatie, waarin u het slachtoffer bent geworden van stalking. Nog vervelender is een situatie waarbij een dader ook schade heeft toegebracht aan uw eigendommen. Door een locatieverbod aan te vragen, mag de dader van een strafbaar feit niet meer op een door de rechter aangewezen locatie komen. Het kan gaan om uw woning, om de school van uw kinderen of bijvoorbeeld om de supermarkt bij u in de wijk. Los van deze locaties mag een dader zich nog wel door de wijk bewegen.


Waarom een (pro deo) advocaat bij een locatieverbod aanvragen?

Het is verstandig om een (pro deo) advocaat te raadplegen, wanneer u een locatieverbod aanvragen overweegt. Naast een locatieverbod zijn er ook verschillende andere verboden mogelijk. Denk aan het verbod op het bezoeken van een volledig gebied of het verbod op het zoeken van contact met u als slachtoffer. Een advocaat kan u meer vertellen over welke van deze verboden het meest past bij uw situatie. Belangrijk is dat een dader altijd eerst veroordeeld moet worden, voordat u een locatieverbod aan kunt vragen bij de officier van justitie of rechter. Daarbij moeten er goede redenen zijn om zo’n locatieverbod op te leggen.


Wat houdt een gratis gesprek over een locatieverbod aanvragen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Slachtofferhulp hebben veel ervaring met het aanvragen van een locatieverbod. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een locatieverbod wilt aanvragen. U staat er niet alleen voor!


Vraag en antwoord

Locatieverbod aanvragen - Wanneer wordt een locatieverbod ook echt opgelegd?

Hoe groot is de kans dat een locatieverbod wordt opgelegd aan een stalker die mij lange tijd gevolgd heeft? Ik kan er weinig over vinden.

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is van verschillende factoren afhankelijk, hoe groot de kans is dat een locatieverbod aanvragen een positief resultaat oplevert. Immers, het heeft grote impact op het leven van een dader. In het bijzonder, wanneer de dader bij u in de plaats of zelfs in de wijk woont. De rechter zal kijken naar het belang van zowel het slachtoffer als de dader. Is er bijvoorbeeld ernstig inbreuk gemaakt op de privacy van het slachtoffer? Heeft de dader in het verleden materiële schade veroorzaakt bij het slachtoffer? Belemmert een locatieverbod het sociale leven van de dader ernstig? Enzovoorts. Een (pro deo) advocaat kan u ondersteunen bij een locatieverbod aanvragen.

Locatieverbod aanvragen - Kan ik altijd een locatieverbod aanvragen?

Ik heb het idee dat ik gevolgd word door een persoon. Kan ik een locatieverbod aanvragen, zodat deze persoon niet bij mijn huis komt?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een locatieverbod aanvragen is niet per definitie mogelijk. Zo moet allereerst vaststaan dat er sprake is van een strafbaar feit. Vervolgens is het aan de officier van justitie en de strafrechter om te bepalen of er voldoende bewijs is om een dader te kunnen vervolgen. Pas wanneer tot vervolging wordt overgegaan, kunt u een locatieverbod aanvragen. Een (pro deo) advocaat kan u bij dit proces begeleiden. Mocht een persoon niet als dader van een strafbaar feit worden aangewezen, dan zal een locatieverbod aanvragen geen resultaat opleveren. Een locatieverbod op laten leggen is een zeer ingrijpende maatregel.