Klacht niet vervolgen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over klacht niet vervolgen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een klacht niet vervolgen wilt indienen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat als officier van justitie besluit klacht niet vervolgen?

De officier van justitie heeft de mogelijkheid om te besluiten dat een strafbaar feit niet verder onderzocht wordt door de strafrechter. Het gaat in zo’n geval bijvoorbeeld om een strafbaar feit welke niet relevant genoeg is voor een strafrechter, maar door een andere rechter moet worden afgewikkeld. Ook kan het voorkomen dat er onvoldoende bewijs is om een strafbaar feit verder te behandelen. In de basis geldt dat er voldoende overtuigend bewijs moet zijn en dat het algemeen belang gediend wordt bij een vervolging van een strafbaar feit. U kunt een klacht voor niet vervolgen indienen in zo’n geval.

Waarom een (pro deo) advocaat bij indienen klacht niet vervolgen?

Er is een vaste procedure voor het indienen van een klacht niet vervolgen. Het kan verstandig zijn om bij het indienen van zo’n klacht een advocaat in de arm te nemen. Een advocaat kan u meer vertellen over de wijze waarop zo’n procedure verloopt. Ook kan een advocaat u adviseren over de haalbaarheid van zo’n procedure. Mogelijk is de kans klein dat een dergelijke procedure succesvol verloopt. In zo’n geval kunt u de tijd beter steken in het op andere wijze laten afwikkelen van de zaak. Mocht de procedure gestart worden, dan wordt de zaak rechtstreeks aan een gerechtshof voorgelegd.

Wat houdt een gratis gesprek over klacht niet vervolgen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Slachtofferhulp hebben veel ervaring met het indienen van een klacht niet vervolgen. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een klacht niet vervolgen wilt indienen. U staat er niet alleen voor! 

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn

Vraag en antwoord

Klacht niet vervolgen - Om welke redenen wordt mijn zaak niet behandeld?

Ik heb via de strafrechter te horen gekregen dat mijn zaak niet behandeld gaat worden. Om welke redenen kan een strafrechter dit bepalen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor strafzaken geldt dat er voldoende bewijs moet zijn om tot vervolging over te kunnen gaan en dat het algemeen belang gediend wordt. Mogelijk geldt voor uw zaak dat er niet voldoende bewijs is, of dat het bewijs niet van dien aard is dat wettig bewezen kan worden dat het feit gepleegd is. In beide gevallen kunt u een klacht niet vervolgen indienen. Op de website van het Openbaar Ministerie vindt u meer informatie over deze procedure. Het kan verstandig zijn om een (pro deo) advocaat in de arm te nemen. Deze kan u begeleiden bij het indienen van uw klacht. Ook kan deze u meer vertellen over de kans op een succesvol verloop van zo’n procedure.

Klacht niet vervolgen - Hoe dien ik deze klacht in?

De strafrechter wil mijn zaak niet behandelen. Op welke manier kan ik een klacht niet vervolgen indienen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er is een vaste procedure voor het indienen van een klacht niet vervolgen. Op de website van het Openbaar Ministerie kunt u hier meer informatie over vinden. Bij het indienen van zo’n klacht wordt uw zaak rechtstreeks voorgelegd aan een gerechtshof. Deze bepaalt vervolgens of er sprake is van een strafbaar feit en of er voldoende bewijs verzameld is om tot vervolging over te gaan. Het is verstandig om voor het indienen van een klacht niet vervolgen een (pro deo) advocaat te raadplegen. Deze kan u meer vertellen over de kans op een succesvol verloop van zo’n procedure.