Heeft u vragen of problemen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht? Kies dan een (pro deo) aansprakelijkheidsrecht advocaat voor een gratis gesprek.
In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de aansprakelijkheidsrecht advocaat:
Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de advocaat aansprakelijkheidsrecht uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Het aansprakelijkheidsrecht regelt wie verantwoordelijk is voor schade die door een ander wordt geleden. Dit kan gaan om persoonlijke schade (zoals letselschade na een ongeval) of materiële schade (zoals schade aan eigendommen). Het doel van het aansprakelijkheidsrecht is om de benadeelde partij te compenseren voor de geleden schade. Er zijn verschillende vormen van aansprakelijkheid in het Nederlandse recht.
Een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan van grote waarde zijn als u betrokken bent bij een schadeclaim of als u zelf aansprakelijk wordt gesteld. Of het nu gaat om letselschade, contractuele aansprakelijkheid of productaansprakelijkheid, deze advocaat kan u helpen om de juiste schadevergoeding te krijgen of u te verdedigen tegen onterechte claims. Enkele taken die een advocaat op dit gebied uitvoert zijn:
Het kan in verschillende situaties nuttig of zelfs noodzakelijk zijn om een advocaat gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Hieronder een aantal veelvoorkomende gevallen:
Bent u bekend met pro deo rechtshulp? Hierbij wordt een groot deel van de gemaakte advocaatkosten vergoed door de overheid. U komt in aanmerking voor deze vorm van juridische ondersteuning, wanneer uw bruto jaarinkomen niet te hoog is. Daarnaast wordt er een maximum gesteld aan uw eigen vermogen. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte pro deo advocaat aansprakelijkheidsrecht te vinden. U vinkt hiervoor de optie “Pro deo” aan. Houd er rekening mee dat niet iedere aansprakelijkheidsrecht advocaat standaard pro deo ondersteuning biedt bij zaken rond dit rechtsgebied.
Mogelijk heeft u in het verleden een rechtsbijstandverzekering afgesloten, wetende dat uw inkomen te hoog is voor pro deo rechtshulp. Kijk in dat geval de dekking van de gekozen basisverzekering en eventuele aanvullende modules na. Vallen de advocaatkosten van uw zaak op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht onder de gekozen dekking? In dat geval kunt u de kosten van de advocaat mogelijk declareren bij uw verzekeraar.
Iustus Advocatuur
Mokum Advocatuur
Cliq advocaten
Jessica Jansen advocatuur
Houben Van Dijck Advocaten
Veenstra & Wallinga Advocaten
HRE Advocaten
Briedé Cassese advocaten & mediators
Meijer & Van der Vlis Advocaten
Kok advocatuur
BlackMount Legal
CKV Advocaten
HRE Advocaten
Ben Ahmed Advocaten
Goedrecht Advocaten
Richard Korver advocaten
BEAN Advocatuur
Dijkstra | Veninga Advocaten
Folkers Advocaten
Nijhof Advocaten
Mark Raaijmakers Advocatuur
Spoor60 Advocatuur Coaching Mediation
Van Vliet Advocaten
Het Wetshuys Advocaten en Mediators
Reitsma Advocaten
Keijzer Noorman Advocaten
Advocatenkantoor Deijkers
Hofstad Advocaten
Advocatenkantoor Beerentsen
Hamer Advocaten
Wouters & Wouters advocaten
Advocatenkantoor Kuiper
Tijdens de uitvoering van mijn werk heb ik schade veroorzaakt aan andermans bezittingen; ik heb een vaas omgegooid. Mijn werkgever wil dat ik de schade vergoed. Is dat terecht?
Wanneer u schade veroorzaakt tijdens uw werktijden, bent u in veel gevallen niet zelf aansprakelijk voor het herstel hiervan. Een werkgever zal zich in de meeste gevallen verzekerd hebben tegen deze schade; de verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten voor het herstel van de ontstane schade. Weigert de werkgever dit voor u te regelen, of wil deze dat u de schade zelf vergoedt? Neem in dat geval een aansprakelijkheidsrecht advocaat in de arm. Deze kan u meer vertellen over de wet- en regelgeving rond de door u veroorzaakte schade.
Onlangs heb ik een goede vriend geholpen bij een klus in zijn woning. Bij de uitvoering hiervan is er schade ontstaan aan een waterleiding. Wie is aansprakelijk voor deze schade?
Om te beginnen is op uw vraag geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn diverse omstandigheden die invloed hebben op de vraag wie er in deze situatie aansprakelijk is voor de geleden schade. In veel gevallen draagt ieder zijn of haar eigen schade bij het leveren van een vriendendienst; de betrokken vriend wist op voorhand dat u geen professional bent. Bij roekeloos of onverantwoord handelen is het in sommige gevallen mogelijk om een ander, ook bij een vriendendienst aansprakelijk te stellen. Een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u hier meer over vertellen en hulp bieden bij het vervolg van dit proces.
Mijn werkgever heeft een bedrijfsuitje verplicht gesteld. Nu is hierbij schade ontstaan als gevolg van ongeval. Wie is er in zo’n situatie aansprakelijk?
Zou de schade als gevolg van het ongeval tijdens een verplicht uitje ontstaan zijn in de privésituatie, dan is de betrokken werknemer hier zelf aansprakelijk voor. Doet de situatie zich echter voor een in de context van het werk, het verplichte bedrijfsuitje, dan is de werkgever veelal aansprakelijk voor het herstel of vergoeden van de ontstane schade als gevolg van het ongeval van de werknemer. Wanneer hier onenigheid over ontstaat doet u er verstandig aan om een aansprakelijkheidsrecht advocaat in de arm te nemen. Deze kan u meer vertellen over de rechten die u als werknemer of werkgever heeft in deze situatie.
Mijn buurman en ik hebben gezamenlijk een klus in de tuin uitgevoerd. Dit deed hij dermate wild, dat de schutting hierbij vernield is. Moet mijn buurman deze nu vergoeden?
Wanneer uw buurman toegeeft schuldig te zijn aan het beschadigen van uw gemeenschappelijk bezit, zal deze (al dan niet via de verzekeraar) moeten zorgen voor het herstel van de schade. Mogelijk is uw buurman van mening dat hij niet (volledig) aansprakelijk kan worden gehouden voor de schade. U heeft immers samen een klus uitgevoerd rond de schutting. Neem een aansprakelijkheidsrecht advocaat in de arm om de situatie te laten beoordelen. Deze advocaat kan u hierbij direct meer vertellen over eventuele juridische stappen die u zou kunnen overwegen.
Ik ben van mening dat een buurman schade aan mijn leidingen heeft aangericht bij het vervangen van de schutting. Hij weigert nu echter te betalen. Wat te doen in deze casus?
De situatie die u beschrijft kunt u het beste voorleggen aan een aansprakelijkheidsrecht advocaat. Deze geeft u inzicht in de wet- en regelgeving gerelateerd aan uw specifieke casus. Op basis van deze inzichten kunt u samen met de (pro deo) advocaat bepalen wat de beste volgende stap is. Mogelijk is dit een gesprek met de betrokkene, of bijvoorbeeld een juridische procedure om de schade vergoed te krijgen. De keuze die u hierin maakt zal grotendeels afhankelijk zijn van de stevigheid van uw juridische positie.
Er is schade ontstaan aan mijn bezittingen. Nu wil ik iemand aansprakelijk laten stellen. Hoe pak ik dat het beste aan?
Op het moment dat u iemand aansprakelijk wilt stellen, is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen. Zorg daarnaast voor een helder overzicht van de relevante feiten en omstandigheden rond het ontstaan van de schade. U kunt uzelf hierbij laten ondersteunen door een aansprakelijkheidsrecht advocaat. Deze vertelt u meer over de wijze waarop kan worden vastgesteld of iemand aansprakelijk is voor het ontstaan van de schade. Zodra het causale verband tussen het handelen van iemand in uw omgeving en de aangerichte schade voldoende bewezen is, kunt u een claim tot het uitkeren van een schadevergoeding neerleggen bij deze betrokkene.
Een timmerman heeft de verkeerde materialen gebruikt bij een renovatie van mijn huis. Nu is er schade ontstaan. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Bij schade als gevolg van het gebruik van de verkeerde materialen, kunt u een aansprakelijkheidsrecht advocaat inschakelen. Deze vertelt u meer over de rechten die u in zo’n kwestie heeft, om de schade vergoed te krijgen via de uitvoerende partij. Er zijn situaties waarin u hier mogelijk geen recht op heeft. Denk aan de casus waarbij u zelf expliciet gekozen heeft voor het laten gebruiken van deze materialen. Ook daar kan een advocaat u meer over vertellen. Heeft de vakman u bijvoorbeeld gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van het gebruik van deze materialen?
Een aannemer heeft schade veroorzaakt bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Hoe stellen we de precieze hoogte van deze schade vast?
Op het moment dat er schade ontstaan is door het toedoen van anderen, heeft u de mogelijkheid de betrokkenen hiervoor aansprakelijk te stellen. U geeft hierbij aan welke schade vergoed moet worden. Het is belangrijk een reële inschatting te maken van deze schade. Zou uw claim veel te hoog zijn, dan wordt het verzoek zeer waarschijnlijk afgewezen. Een aansprakelijkheidsrecht advocaat helpt u deze inschatting te maken op basis van diens ervaring en eerdere vergelijkbare zaken. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar en voorkomt u dat u minder uitgekeerd krijgt dan hetgeen waarop u recht heeft.
Ik heb te maken met een leverancier die de gemaakte afspraken niet nakomt. Hoe is de aansprakelijkheid geregeld bij schade die hieruit voortvloeit?
Bij schade voortvloeiend uit het niet nakomen van afspraken kunt u een schadevergoeding eisen van de nalatige partij. Het is belangrijk hierbij een aantal stappen te doorlopen. Zo dient u deze partij allereerst in gebreke te stellen. U vordert de partij hierbij om de gemaakte afspraken alsnog na te komen en een eventuele schade te herstellen. Het is raadzaam om u te laten adviseren door een aansprakelijkheidsrecht advocaat, wanneer zich een dergelijke situatie voordoet. Deze kan u meer vertellen over de te nemen stappen en adviseert u over uw rechten in zo’n casus.
Ik heb schade en wil deze verhalen. Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?
Volgens het aansprakelijkheidsrecht heeft u recht op een schadevergoeding als u kunt bewijzen dat de door u geleden schade is veroorzaakt door een ander. Wij raden u aan contact op te nemen met een advocaat.