Ben Ahmed Advocaten
Goedrecht Advocaten
BEAN Advocatuur
Iustus Advocatuur
Helta Law
HRE Advocaten
Het Wetshuys Advocaten en Mediators
Mokum Advocatuur
Veenstra & Wallinga Advocaten
Kok advocatuur
Meijer & Van der Vlis Advocaten
Advocatenkantoor Deijkers
Singh Raaijmakers
Jessica Jansen advocatuur
Folkers Advocaten
Hofstad Advocaten
Hofstad Advocaten
Zaanse Meesters Advocaten
Koot Veninga Advocaten
Houben Van Dijck Advocaten
Kuiper advocaten
Advocatenkantoor Beerentsen
Gart Advocatuur
W Advocatenkantoor
Het insolventierecht is een rechtsgebied dat alle regels omvat met betrekking tot de situatie waarin iemand niet meer in staat is zijn/haar schulden te voldoen. Voornamelijk in de situatie van faillissement speelt het een hoofdrol. Maar ook surseance van betaling en schuldsanering zijn een onderdeel van dit rechtsgebied. Faillissement kan op eigen verzoek of op verzoek van een schuldeiser worden uitgesproken door een rechter. Indien het faillissement is uitgesproken, wordt vervolgens een curator benoemd die zorg zal dragen voor de bezittingen van de schuldenaar zodat alle schuldeisers zo veel mogelijk zullen worden vergoed.
Een insolventierecht advocaat ondersteunt zowel schuldeisers, als een schuldenaars. Daarnaast kan de advocaat worden aangesteld als curator bij het faillissement van een particulier of rechtspersoon. Bij een rechtspersoon kunt u denken aan een Besloten Vennootschap. Een advocaat staat een schuldeiser bij, door bijvoorbeeld toe te zien en ondersteuning te bieden bij het op correcte wijze uitoefenen van zekerheidsrechten die u toekomen. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van het pand- en hypotheekrecht wat u in een eerder stadium heeft gevestigd. Ook het toepassen van borgstellingen en bijvoorbeeld bankgaranties valt hieronder. Andersom helpt een advocaat een schuldenaar te bepalen of het verlenen van zekerheidsrechten aan een schuldeiser een interessante optie is in diens situatie. De advocaat adviseert de schuldenaar hierbij over de gevolgen die dit voor hem of haar kan hebben.
Heeft u voor de hulp van een advocaat gekozen? U hoeft de gemaakte kosten in dit geval niet altijd volledig zelf te betalen. Mogelijk neemt de overheid een groot deel van deze kosten van u over; u betaalt in zo’n geval slechts een klein bedrag zelf. We noemen het ook wel pro deo rechtshulp. Let erop, dat u de optie “PRO DEO” aanvinkt binnen de zoekmachine op deze website. Niet iedere insolventierecht advocaat biedt deze vorm van juridische ondersteuning aan.
Wanneer uw inkomen boven de 29.600 euro ligt, komt u niet in aanmerking voor pro deo rechtshulp. Heeft u in het verleden een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Controleer in dat geval eens welke dekking deze u biedt. Mogelijk kunt u de kosten voor de hulp van een advocaat vergoed krijgen via de verzekeraar. Houd er rekening mee, dat u de verzekeraar om toestemming moet vragen voor het inschakelen van een insolventierecht advocaat.
Niet iedere (pro deo) advocaat heeft ervaring met zaken die vallen onder het insolventierecht. Maak om deze reden gebruik van de zoekmachine op deze website, welke u helpt een geschikte advocaat te vinden. Advocaten zijn binnen onze zoekmachine onderverdeeld over verschillende expertisegebieden. Voor u is het interessant te zoeken naar een (pro deo) advocaat met ervaring in het expertisegebied 'Incasso, beslag en schulden'. Op het profiel van de gevonden raadsman of raadsvrouw heeft u de mogelijkheid direct een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Tijdens het gesprek kunt u uw zaak globaal bespreken en vaststellen welke vervolgstappen interessant zijn voor u.
Heeft u vragen die betrekking hebben op het insolventierecht, bijvoorbeeld omdat u schulden heeft of omdat u schuldeiser bent, selecteer dan een (pro deo) insolventierecht advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:
Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Ik ben verwikkeld in een incassoprocedure, waarbij ik niet precies weet hoe om te gaan met de zekerheidsrechten. Kunt u mij hier meer over vertellen?
De wijze waarop u omgaat met zekerheidsrechten bij een incassoprocedure valt onder het insolventierecht, een advocaat gespecialiseerd in dit rechtsgebied helpt u bij een dergelijke kwestie. Een correcte toepassing van zekerheidsrechten komt erg nauw. Helder juridisch advies op voorhand is gewenst in deze situaties. Onder de zekerheidsrechten vallen onder meer het hypotheekrecht, het pandrecht, een borgtocht en bijvoorbeeld het retentierecht. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan bij een advocaat om u hierover te laten informeren.
Ik heb het gevoel dat het financieel slecht gaat met een afnemer van mijn diensten, de facturen worden al enige tijd niet betaald. Kan ik beslag leggen op de bezittingen van het bedrijf voor een faillissement?
De mogelijkheden die u in uw situatie heeft kunt u bespreken met een insolventierecht advocaat. Het is niet zonder meer mogelijk om beslag te laten leggen op bezittingen van een ander rechtspersoon. Dit kan een particulier of een bedrijf zijn. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Daar komt bij dat een conservatoir beslag alleen door een advocaat kan worden gelegd. U kunt hiervoor geen deurwaarder inschakelen. Dien een aanvraag in voor een gratis kennismakingsgesprek met een advocaat om u hierover te laten informeren.
Ik heb een openstaande factuur bij een bedrijf dat failliet lijkt te gaan of dat mogelijk zelfs al is. Wie wordt er in zo’n situatie aangesteld om de lopende zaken af te wikkelen? Waar moet ik mij melden?
Op het moment dat er sprake is van een faillissement, wordt dit door een rechter uitgesproken. De rechter verklaart de organisatie failliet. In deze situatie wordt er direct een curator aangesteld door de rechter, die vervolgens het recht krijgt om besluiten te nemen en de geldzaken van de organisatie te regelen. Zo’n curator kan een insolventierecht advocaat zijn. U kunt zich hier melden met uw lopende zaak. Twijfelt u over de gang van zaken rond een faillissement van een bedrijf? Ook in dat geval kunt u zich bij een advocaat melden om u bij te laten staan.
Het gaat financieel niet goed met mijn zaak. Nu dreigt er een faillissement. Ik wil graag advies over hetgeen dit zou betekenen. Waar kan ik dit advies opvragen?
U kunt een insolventierecht advocaat benaderen, wanneer u advies wilt hebben over een dreigend faillissement en de mogelijke gevolgen daarvan. Deze advocaat adviseert u niet alleen; ook kan deze bij een daadwerkelijk faillissement worden aangesteld als curator voor de verdere afwikkeling van het faillissement. Evenals dat deze u ondersteunt bij het aanvragen van een faillissement voor uw organisatie. Wacht niet te lang met het inschakelen van een advocaat. Mogelijk kan de situatie nog gered worden met een surseance van betaling.
Helaas gaat het financieel gezien steeds minder goed met mijn onderneming. Ik maak mij zorgen over een naderend faillissement. Wat kan ik het beste doen?
Wanneer het financieel dermate slecht gaat met uw organisatie dat een faillissement denkbaar is, doet u er verstandig aan om een insolventierecht advocaat in de arm te nemen. Deze advocaat adviseert en informeert u over de procedure die volgt op het faillissement van uw bedrijf. Zo heeft u vooraf een goed beeld van hetgeen er in de komende periode op u en uw organisatie af zal komen. Ook bij een eventuele afwikkeling van een faillissement kunt u rekenen op de ondersteuning van deze advocaat.
Financieel gaat het steeds slechter met mijn onderneming. Nu ben ik bang voor een faillissement. Wat betekent dit voor mijn privé vermogen? Loop ik ook op dat vlak risico’s?
Of uw privé vermogen een risico loopt bij een eventueel faillissement van uw organisatie is van verschillende factoren afhankelijk. Zo zal moeten worden vastgesteld in welke mate u als bestuurder verantwoordelijk kan worden gehouden voor het faillissement van uw bedrijf. Ook speelt hierin mee welke rechtsvorm u bij de start van uw onderneming gekozen heeft. Het is raadzaam om bij een dreigend faillissement voor de ondersteuning van een insolventierecht advocaat te kiezen. Deze adviseert u over de stappen die u moet doorlopen bij een faillissement, zodanig dat uw persoonlijke risico’s tot een minimum beperkt worden.
Ik kamp met een opdrachtgever die al maanden niet betaald heeft. Kan ik deze partij in zo’n geval failliet laten verklaren?
Voordat u een bedrijf failliet kunt laten verklaren, zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. U doet er verstandig aan om hier zo snel mogelijk een insolventierecht advocaat voor in te schakelen. Deze vertelt u meer over de te volgen procedure om openstaande facturen alsnog betaald te krijgen. Het failliet laten verklaren van een opdrachtgever werkt niet altijd in uw voordeel. Denk aan het feit dat de bezittingen van een organisatie dermate beperkt zijn, dat de facturen alsnog niet betaald kunnen worden. Een advocaat adviseert u over uw mogelijkheden en de risico’s daarbij.
Mij is verteld dat een van mijn opdrachtgevers een surseance van betaling toegekend heeft gekregen. Wat betekent dit precies en wat zijn de gevolgen voor mijn bedrijf?
Bij een surseance van betaling krijgt een onderneming of bijvoorbeeld stichting een uitstel van betaling. Een surseance van betaling kan worden toegekend wanneer een organisatie in financieel zwaar weer verkeert. De betalingsverplichting zou de situatie verslechteren, waardoor andere leveranciers mogelijk helemaal niet meer betaald kunnen worden. Doel van een surseance van betaling is daarmee het voorkomen van een faillissement. Het is raadzaam een insolventierecht advocaat om advies te vragen, wanneer uw opdrachtgever een surseance van betaling toegekend krijgt. Ook in algemene zin geldt dat het bij een naderend faillissement van een opdrachtgever verstandig is om hulp van een advocaat in te schakelen.
Ik zit in de vervelende situatie dat ik mijn betalingsverplichtingen niet meer kan nakomen. Wat moet ik nu doen? Loop ik het risico om failliet te worden verklaard?
In de situatie dat u uw betalingsverplichtingen niet meer kunt nakomen en een faillissement verwacht wordt, is het sterk aan te bevelen om een insolventierecht advocaat in te schakelen. Deze staat u juridisch bij in deze fase. Zo zal deze u meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft, zoals de sanering van schulden of een herstructurering.