Faillissement aanvragen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over faillissement aanvragen 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u faillissement wilt aanvragen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Hoe faillissement aanvragen?

Faillissement aanvragen kan op vier verschillende manieren. De schuldenaar kan zijn eigen faillissement aanvragen indien die zijn schulden niet meer kan betalen. U dient dan wel aan te tonen dat u niet meer in staat bent uw schulden te betalen. Dit kan door een formulier in te vullen bij de rechtbank. Naast dat de schuldenaar zelf een faillissement aanvraagt, kunnen ook de schuldeisers het faillissement aanvragen (van de schuldenaar). Dit kan alleen indien er twee of meer schuldeisers zijn. Naast bovengenoemde manieren kan een faillissement ook door het openbaar ministerie en ambtshalve (dus uit eigen beweging) door de rechter worden aangevraagd/uitgesproken.

Waarom een (pro deo) advocaat bij faillissement aanvragen

Een advocaat kan zowel de schuldeisers die het faillissement aanvragen als de schuldenaar wiens faillissement wordt aangevraagd bijstaan. Als u als schuldeiser een faillissement wilt aanvragen dan heeft u daarbij een advocaat nodig. Als de rechter de schuldeisers in het gelijk stelt, dan heeft de schuldenaar acht dagen de tijd om tegen die beslissing in hoger beroep te gaan. 

Wat houdt een gratis gesprek over faillissement aanvragen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Incasso, beslag en schulden hebben veel ervaring met het aanvragen van een faillissement. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een faillissement wilt aanvragen voor uzelf of voor een ander. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn