Beslaglegging - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over een beslaglegging 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een beslaglegging of als u beslag wilt leggen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een beslaglegging? 

Een schuldeiser die beslag wil laten leggen zal eerst een executoriale titel moeten halen. Een dergelijke titel kan behaald worden door een procedure tegen de schuldenaar aan te spannen bij de rechter. Daarbij zal de schuldeiser de rechter verzoeken de schuldenaar te veroordelen tot het betalen van een bepaald bedrag. Pas nadat de rechter dat verzoek heeft toegewezen kan de schuldeiser met de uitspraak verhaal halen op het vermogen van de schuldenaar. De schuldeiser kan alleen beslag leggen op het vermogen van de schuldenaar om zijn vordering te ‘verzekeren’. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij een beslaglegging

Om daadwerkelijk beslag te leggen (beslaglegging) dient een advocaat namens de schuldeiser een verzoekschrift in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Een (pro deo) kan u hierbij helpen. Het beslag kan worden opgeheven als de schuldenaar op een andere manier zekerheid stelt. Dit is in de praktijk vaak echter wel lastig.

Overheidsvergoeding bij zaak beslaglegging 

Kiest u bij een zaak rond een beslaglegging voor de hulp van een advocaat, dan kunnen de kosten hiervan al snel oplopen. U betaalt deze kosten niet altijd volledig zelf. Onderzoek vooraf of u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp. Dit wordt bepaald op basis van uw inkomen en eigen vermogen. Zo geldt onder meer, dat uw bruto jaarinkomen niet hoger dan 29.400 euro mag zijn. Laat u hier tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek met een pro deo advocaat meer over vertellen.

Declareren kosten hulp advocaat bij beslaglegging 

Is uw bruto jaarinkomen te hoog om in aanmerking te komen voor pro deo rechtshulp? Wellicht heeft u voorheen een rechtsbijstandverzekering afgesloten, wat het mogelijk maakt om de kosten voor de hulp van een advocaat te declareren bij uw verzekeraar. Lees de polis van uw rechtsbijstandverzekering nog eens na, om te zien of een zaak rond een beslaglegging onder uw dekking valt. Om kosten te kunnen declareren, dient u de verzekeraar om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over beslag opheffen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Incasso, beslag en schulden hebben veel ervaring met het opheffen van een beslag. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat: 

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een beslag wilt opheffen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn

Vraag en antwoord

Beslaglegging - Kan ik beslag laten leggen op de bedrijfsauto van mijn aannemer?

Ik heb een rechtszaak tegen mijn aannemer lopen omdat hij alle constructieve werkzaamheden bij de verbouwing van mijn huis niet goed heeft uitgevoerd. Kan ik beslagleggen op zijn auto en gereedschap?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt als schuldeiser beslag laten leggen op allerlei zaken. Voorbeelden hiervan zijn: een woning, inboedel, loon, bankrekeningen en zelf huisdieren. Echter de wet heeft bepaald dat niet alle goederen vatbaar zijn voor beslaglegging. Zo mag een deurwaarder geen beslagleggen op de inhoud van een koelkast, kleding die iemand aanheeft en gereedschap dat iemand nodig heeft voor het uitvoeren van zijn werk. Er is echter geen eenduidig antwoord op wat een rechter onder gereedschap verstaat. Het gaat er bij u met name om in hoeverre de bedrijfsauto volgens de rechter van essentieel belang is voor uw aannemer om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. Zo heeft een rechter ooit besloten dat de bedrijfsauto van een stukadoor wel vatbaar was voor beslaglegging omdat de rechter van mening was dat deze ook zonder de bedrijfsauto zijn werkzaamheden kon uitvoeren. Zelf bij een taxichauffeur heeft een rechter ooit besloten dat op zijn taxi beslag kon worden gelegd. De rechter zag de taxi niet als gereedschap. Dit is vreemd omdat een taxichauffeur zonder taxi zijn werkzaamheden meer kan uitvoeren. Wij denken niet dat u beslag kan laten leggen op het gereedschap van uw aannemer maar raden u aan om het bij de bedrijfsauto wel te proberen. Een advocaat kan dit beslag voor u in gang zetten.