Conservatoir beslag - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek advocaat over conservatoir beslag

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u conservatoir beslag wilt leggen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is conservatoir beslag?

Bij een conservatoir beslag wordt in een vroeg stadium beslag gelegd op de spullen en/of tegoeden van een debiteur. Het kan gaan om een particulier, maar ook om een zakelijke partij. U vraagt een conservatoir beslag aan via de rechter. Het beslag wordt in dit geval uitgesproken, nog voordat de gerechtelijke procedure tegen een debiteur gestart is. Op deze manier kan verduistering van bezittingen en tegoeden voorkomen worden. Het gebeurt meer dan eens, dat een debiteur voorafgaand aan of tijdens een gerechtelijke procedure bezittingen verkoopt, zelf met de noorderzon vertrekt of tegoeden wegsluist naar rekeningen buiten de organisatie. Op deze manier is het voor een crediteur lastig om openstaande rekeningen op een later moment alsnog betaald te krijgen. Met een conservatoir beslag gaat u deze situatie tegen. 

Heeft u in uw beleving nog recht op een betaling van iemand in uw omgeving? Betaalt een opdrachtgever niet, nadat u een opdracht heeft uitgevoerd? In dergelijke situaties kan een conservatoir beslag het overwegen waard zijn. Laat u hier vooraf over adviseren door een (pro deo) advocaat, welke u meer kan vertellen over de haalbaarheid hiervan in uw situatie en de mogelijkheden die u als eisende partij heeft om tot zo’n conservatoir beslag over te gaan. Door voor een conservatoir beslag te kiezen kunt u een deel van de kosten die u gemaakt of de tegoeden waar u nog recht op heeft mogelijk alsnog uitgekeerd krijgen. De financiële schade die u oploopt als gevolg van het handelen van anderen blijft op deze wijze beperkt. 


Hulp van een ervaren (pro deo) advocaat 

Zoals reeds werd aangehaald, dient u een conservatoir beslag aan te vragen bij de rechter. Het is verstandig hier de hulp van een (pro deo) advocaat voor in te schakelen. Deze kan het proces voor u doorlopen, zodat u hier zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft. Daarbij kan een (pro deo) advocaat u op voorhand meer vertellen over uw kansen, wanneer u voor een conservatoir beslag wilt gaan. In welke situatie zal een rechter zo’n verzoek goedkeuren en uitvoeren? Wat zijn uw risico’s, wanneer u direct overgaat op een gerechtelijke procedure tegen de debiteur? Vaak zal een rechter eerst een onderzoek naar de debiteur uitvoeren, voordat het conservatoir beslag wordt opgelegd. Het maakt dat u tijd bespaart, wanneer u direct voor een gerechtelijke procedure kiest. Nadeel is het risico op verduistering, zoals eerder beschreven werd.


Conservatoir beslag aanvragen met gesubsidieerde rechtsbijstand

Zaken rondom een conservatoir beslag wilt u het liefst laten behandelen met ondersteuning van een advocaat. Het verstevigt uw positie, evenals dat u zich op voorhand kunt laten adviseren over hetgeen u rekening mee dient te houden. Kosten die u maakt bij het inschakelen van een advocaat kunnen snel oplopen. U betaalt niet alle kosten, wanneer u kiest voor pro deo rechtshulp. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt onder meer af van uw eigen vermogen en inkomen. Bij pro deo ondersteuning betaalt de overheid het merendeel van de gemaakte kosten voor u.


Kosten advocaat bij conservatoir beslag declareren bij verzekeraar 

Heeft u in het verleden een rechtsbijstandverzekering afgesloten met eventuele aanvullende modules? Lees de polis van uw verzekering nog eens door, om vast te stellen of de kosten voor de hulp van een advocaat bij een zaak rond een conservatoir beslag onder deze dekking vallen. U kunt kosten voor de ondersteuning van een raadsman of raadsvrouw uitsluitend declareren, als u de verzekeraar vooraf om toestemming heeft gevraagd voor het inschakelen van hulp. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Incasso, beslag en schulden hebben veel ervaring met het aanvragen van conservatoir beslag. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u conservatoir beslag wilt leggen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.