Juridisch Loket Den Haag of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Den Haag kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Den Haag wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Den Haag of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Partijen die een beroep kunnen doen op Juridisch Loket Den Haag

In de basis kan iedere particulier een beroep doen op de hulp van het Juridisch Loket Den Haag. Voor bedrijven, stichtingen, verhuurders en verenigingen geldt dit niet. Zij kunnen direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat kiezen, wanneer ze antwoord wensen op een juridisch vraagstuk. Ook particulieren dienen te voldoen aan enkele voorwaarden, om door het Juridisch Loket Den Haag geholpen te kunnen worden. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand en daarmee voor ieder Juridisch Loket in Nederland hetzelfde. Voorwaarden worden onder meer gesteld aan het inkomen en eigen vermogen van een cliënt. Wanneer uw inkomen of vermogen te hoog is, kunt u een beroep doen op juridische hulp van een advocaat.


Werkwijze bij het Juridisch Loket Den Haag

Mogelijk komt u ook bij de keuze voor hulp van het Juridisch Loket Den Haag uiteindelijk terecht bij een advocatenkantoor. Dit heeft te maken met de werkwijze van het Juridisch Loket. Allereerst probeert men een conflict of vraagstuk op te lossen met hulp van een jurist of mediator. Een jurist kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het opstellen van officiële brieven. Het versturen hiervan aan betrokkenen bij een conflict kan het aanzetten tot het uitvoeren van handelingen; het maakt doorgaans meer indruk dan de brief die u wellicht zelf al verstuurd heeft. Een mediator treedt als neutrale partij op in conflictsituaties, in de hoop het gesprek tussen betrokkenen weer op gang te krijgen. Mochten beide vormen van ondersteuningen geen resultaat geven, dan verwijst het Juridisch Loket Den Haag u door naar een advocatenkantoor.


Direct kiezen voor de hulp van een pro deo advocaat

Het kan voorkomen dat u eerder al brieven door een jurist heeft laten sturen, of niet het gevoel heeft dat een mediator voor oplossingen gaat zorgen. In dergelijke situaties is het verstandig om direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen. Het helpt u grote frustraties te voorkomen. Maak gebruik van de zoekmachine op deze website om een geschikte (pro deo) advocaat in uw regio te vinden. Ook wanneer u door het Juridisch Loket Den Haag wordt doorverwezen naar een advocatenkantoor loont het om zelf op zoek te gaan; u bent niet verplicht de hulp van het aan het Juridisch Loket Den Haag gekoppelde advocatenkantoor te accepteren. Zelf zoeken naar een advocaat verzekert u, dat deze (pro deo) advocaat qua ervaring en achtergrond past bij uw juridisch vraagstuk.


Eigen bijdrage bij inschakelen Juridisch Loket Den Haag

Voor de hulp van een pro deo advocaat betaalt u een eigen bijdrage in Nederland. De exacte hoogte hiervan is onder meer afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Tijdens een eerste kennismaking kan de medewerker van het Juridisch Loket Den Haag u hier meer over vertellen. Overige kosten worden vergoed door het Rijk. Op deze manier blijft rechtshulp in Nederland voor iedere burger toegankelijk. Bij het inschakelen van het Juridisch Loket Den Haag dient u rekening te houden met eventuele telefoonkosten.


Vraag en antwoord

Kan ik als stichting terecht bij het Juridisch Loket in Den Haag?

Vanuit mijn stichting heb ik een juridisch vraagstuk, welke ik graag aan iemand met kennis van zaken voor wil leggen. Kan ik hiervoor terecht bij het Juridisch Loket in Den Haag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Niet in alle situaties kunt u met een juridische kwestie terecht bij het Juridisch Loket in Den Haag. Een voorbeeld van een situatie waarvoor dit geldt, is de situatie waarin u namens een stichting juridisch advies wenst. U kunt in dit geval voor de hulp van een (pro deo) advocaat kiezen. Een (pro deo) advocaat biedt u een uitgebreide ondersteuning, dan het Juridisch Loket in Den Haag doet. Zo adviseert een (pro deo) advocaat u niet alleen, maar helpt deze u bijvoorbeeld ook bij het vervolg van de kwestie mocht het tot een rechtszaak komen.

Doe ik er verstandig aan om direct zelf een raadsman of raadsvrouw te benaderen?

Ik twijfel op dit moment of het zinvol is om eerst langs het Juridisch Loket in Den Haag te gaan, of om direct zelf een raadsman of raadsvrouw te zoeken. Wat raden jullie mij op dit punt aan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Houd rekening met het feit dat het Juridisch Loket in Den Haag uitsluitend relatief simpele juridische vragen beantwoordt. Bij ingewikkelde kwesties zal een medewerker u hier al snel doorverwijzen naar een advocatenkantoor waarmee het Juridisch Loket in Den Haag samenwerkt. Het is om deze reden dat het vaak verstandig is, om direct zelf op zoek te gaan naar een geschikte raadsman of raadsvrouw. Dit helpt u tijd te besparen en sneller antwoord te krijgen op uw juridisch vraagstuk.

Kan ik bij jullie terecht voor vragen over schutting buren?

Recent hebben de buren een nieuwe schutting geplaatst. Ik vind deze niet mooi en wil weten wat mijn rechten zijn. Kan ik terecht bij het Juridisch Loket in Den Haag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij vragen over de eisen waaraan een schutting moet voldoen kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Den Haag. Hier vertelt men u bijvoorbeeld meer over de maximale hoogte van een schutting in de voor- en achtertuin, over de plek op het terrein van de buren waar deze geplaatst mag worden, enzovoorts. Zo geldt onder meer dat een schutting geen gevaarlijke situaties mag veroorzaken. Dat u de nieuwe schutting mogelijk niet mooi vindt, is in de basis geen reden om de schutting weer te laten verwijderen door de buren. Ontstaat er een conflict over de schutting? Laat u in dat geval bijstaan door een (pro deo) advocaat.

Hoe laat ik de buren stoppen met hun geluidsproductie?

Ik wil dat de buren zo snel mogelijk stoppen met het maken van zoveel lawaai als ze momenteel doen. Ben ik hiervoor bij het Juridisch Loket in Den Haag aan het juiste adres?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een medewerker van het Juridisch Loket in Den Haag kan u adviseren over hetgeen u zelf kunt doen om de overlast die u ervaart te laten stoppen. U kunt bijvoorbeeld het gesprek aangaan met de buren, of opnames maken om deze vervolgens te delen met de verhuurder of een wijkagent. Mocht de situatie uitmonden in een conflict, dan kunt u een (pro deo) advocaat inschakelen. Een medewerker van het Juridisch Loket in Den Haag zal u bij zo’n conflict niet helpen.