Juridisch Loket Deventer of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Deventer kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Deventer wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Deventer of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Voorwaarden voor hulp Juridisch Loket Deventer

Hulp van het Juridisch Loket Deventer is niet voor iedereen toegankelijk. Er worden een aantal voorwaarden gesteld, welke zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Zo geldt bijvoorbeeld, dat uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog mogen zijn. Tijdens een eerste gesprek kan een medewerker van het Juridisch Loket Deventer u meer vertellen over de exacte grens. Niet alleen geldt er een limiet voor uw inkomen en vermogen. Ook helpt het Juridisch Loket Deventer slechts particuliere cliënten. Partijen als bedrijven, stichtingen en verenigingen zullen direct worden doorverwezen naar een advocatenkantoor.


Werkwijze van Juridisch Loket Deventer

Het Juridisch Loket Deventer spreekt uw hulpvraag samen met u door, om vervolgens te kijken op welke wijze men u het beste kan ondersteunen. Dit kan betekenen dat u wordt aangeraden voor mediation te kiezen. Een mediator treedt als neutrale partij op, om de betrokkenen bij een conflict terug aan tafel te krijgen. Het doel hiervan is het op gang brengen van de gesprekken, om zonder tussenkomst van de rechter tot een oplossing te komen. Ook kan men u hulp van een jurist aanbieden, die u bijvoorbeeld ondersteunt bij het opstellen van officiële documenten. U kunt denken aan het schriftelijke bezwaar wat u indient bij uw gemeente, als u het niet eens bent met een genomen besluit. Bij het Juridisch Loket Deventer werken geen advocaten.


Kies voor pro deo advocaat als alternatief

Juist doordat er geen advocaten werkzaam zijn bij het Juridisch Loket Deventer, geldt dat de dienstverlening zich beperkt tot het beantwoorden van relatief simpele juridische vraagstukken. Hulp tijdens een rechtszitting of bijvoorbeeld een verhoor wordt hier niet geboden. Dit kan een reden zijn om voor een (pro deo) advocaat te kiezen, in plaats van voor de hulp van het Juridisch Loket Deventer. Mocht een vraag niet te beantwoorden zijn door het Juridisch Loket Deventer, dan zal men u eveneens doorverwijzen naar een advocatenkantoor. U bent niet verplicht in zee te gaan met het advocatenkantoor wat u wordt aangeraden. Het is zelfs heel verstandig, om zelf een (pro deo) advocaat te zoeken. Het verzekert u van het feit, dat de gevonden raadsman of raadsvrouw vaker vergelijkbare zaken behandeld heeft. De zoekmachine op deze website helpt u hierbij; filter de (pro deo) advocaten op basis van hun expertisegebied.


Kosten van hulp Juridisch Loket Deventer

Voor de hulp van het Juridisch Loket Deventer betaalt u in de basis niets. Een uitzondering hierop is advies wat u telefonisch geboden wordt. In dit geval betaalt u naast uw vaste belkosten aanvullende kosten voor het gebruik van een betaalnummer. Ook de hulp van een (pro deo) advocaat is in eerste instantie gratis; u kunt een gratis kennismakingsgesprek inplannen met de gevonden (pro deo) advocaat in de zoekmachine op deze website. U vraagt het gratis kennismakingsgesprek aan via de profielpagina van de (pro deo) advocaat. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt besproken welke kosten een eventueel vervolgtraject met zich meebrengt.


Vraag en antwoord

Helpt het Juridisch Loket als mijn geluidsproductie leidt tot een conflict?

Er is een conflict ontstaan met de buren over de mate waarin ik mijn geluidsinstallatie gebruik. Kan het Juridisch Loket in Deventer een bemiddelende rol spelen in zo’n conflict?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U beschrijft een reeds bestaand conflict met de buren. Het Juridisch Loket in Deventer speelt hier in de basis geen rol in; u kunt een (pro deo) advocaat inschakelen om u bij te laten staan. Het Juridisch Loket in Deventer beantwoordt eenmalige, vaak vrij simpele juridische vragen. Dit betekent dat u hier wel terecht kunt voor een vraag over de factoren die zullen bepalen of een rechter uw geluidsproductie ook daadwerkelijk als overlast zal aanmerken. Om er twee voorbeelden van te geven: de duur van het geluid en de intensiteit (vaak uitgedrukt in aantal decibel) hiervan.

Kan ik bij het Juridisch Loket terecht met vragen over een schutting?

Met mijn buren discussieer ik inmiddels al enige tijd over een nieuwe schutting die zij willen plaatsen. Ik vind deze niet mooi en wil het tegenhouden. Kan ik hiervoor terecht bij het Juridisch Loket in Deventer?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u vragen heeft over de eisen waaraan een schutting moet voldoen, kunt u terecht bij een medewerker van het Juridisch Loket in Deventer. Deze zal u onder meer vertellen wat de maximale hoogte hiervan is in een voor- of achtertuin en bijvoorbeeld op welke afstand van uw tuin deze geplaatst mag worden. Het helpt u te bepalen of het zinvol is om verdere juridische stappen te overwegen. Bij die juridische stappen ondersteunt het Juridisch Loket in Deventer u niet meer; de hulp stopt bij de beantwoording van uw vraag. Een (pro deo) advocaat biedt u deze juridische ondersteuning bij het vervolg wel.