Juridisch Loket Almere of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Almere kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Almere wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Almere of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch Loket Almere biedt niet altijd juridische ondersteuning

Niet iedereen komt bij een juridisch vraagstuk in aanmerking voor de hulp van het Juridisch Loket Almere. Verschillende factoren spelen mee, denk aan uw inkomen en eigen vermogen. Wanneer deze te hoog zijn, wordt u al bij een eerste kennismaking doorverwezen naar een advocatenkantoor. Ook wanneer u namens een bedrijf, stichting of bijvoorbeeld vereniging een juridisch vraagstuk voor wilt leggen, zal men u doorverwijzen; er worden geen zakelijke cliënten ondersteund. De voorwaarden voor het kunnen aanvragen van juridische ondersteuning van het Juridisch Loket Almere zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Deze voorwaarden gelden voor ieder Juridisch Loket in Nederland.


Werkwijze bij Juridisch Loket Almere

Wanneer u het Juridisch Loket Almere benadert voor juridische ondersteuning, kijkt men allereerst of u hiervoor in aanmerking komt. Mocht dat het geval zijn, dan probeert men een vraagstuk of conflict op te lossen met hulp van een jurist of mediator. Houd er rekening mee, dat een jurist geen advocaat is. Een jurist biedt ondersteuning bij het opstellen van officiële brieven, om een wederpartij aan te zetten tot het uitvoeren van een bepaalde handeling. Denk aan een terugbetaling, wanneer u vindt dat een geleverd product niet voldoet aan uw eisen of verwachtingen. Een mediator treedt als neutrale partij op tussen andere betrokkenen, om gezamenlijk het gesprek op gang te brengen en na te denken over oplossingen. Zowel de hulp van een jurist, als die van een mediator zal niet altijd voor een doorbraak zorgen. In dat geval verwijst men u door naar een advocatenkantoor.


Zelf een pro deo advocaat inschakelen voor juridische hulp

U bent niet verplicht de hulp van een advocaat, voorgesteld door het Juridisch Loket Almere, te accepteren. In Nederland heeft u het recht zelf een advocaat te kiezen bij bijvoorbeeld een rechtszitting of een verhoor. Het biedt u verschillende voordelen, om zelf te zoeken naar een geschikte raadsman of raadsvrouw. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat u vooraf precies uit kunt zoeken of de ervaring, het expertisegebied, van een (pro deo) advocaat aansluit bij het type vraagstuk wat u voor wilt leggen. De zoekmachine op deze website helpt u een geschikte (pro deo) advocaat te vinden in uw regio. Wanneer u zelf al een jurist of mediator gevraagd heeft u te ondersteunen bij het oplossen van een conflict, kost het u onnodig veel tijd als het Juridisch Loket Almere diezelfde stappen doorloopt.


Eigen bijdrage bij hulp pro deo advocaat

Voor de hulp van een pro deo advocaat betaalt u slechts een kleine eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Er zijn situaties, waarin u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer de rechter u in uw gelijk stelt, of wanneer u als asielzoeker juridische ondersteuning wenst. Ook aan de hulp van het Juridisch Loket Almere kunnen kosten verbonden zitten. Denk in dit geval aan de kosten die u betaalt voor het gebruik van het telefoonnummer van het Juridisch Loket Almere.


Vraag en antwoord

Juridisch Loket Almere - Kan ik bij het Juridisch Loket terecht voor informatie over de regels rond schuttingen?

Volgens de buren voldoet mijn schutting niet aan de eisen die hieraan worden gesteld. De schutting zou volgens hen te hoog zijn. Kan het Juridisch Loket in Almere mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de door u beschreven situatie kan het interessant zijn om het Juridisch Loket in Almere te bezoeken. Men biedt u hier meer informatie over de regels rond het plaatsen van een nieuwe schutting. Denk aan regels over het maximum wat gesteld wordt aan de hoogte hiervan. Of denk aan de regelgeving over de positie van een (natuurlijke) schutting ten opzichte van het terrein van de buren. Is er een conflict ontstaan over de schutting? Laat u in dat geval ondersteunen door een (pro deo) advocaat.

Juridisch Loket Almere - Ik ervaar hinder van het geluid van mijn buren, hoe los ik dit op?

Mijn buren produceren door de dag heen ontzettend veel geluid. Mede ook door de kinderen die er dagelijks spelen. Kan het Juridisch Loket in Almere mij helpen de overlast op subtiele wijze te melden bij de buren?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer de situatie nog niet is uitgemond in een conflict kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Almere. Een medewerker zal u hier meer vertellen over de juridische definitie van leefgeluiden en het geluidsniveau (uitgedrukt in het aantal dB) waarmee deze geluiden gepaard zouden moeten gaan. Het helpt u vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van overlast. Ook kan een medewerker van het Juridisch Loket in Almere u advies geven over de stappen die u kunt zetten om de hinder die u ervaart te melden bij uw buren, zonder escalatie van de situatie. Ontstaat er toch een conflict? Laat u in dat geval bijstaan door een (pro deo) advocaat.