Juridisch Loket Roermond of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Roermond kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Roermond wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Roermond of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch Loket Roermond biedt antwoord op rechtskundige vragen

Bij rechtskundige vragen en conflicten kunt u een beroep doen op de ervaring van het Juridisch Loket Roermond. Medewerkers van het Juridisch Loket Roermond nemen uw zaak of vraagstuk door en bekijken op basis daarvan, hoe u het beste geholpen kunt worden. Vaak geldt dat men inzet op de ervaring van een jurist. Deze kan u bijvoorbeeld ondersteunen bij het opstellen van een officiële brief aan uw gemeente, wanneer u bezwaar wilt maken tegen een genomen besluit. In plaats van een jurist kan het Juridisch Loket Roermond u aanraden gebruik te maken van een mediator. Deze treedt op als neutrale partij bij conflicten. Doel van mediation is het in kaart brengen van de verschillende belangen en standpunten, om op basis daarvan tot een oplossingsrichting te komen. Houd er rekening mee, dat zowel een jurist als een mediator geen (pro deo) advocaat is.


Kosten advies van Juridisch Loket Roermond

Voor de hulp van het Juridisch Loket Roermond betaalt u niets, mits u het Juridisch Loket Roermond op locatie bezoekt. Zou u voor telefonisch advies kiezen, dan zitten daar kosten aan verbonden. Het Juridisch Loket Roermond werkt met een betaalnummer. Niet alleen het Juridisch Loket Roermond biedt u gratis rechtskundig advies. Voor gratis juridisch advies kunt u ook terecht bij een (pro deo) advocaat. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte raadsman of raadsvrouw te selecteren. Op diens profiel vraagt u direct een gratis kennismakingsgesprek aan, waarin u uw kwestie kunt bespreken en samen in kaart kunt brengen welke vervolgstappen interessant zijn. Hier zit een belangrijk verschil tussen de (pro deo) advocaat en de jurist van het Juridisch Loket Roermond; een jurist helpt u doorgaans niet bij deze vervolgstappen. Het stopt bijvoorbeeld bij het opstellen van een brief.


Niet iedereen heeft recht op hulp Juridisch Loket Roermond

Houd er rekening mee, dat niet iedereen ondersteuning aan kan vragen bij het Juridisch Loket Roermond. Zo geldt onder meer dat uw inkomen en vermogen niet te hoog mogen zijn. De exacte voorwaarden voor het recht op ondersteuning van het Juridisch Loket Roermond zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Logischerwijs gelden deze voorwaarden landelijk; een andere vestiging bezoeken zal geen ander resultaat opleveren. Ook wordt bij het Juridisch Loket Roermond uitsluitend hulp geboden aan particuliere cliënten. Zakelijke partijen, zoals een bedrijf, stichting of vereniging, worden doorverwezen naar een advocatenkantoor.


Redenen om voor een pro deo advocaat te kiezen

Wanneer voor u geldt dat u wordt doorverwezen naar een advocatenkantoor, dan loont het om de aangedragen (pro deo) advocaat initieel te weigeren. Verstandiger is het om zelf op zoek te gaan naar een (pro deo) advocaat. Zo weet u namelijk zeker, dat de ervaring van de gevonden (pro deo) advocaat past bij het type vraagstuk wat u deze voor wilt leggen. Daarbij heeft u de mogelijkheid eerst een gratis kennismakingsgesprek te voeren, om te bepalen of u een zekere klik heeft met de (pro deo) advocaat.


Vraag en antwoord

Buren willen geluidsproductie niet verlagen, waar kan ik terecht?

Inmiddels heb ik de buren meermaals gevraagd hun stereo wat zachter te zetten. Zij weigeren dit te doen. Waar kan ik in zo’n situatie terecht voor hulp? Bij het Juridisch Loket in Roermond? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is afhankelijk van de stappen die u al gezet heeft, of het benaderen van het Juridisch Loket in Roermond verstandig is. Heeft u bijvoorbeeld al laten vaststellen of er juridisch gezien sprake is van overlast in uw situatie? Een medewerker van het Juridisch Loket in Roermond kan u adviseren over de wijze waarop u dit aanpakt. Bij een juridisch vervolg, zoals het starten van een rechtszaak tegen de omwonenden, helpt het Juridisch Loket in Roermond u niet. Een (pro deo) advocaat doet dit wel.

Kan ik voor een schutting van 2,5 meter hoog kiezen?

De buren beweren dat de schutting in mijn achtertuin maximaal twee meter hoog mag zijn. Kan een medewerker van het Juridisch Loket in Roermond mij vertellen of dit klopt?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U doet er verstandig aan een bezoek te brengen aan het Juridisch Loket in Roermond, wanneer u voornemens bent een nieuwe schutting te plaatsen. Niet alleen de hoogte hiervan speelt mee, maar ook de plek waar u deze neerzet. Kiest u voor een schutting op eigen terrein, of precies op de grens tussen twee tuinen? Een medewerker van het Juridisch Loket in Roermond vertelt u waarmee u rekening dient te houden. Is de schutting al geplaatst en dreigen uw buren met juridische stappen? In dat geval heeft u baat bij hulp van een (pro deo) advocaat. Deze staat u bij tijdens een juridische procedure.