Juridisch Loket Dordrecht of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Dordrecht kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Dordrecht wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Dordrecht of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch Loket Dordrecht ondersteunt niet iedere cliënt

Het klinkt wellicht wat gek, maar het Juridisch Loket Dordrecht mag niet iedere cliënt van hulp voorzien. De voorwaarden die hierbij gelden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Een medewerker van het Juridisch Loket Dordrecht zal bij een eerste gesprek kijken of u aan deze voorwaarden voldoet. Om dit te toetsen zal de medewerker u vragen uw financiële situatie in kaart te brengen; wat verdient u maandelijks en hoe hoog is uw vermogen? Als blijkt dat u niet in aanmerking komt voor ondersteuning van het Juridisch Loket Dordrecht, wordt u hier doorverwezen naar een advocaat. Datzelfde geldt voor cliënten die namens een commerciële partij, een stichting of bijvoorbeeld een vereniging ondersteuning vragen aan het Juridisch Loket Dordrecht.


Aanpak Juridisch Loket Dordrecht bij vraagstuk of conflict

Wanneer u een vraagstuk of conflict voorlegt aan het Juridisch Loket Dordrecht, wordt dit eerst globaal beoordeeld. Op basis hiervan wordt naar het antwoord op uw vraagstuk gezocht. In sommige gevallen helpt een jurist u bijvoorbeeld bij het opstellen van officiële documenten. Dit kan wenselijk zijn, wanneer u bezwaar wilt maken tegen een afgewezen aanvraag voor een bouwvergunning. Ook bij een in gebreke stelling is het prettig ondersteund te worden door een jurist; het verzekert u dat de juiste punten in het document genoemd worden. In het geval van een conflictsituatie kan het Juridisch Loket Dordrecht u adviseren over het toepassen van mediation. Een mediator probeert de verschillende betrokkenen middels gesprekken tot elkaar te laten komen, door te kijken naar gemeenschappelijke standpunten en belangen.


Zelf op zoek naar een pro deo advocaat

Niet altijd vormt het advies of de hulp van het Juridisch Loket Dordrecht de oplossing. Daar komt bij dat u, zoals eerder genoemd werd, direct kan worden doorverwezen naar een advocatenkantoor omdat u niet voldoet aan de gestelde voorwaarden. In dergelijke situaties raden we u aan zelf op zoek te gaan naar een geschikte (pro deo) advocaat. De zoekmachine die u op deze website vindt helpt u hierbij. U filtert in deze zoekmachine de (pro deo) advocaten met ervaring in de behandeling van zaken zoals die van u, op basis van hun expertisegebied. Ook vindt u op het profiel van de verschillende advocaten meer informatie over hun achtergrond en ervaring.


Kosten Juridisch Loket Dordrecht en pro deo advocaat

U betaalt in de basis niets voor het advies van het Juridisch Loket Dordrecht. Slechts wanneer u voor telefonische ondersteuning kiest bij juridische vraagstukken en conflicten worden er kosten in rekening gebracht. Het gaat in dit geval om de kosten voor het gebruik van een betaalnummer, naast de kosten van uw eigen provider. Ook het eerste gesprek bij een (pro deo) advocaat, welke u via de zoekmachine op deze website gevonden heeft, is gratis. Als u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp, betaalt u voor het vervolgtraject slechts een beperkte eigen bijdrage. In sommige gevallen betaalt u zelfs helemaal niets voor de hulp van een pro deo advocaat.