Juridisch Loket Den Bosch of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Den Bosch kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Den Bosch wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Den Bosch of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Ondersteuning van Juridisch Loket Den Bosch

Het Juridisch Loket Den Bosch probeert uw relatief simpele juridische vraagstukken te beantwoorden, of u te begeleiden bij het oplossen van conflicten. Dit doet men over het algemeen niet door een advocaat in te schakelen, maar juist door te zoeken naar alternatieven. Zo kan een jurist van het Juridisch Loket Den Bosch ondersteuning bieden bij het uitwerken van een officiële brief, waarin u een verkoper bijvoorbeeld meldt de koop te willen ontbinden. In plaats van een jurist, kan men u ook laten ondersteunen door een mediator. De mediator brengt de betrokkenen bij een conflict samen, inventariseert hun standpunten en probeert op basis daarvan tot een oplossingsrichting te komen. Mocht de hulp van een jurist of mediator onvoldoende helpen, dan verwijst men u bij het Juridisch Loket Den Bosch door naar een advocatenkantoor.


Zelf een pro deo advocaat inschakelen

In plaats eerst voor de hulp van het Juridisch Loket Den Bosch te kiezen, kunt u direct een (pro deo) advocaat inschakelen. Het kan u veel tijd besparen. Daar komt bij dat u mogelijk zelf al onderzocht heeft of de hulp van een mediator voor uw conflict interessant is. Niet ieder conflict leent zich hiervoor. Door zelf op zoek te gaan naar een geschikte pro deo advocaat weet u zeker, dat deze qua achtergrond en ervaring past bij het type zaak wat u voor wilt leggen. Het vergroot de kans op een succesvol verloop hiervan. Ook wanneer u ondersteuning wenst bij een rechtszaak of bijvoorbeeld een verhoor, is het verstandig direct voor hulp van een pro deo advocaat te kiezen in plaats van voor ondersteuning van het Juridisch Loket Den Bosch.


Niet iedereen heeft recht op hulp Juridisch Loket Den Bosch

Houd er rekening mee, dat niet iedereen recht heeft op ondersteuning van het Juridisch Loket Den Bosch. Zo helpt het Juridisch Loket Den Bosch, maar ook elders in Nederland, uitsluitend particulieren. Een bedrijf, een stichting of bijvoorbeeld een vereniging zal direct worden doorverwezen naar een advocaat. Daar komt bij dat er in de Wet op Rechtsbijstand eisen vastgelegd zijn met betrekking tot het inkomen en vermogen van particulieren die een beroep doen op het Juridisch Loket Den Bosch. Blijkt uw inkomen of vermogen te hoog te zijn? In dat geval zal men u aanraden een advocatenkantoor te benaderen voor juridische hulp. Bij een eerste ontmoeting bekijkt de medewerker van het Juridisch Loket Den Bosch waar u recht op heeft met uw huidige inkomen en vermogen.


Bekostiging hulp Juridisch Loket Den Bosch

De ondersteuning van het Juridisch Loket Den Bosch kost u in de basis niets. Uitzondering hierop is telefonische ondersteuning, waarbij u bovenop uw vaste telefoonkosten extra kosten per minuut betaalt. Gratis juridisch advies wordt ook geboden tijdens een eerste kennismakingsgesprek met een pro deo advocaat. Voor het vervolgtraject betaalt u slechts een kleine eigen bijdrage. Het merendeel van de kosten wordt bij pro deo rechtshulp vergoed door de overheid.


Vraag en antwoord

Kan het Juridisch Loket adviseren over hinder door harde geluidsproductie?

Er is een woning in de wijk, waar overdag ontzettend veel geluid vandaan komt. De muziek staat er hard aan. Kan het Juridisch Loket in Den Bosch mij adviseren over hoe te handelen in zo’n situatie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt bij het Juridisch Loket in Den Bosch terecht, wanneer u meer wilt weten over de stappen die u kunt zetten op het moment dat u hinder ondervindt van het gedrag van omwonenden. Het is hierbij belangrijk om op te merken dat een medewerker van het Juridisch Loket in Den Bosch u niet zal ondersteunen bij het daadwerkelijke vervolg hiervan; denk aan het bieden van ondersteuning tijdens een juridische procedure. In dat laatste geval kunt u de hulp van een (pro deo) advocaat inschakelen. Deze staat u hierin bij.

Buren plaatsen aanbouw en willen schutting inkorten, mag dat wel?

Onlangs hebben de buren aangegeven een aanbouw te zullen realiseren. Ze willen de schutting nu inkorten. Kan het Juridisch Loket in Den Bosch mij vertellen of dit wel mag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij vragen over aanpassingen aan een schutting kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Den Bosch. In de situatie die u schetst zal men u hier vertellen dat het inkorten van een schutting voor de realisatie van een aanbouw niet zonder meer is toegestaan, wanneer de schutting op de grens tussen beide terreinen staat. Uw buren zullen u om toestemming moeten vragen. Komt u er niet uit met uw buren? Een (pro deo) advocaat staat u juridisch bij tijdens het vervolg.