Juridisch Loket Haarlem of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Haarlem kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Haarlem wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Haarlem of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Antwoord op juridische vragen van Juridisch Loket Haarlem

Voor de beantwoording van relatief simpele juridische vragen kunt u terecht bij het Juridisch Loket Haarlem. Ingewikkelde vraagstukken kunt u door een (pro deo) advocaat laten oppakken. Niet alleen biedt het Juridisch Loket Haarlem u ondersteuning bij de beantwoording van vragen, ook voor het vervolg kunt u hier in sommige gevallen terecht. Zo kan een jurist ondersteuning bieden bij het opstellen van een officiële brief. Gebruik deze brief om bezwaar te maken tegen een besluit van uw gemeente. Bij conflicten kan mediation de uitkomst bieden. Het Juridisch Loket Haarlem adviseert u hierover. Een mediator inventariseert de standpunten belangen van de betrokkenen, om op basis daarvan te zoeken naar de ingang richting een oplossing in het conflict.


Zelf een pro deo advocaat inschakelen bij juridische vraagstukken

Niet alle vraagstukken zullen door de juristen van het Juridisch Loket Haarlem beantwoord worden. Daarnaast valt niet ieder conflict middels mediation op te lossen. In dergelijke situaties verwijst het Juridisch Loket Haarlem u door naar een advocatenkantoor. Om tijd te besparen kan het verstandig zijn om nog voor uw bezoek aan het Juridisch Loket Haarlem na te gaan of het inschakelen van een (pro deo) advocaat mogelijk verstandiger is. Dat geldt ook, wanneer u in het verleden al eens een jurist of mediator naar uw zaak heeft laten kijken. Een pro deo advocaat gaat doorgaans dieper op de materie in en biedt ondersteuning bij een rechtszitting of een verhoor op het politiebureau. Het zijn zaken waarmee een jurist van het Juridisch Loket Haarlem u niet kan helpen.


Voorwaarden voor hulp Juridisch Loket Haarlem

U komt niet standaard in aanmerking voor ondersteuning van het Juridisch Loket Haarlem. Een medewerker van het Juridische Loket Haarlem zal u bij een eerste kennismaking vragen naar uw financiële situatie. In de Wet op Rechtsbijstand is vastgelegd hoe hoog uw inkomen en vermogen maximaal mag zijn, om in aanmerking te komen voor deze vorm van juridische ondersteuning. Ook geldt dat het Juridisch Loket Haarlem uitsluitend hulp biedt aan particuliere cliënten. Wanneer u namens een bedrijf, een vereniging of bijvoorbeeld een stichting juridische ondersteuning wenst bij vraagstukken of conflicten kunt u terecht bij een (pro deo) advocaat.


Kosten van ondersteuning via Juridisch Loket Haarlem

Wanneer u een vraagstuk voorlegt aan het Juridisch Loket Haarlem hoeft u hier doorgaans niets voor te betalen. Een uitzondering hierop is ondersteuning die telefonisch geboden wordt. U betaalt in dit geval niet alleen uw gebruikelijke telefoonkosten, maar ook aanvullende kosten voor het gebruik van het betaalnummer van het Juridisch Loket Haarlem. Niet alleen advies van het Juridisch Loket Haarlem is gratis. Ook voor het eerste kennismakingsgesprek bij een (pro deo) advocaat betaalt u niets. U kunt uw zaak bij dit gesprek alvast globaal bespreken. Voor het vervolgtraject bij een pro deo advocaat betaalt u, mits u hiervoor in aanmerking komt, een kleine eigen bijdrage. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.


Vraag en antwoord

Schutting beschadigd, kan ik terecht bij het Juridisch Loket?

Op mijn beveiligingscamera is vastgelegd dat een buurman mijn schutting vernield heeft. Kan ik terecht bij het Juridisch Loket in Haarlem voor hulp?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U beschrijft een ontstaan conflict tussen uzelf en een buurman. Het Juridisch Loket in Haarlem biedt geen ondersteuning bij conflicten; u kunt terecht bij een (pro deo) advocaat om de mogelijke juridische vervolgstappen te bespreken. Wilt u weten of de door u geplaatste schutting voldoet aan de regelgeving op dit vlak? In dat geval kunt u wel terecht bij het Juridisch Loket in Haarlem. Medewerkers helpen u hier met eenmalige, vaak relatief simpele juridische vraagstukken.

Hoe weet ik of ik mijn geluidsniveau aan moet passen?

Regelmatig klagen de buren over mijn geluidsniveau. Ze vinden dat ik mijn geluidsniveau moet minderen. Wie heeft er gelijk? Kan het Juridisch Loket in Haarlem ons dit vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt bij het Juridisch Loket in Haarlem terecht voor informatie over het maximaal toelaatbare geluidsniveau. Dit betekent echter niet per definitie dat u uw gedrag wel of niet aan zou moeten passen. In de basis geldt dat u rekening dient te houden met omwonenden. Naast de informatie over toegestane geluidsniveaus kan het Juridisch Loket in Haarlem u adviseren over stappen die u kunt zetten om de situatie te verbeteren, bijvoorbeeld middels buurtbemiddeling. Lost het niets op of escaleert de situatie? Kies in dat geval voor de hulp van een (pro deo) advocaat.