Juridisch Loket Almelo of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Almelo kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Almelo wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Almelo of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Leg rechtskundige vragen voor aan Juridisch Loket Almelo

Vaak blijkt het lastig rechtskundige vragen beantwoord te krijgen met de informatie, die u online vindt. Informatie is niet altijd eenduidig en afkomstig van bronnen zonder duidelijke referenties. Het Juridisch Loket Almelo vormt de oplossing; juristen helpen u relatief simpele juridische vraagstukken beantwoord te krijgen. Ook kan men u hier assisteren bij het opstellen van verschillende soorten officiële documenten. Denk bijvoorbeeld aan documenten als een schriftelijk bezwaar tegen een door uw gemeente of andere overheidsinstelling genomen besluit. Een derde vorm van hulp wat het Juridisch Loket Almelo u biedt; advies over het toepassen van mediation om tot oplossingen te komen in conflictsituaties. Een mediator treedt op als neutrale partij, om de belangen en standpunten van betrokkenen te inventariseren. Gezamenlijk wordt hierbij naar een oplossingsrichting gezocht.


Juridisch Loket Almelo niet altijd de beste optie

Niet altijd loont het om uw vraagstuk voor te leggen aan het Juridisch Loket Almelo. Het kan voorkomen dat u eerder al advies van een jurist of mediator gevraagd heeft. Om geen tijd te verliezen doet u er in zo’n situatie verstandig aan direct naar een alternatief te zoeken. Een goed alternatief voor de hulp van het Juridisch Loket Almelo is een (pro deo) advocaat. De (pro deo) advocaat gaat dieper in op de materie en biedt daarbij ondersteuning bij eventuele vervolgstappen. Denk aan ondersteuning bij een rechtszitting, of bijvoorbeeld tijdens een verhoor. De juristen van het Juridisch Loket Almelo bieden u die hulp niet aan. Vaak stopt het bij een advies of het opstellen van documenten.


Niet altijd recht op ondersteuning Juridisch Loket Almelo

Houd er rekening mee, dat u niet zonder meer recht heeft op de hulp van het Juridisch Loket Almelo. In verschillende situaties kan men uw verzoek om ondersteuning afwijzen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen wiens inkomen of vermogen te hoog is. Het maximum hiervan is wettelijk vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Niet alleen het Juridisch Loket Almelo dient zich aan deze richtlijnen te houden; het geldt ook voor andere vestigingen in Nederland. Een andere reden om uw verzoek af te wijzen, is het vragen om ondersteuning vanuit een bedrijf, een stichting of bijvoorbeeld een vereniging. Het Juridisch Loket Almelo biedt alleen hulp aan particuliere cliënten. Wanneer u niet aan de voorwaarden uit de Wet op Rechtsbijstand voldoet, wordt u direct doorverwezen naar een advocatenkantoor.


Kosten hulp Juridisch Loket Almelo

Het Juridisch Loket Almelo biedt u gratis hulp bij juridische vraagstukken. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht, maar dat gebeurt alleen wanneer u telefonisch advies wenst. Het Juridisch Loket Almelo werkt met een betaalnummer. Niet alleen het Juridisch Loket Almelo biedt u gratis ondersteuning aan. Dit geldt ook voor de (pro deo) advocaten in de zoekmachine op deze website. Het eerste kennismakingsgesprek wat u met deze (pro deo) advocaten plant is altijd gratis. U heeft hierbij de kans uw zaak voor te leggen en alvast globaal te kijken naar mogelijk interessante vervolgstappen.


Vraag en antwoord

Wie helpt mij als ik overlast ervaar door hard geluid van omwonenden?

Er zijn een aantal omwonenden die voor ontzettend veel lawaai zorgen in de weekenden. Kan het Juridisch Loket in Almelo mij helpen dit te laten stoppen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt in uw situatie een aantal stappen doorlopen, waarvan het benaderen van het Juridisch Loket in Almelo er één is. Het Juridisch Loket in Almelo kan u meer vertellen over de factoren waarnaar gekeken moet worden om vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk sprake is van onrechtmatige overlast. Wat u als hinder ondervindt, hoeft dat juridisch gezien niet te zijn. Ook kan het Juridisch Loket in Almelo adviseren over de wijze waarop u het gesprek aan kunt gaan met deze omwonenden. Lost het de situatie niet op? Een (pro deo) advocaat kan u in dat geval helpen bij een juridisch vervolg.

Nieuwe schutting van de buren is lelijk, hoe laat ik deze weghalen?

De schutting die de buren onlangs hebben geplaatst is niet om aan te zien. Kan ik stappen zetten om deze schutting weer te laten verwijderen? Dit is geen gezicht!

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een goede eerste stap in de situatie die u beschrijft is het inschakelen van het Juridisch Loket in Almelo. Men kan u hier meer vertellen over de regels en richtlijnen die gelden voor schuttingen in een voor- of achtertuin. Op basis hiervan kunt u voor uzelf vaststellen of het zinvol is om eventuele juridische vervolgstappen te overwegen. In dat laatste geval is het inschakelen van een (pro deo) advocaat verstandig. Deze staat u namelijk bij tijdens een juridisch vervolg, iets wat de medewerkers bij het Juridisch Loket in Almelo niet zullen doen.