Juridisch Loket Zaandam of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Zaandam kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Zaandam wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Zaandam of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch Loket Zaandam beantwoordt uw rechtskundige vraagstukken

Op het moment dat u het antwoord op een juridisch vraagstuk zelf niet direct weet, kunt u de hulp van het Juridisch Loket Zaandam inschakelen. Niet alleen voor het beantwoorden van rechtskundige vragen kunt u hier terecht. Ook kan een jurist u er helpen bij het opstellen van een schriftelijk bezwaar, wanneer u het niet eens bent met een besluit van een overheidsinstantie. U heeft als burger altijd het recht in bezwaar te gaan, maar vaak weet men niet precies wat er in zo’n bezwaar moet worden opgenomen. Een jurist van het Juridisch Loket Zaandam biedt hulp. Niet altijd lukt het deze juristen uw vraagstuk te beantwoorden. In zo’n situatie verwijst men u door naar een advocatenkantoor.


Voorwaarden voor hulp Juridisch Loket Zaandam

Niet alleen wanneer een vraagstuk niet direct te beantwoorden is verwijst men u door. Dit gebeurt ook, wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet voor ondersteuning van het Juridisch Loket Zaandam. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Ze hebben onder meer betrekking op uw inkomen en vermogen. Wanneer u relatief veel verdient, dient u de hulp van een advocaat in te schakelen en kunt u geen beroep doen op de hulp van het Juridisch Loket Zaandam. Kosten voor een advocaat kunt u vergoed krijgen via uw verzekeraar in zo’n geval. Niet alleen hebben de voorwaarden betrekking op uw inkomen en vermogen. Ook schrijven ze voor, dat het Juridisch Loket Zaandam uitsluitend particuliere cliënten mag ondersteunen. Een vereniging, stichting of bijvoorbeeld bedrijf zal worden doorverwezen naar een advocaat.


Gratis rechtskundig advies Juridisch Loket Zaandam

Voor de hulp welke u door het Juridisch Loket Zaandam geboden wordt, betaalt u niets. Althans, wanneer u het Juridisch Loket Zaandam op locatie bezoekt. Het alternatief is een telefonische afspraak. Voor telefonische ondersteuning betaalt u aanvullende kosten, naast de belkosten van uw provider. Het Juridisch Loket Zaandam werkt met een betaalnummer. Niet alleen het Juridisch Loket Zaandam biedt gratis juridisch advies. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor (pro deo) advocaten, waar u altijd een gratis kennismakingsgesprek aan kunt vragen. Het biedt u de kans uw zaak of vraag alvast globaal te bespreken en samen te kijken, welke vervolgstappen logisch zijn in uw situatie.


Vervolgstappen met hulp van (pro deo) advocaat

De uitvoering van die vervolgstappen doet u zelf, of met hulp van een (pro deo) advocaat. Dit is een belangrijk verschil tussen het Juridisch Loket Zaandam en een raadsman of raadsvrouw. Juristen van het Juridisch Loket Zaandam zullen u namelijk in geen geval ondersteunen bij vervolgstappen, ze helpen u enkel bij bijvoorbeeld het uitwerken van documenten voor het indienen van een schriftelijk bezwaar. Om een voorbeeld te noemen: een (pro deo) advocaat zal u bijstaan, wanneer uw zaak voor de rechter wordt gebracht. Juist doordat u de hulp van een (pro deo) advocaat nodig heeft voor deze vervolgstappen, kan het slim zijn om direct een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen in plaats van eerst langs het Juridisch Loket Zaandam te gaan.


Vraag en antwoord

Hoe weet ik of het geluid van de buren als overlast wordt aangemerkt?

Het geluid van de buren ervaar ik als een vorm van overlast. Hoe stel ik echter vast of dit juridisch ook als zodanig kan worden aangemerkt? Kan het Juridisch Loket in Zaandam mij adviseren?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij het vaststellen van overlast wordt naar verschillende factoren gekeken. Een medewerker van het Juridisch Loket in Zaandam kan u hier meer over vertellen. Het gaat bijvoorbeeld om de duur van het geluid, om het type geluid en om de intensiteit hiervan. Ook adviseert het Juridisch Loket in Zaandam u over de vervolgstappen die u kunt overwegen. Ga bijvoorbeeld eens het gesprek aan met de buren om de situatie te bespreken. Mondt de situatie uit in een conflict? Kies in dat geval voor de ondersteuning van een (pro deo) advocaat.

Buren kiezen voor schutting van drie meter hoog, mag dat?

De buren hebben vorige week een nieuwe schutting geplaatst. Deze schutting is maar liefst drie meter hoog. Kan het Juridisch Loket in Zaandam mij vertellen of dit wel mag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is van verschillende factoren afhankelijk of de keuze van uw buren juridisch gezien toegestaan is. Gaat het bijvoorbeeld om de schutting aan de voor- of achterzijde van de woning? Is de schutting op het eigen terrein geplaatst, of precies op de grens tussen beide tuinen? Een medewerker van het Juridisch Loket in Zaandam kan u meer vertellen over de impact van dergelijke factoren. Blijkt de schutting van uw buren niet te voldoen aan de eisen die in de wet gesteld worden? In dat geval kan een (pro deo) advocaat u helpen bij een eventueel juridisch vervolg van de zaak.