Juridisch Loket Heerlen of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Heerlen kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Heerlen wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Heerlen of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Juridisch advies van Juridisch Loket Heerlen bij conflicten

Mogelijk lukt het u niet meer om zelf uit een conflict te komen, doordat gesprekken hierover vastgelopen zijn. Of wat te denken van een juridisch vraagstuk, waarop u het antwoord online niet weet te vinden. Dergelijke situaties kunt u voorleggen aan het Juridisch Loket in Heerlen. Een jurist denkt hier met u mee, of helpt u bij het opstellen van bijvoorbeeld een officiële brief. Mogelijk wilt u bezwaar maken tegen een besluit van een overheidsinstelling, maar heeft u momenteel geen idee hoe u zo’n brief vormgeeft. Het Juridisch Loket Heerlen kan u hierbij ondersteunen. Naast de hulp van een jurist, kan men u adviseren over het toepassen van mediation. Bij conflicten probeert een mediator samen met de betrokkenen te zoeken naar de gemeenschappelijke deler in de belangen en standpunten; het begin van een oplossing. Helaas blijkt de hulp van het Juridisch Loket Heerlen niet altijd tot oplossingen te leiden bij conflicten en juridische vraagstukken.


Doorverwijzing naar een advocatenkantoor

In zo’n situatie zal het Juridisch Loket Heerlen u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Een (pro deo) advocaat gaat dieper op de materie in en bespreekt samen met u welke vervolgstappen tot uw mogelijkheden behoren. Er zijn situaties waarin het verstandig is om direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen, in plaats van voor het advies van het Juridisch Loket Heerlen. Dit geldt bijvoorbeeld, wanneer u zich moet verantwoorden voor de rechter. Een jurist van het Juridisch Loket Heerlen zal u hierbij geen ondersteuning bieden; een (pro deo) advocaat doet dat wel. Houd er rekening mee, dat u zelf een advocaat mag zoeken. U hoeft niet mee te gaan in het door het Juridisch Loket Heerlen aanbevolen advocatenkantoor. Gebruik de zoekmachine op deze website om het zoeken naar een geschikte (pro deo) advocaat makkelijker te maken.


Juridisch Loket Heerlen biedt niet iedereen ondersteuning aan

Houd er rekening mee, dat het Juridisch Loket Heerlen niet iedereen ondersteuning aan mag bieden. Het Juridisch Loket in Heerlen dient zich te houden aan de voorschriften uit de Wet op Rechtsbijstand. Deze wet stelt een aantal voorwaarden, onder meer gericht op het inkomen en vermogen van een cliënt. Wanneer dit bepaalde waarden overschrijdt, mag het Juridisch Loket Heerlen de cliënt niet verder helpen. Ook voorziet het Juridisch Loket Heerlen uitsluitend particulieren van ondersteuning; bedrijven, verenigingen en bijvoorbeeld stichtingen worden niet geholpen.


Bekostiging ondersteuning Juridisch Loket Heerlen

De ondersteuning van het Juridisch Loket Heerlen wordt kosteloos aangeboden, met uitzondering van telefonische ondersteuning. Voor die laatste vorm van hulp betaalt u naast uw gebruikelijke telefoonkosten een aanvullend bedrag per minuut. Het klinkt interessant, gratis juridisch advies. Het wordt u echter ook aangeboden door de advocaten binnen de zoekmachine op deze website; u kunt bij de meest geschikte advocaat voor uw zaak een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Voor het vervolgtraject betaalt u in het geval van een pro deo advocaat slechts een kleine eigen bijdrage.


Vraag en antwoord

Buren produceren veel geluid, kan het Juridisch Loket mij helpen?

Ik heb te maken met buren die veel geluid produceren. Nu wil ik dat dit stopt. Kan het Juridisch Loket in Heerlen mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het Juridisch Loket in Heerlen helpt u niet bij het oplossen van een bestaand conflict, u kunt hier de hulp van een (pro deo) advocaat voor inschakelen. Wilt u weten wat de maximaal toegestane geluidsproductie is binnen woonwijken? Daarover kan een medewerker van het Juridisch Loket in Heerlen u wel meer vertellen. Ook kan deze u adviseren over stappen die u kunt zetten om een conflictsituatie met de buren te voorkomen. Het Juridisch Loket in Heerlen helpt u bij eenmalige, relatief simpele juridische vraagstukken.

Buren plaatsen nieuwe schutting op gemeenschappelijke grond, mag dat wel?

Momenteel zijn mijn buren bezig met het plaatsen van een nieuwe schutting op onze gemeenschappelijke grond; de grens tussen beide terreinen. Wie kan mij vertellen of dit wel mag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is niet zonder meer toegestaan om de schutting op de grens tussen beide terreinen te plaatsen, wanneer hier vooraf niet over overlegd is. Mogelijk past de schutting niet bij uw smaak. Bezoek het Juridisch Loket in Heerlen om u te laten informeren over de regels die gelden op het gebied van schuttingen en soortgelijke afscheidingen tussen uw terrein en dat van uw buren. Ook kan men u hier informeren over stappen die u kunt zetten om de situatie op te lossen. Overweegt u een juridische procedure? Laat u bijstaan door een (pro deo) advocaat.