Juridisch Loket Eindhoven of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Eindhoven kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Eindhoven wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Eindhoven of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Voorwaarden bij inschakelen Juridisch Loket Eindhoven

Wanneer u voor de hulp van het Juridisch Loket Eindhoven kiest, dient u rekening te houden met een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Tijdens een eerste kennismaking zal de medewerker van het Juridisch Loket Eindhoven u vragen naar uw inkomen en vermogen. Op basis hiervan stelt de medewerker vast of u in aanmerking komt voor deze vorm van juridische ondersteuning. Het komt voor dat u op basis van de voorwaarden zoals deze zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand wordt doorverwezen naar een advocatenkantoor. Ook voor onder meer bedrijven, stichtingen en verenigingen geldt dat zij niet in aanmerking komen voor ondersteuning van het Juridisch Loket Eindhoven.


Verschillen Juridisch Loket Eindhoven en pro deo advocaat

Mogelijk twijfelt u nog tussen de ondersteuning van het Juridisch Loket Eindhoven en die van een pro deo advocaat. Het Juridisch Loket Eindhoven zal een vraagstuk initieel proberen op te lossen met hulp van een mediator of jurist. Mogelijk heeft u in het verleden zelf al hulp van een jurist gevraagd om u te begeleiden bij het opstellen van officiële brieven. In zo’n situatie is het niet gewenst nogmaals naar die oplossingen te kijken met het Juridisch Loket Eindhoven. U kunt direct voor de hulp van een pro deo advocaat kiezen. Dat geldt ook, wanneer u op voorhand inschat dat uw conflictsituatie zich niet direct leent voor een traject met een mediator. Het inschakelen hiervan via het Juridisch Loket Eindhoven kan onnodig veel tijd kosten.


Doorverwijzing naar een advocatenkantoor

Op het moment dat het Juridisch Loket Eindhoven u geen oplossing weet te bieden, ook niet na het inschakelen van een jurist en/of mediator, zal deze u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. U bent niet verplicht de hulp van zo’n advocatenkantoor te accepteren. Het is zelfs verstandig deze hulp te weigeren. We raden u aan zelf een (pro deo) advocaat te zoeken, zodat u zeker weet dat deze raadsman of raadsvrouw qua ervaring en achtergrond past bij het juridisch vraagstuk wat u voor wilt leggen. Maak gebruik van de zoekmachine op deze website om snel en gemakkelijk een geschikte (pro deo) advocaat te vinden. Let hierbij met name op het expertisegebied van de advocaat.


Eigen bijdrage bij Juridisch Loket Eindhoven en pro deo advocaat

Als u voor de hulp van een pro deo advocaat kiest, betaalt u hier een eigen bijdrage voor. Het resterende deel van de kosten wordt vergoed door het Rijk. Op deze manier houdt men juridische ondersteuning toegankelijk. Als bij een rechtszaak blijkt dat u in uw recht staat, dan hoeft u deze eigen bijdrage niet te betalen. Er zijn nog meer situaties waarin de eigen bijdrage die u een pro deo advocaat betaalt vervalt. Denk bijvoorbeeld ook aan een asielzoeker, die juridische ondersteuning wenst bij het aanvragen van een verblijfsvergunning. De hoogte van de mogelijk te betalen eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Houd bij het inschakelen van het Juridisch Loket Eindhoven rekening met telefoonkosten.


Vraag en antwoord

Buren vernielen schutting, helpt het Juridisch Loket mij?

Nog geen week na het plaatsen van mijn nieuwe schutting hebben de buren deze al (bewust) vernield. Kan het Juridisch Loket in Eindhoven mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In uw situatie is er sprake van een conflict met uw buren, waarbij u mogelijk juridische stappen overweegt. U doet er in dit geval verstandig aan om hulp van een (pro deo) advocaat in te schakelen. Deze zal u namelijk ook bijstaan bij het vervolg op een eerste advies. Het Juridisch Loket in Eindhoven beantwoordt uitsluitend simpele juridische vragen, maar helpt u niet bij het vervolg hiervan. U kunt bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket in Eindhoven terecht om na te gaan of uw schutting voldoet aan de regelgeving op dit vlak.

Wie helpt mij bij een conflict over mijn muziekinstallatie in huis?

De buren zijn inmiddels meermaals aan de deur geweest om te klagen over het geluid uit mijn muziekinstallatie. Helpt het Juridisch Loket in Eindhoven mij deze situatie op te lossen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het Juridisch Loket in Eindhoven kan u in de door u geschetste situatie van advies voorzien; het oplossen van een conflict doet u met hulp van een (pro deo) advocaat. Bezoek het Juridisch Loket in Eindhoven om u laten informeren over de grenzen die men juridisch gezien stelt aan de geluidsproductie in een woonwijk. Wat is nog toelaatbaar en vanaf welk geluidsniveau wordt uw geluidsproductie als overlast beschouwd? Op basis hiervan kunt u bepalen of u uw gedrag aan moet passen.