Juridisch Loket Arnhem of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Arnhem kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Arnhem wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Arnhem of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Hulp van Juridisch Loket Arnhem niet voor iedereen beschikbaar

De ondersteuning die het Juridisch Loket Arnhem biedt is niet voor iedereen beschikbaar. Dit heeft te maken met de voorwaarden die hiervoor gelden, vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Zo wordt onder meer naar uw inkomen en eigen vermogen gekeken, wanneer u een beroep wilt doen op het Juridisch Loket Arnhem. Blijkt uw inkomen of vermogen te hoog te zijn, dan wordt u doorverwezen naar een advocatenkantoor. Datzelfde gebeurt, wanneer u als zakelijke partij juridische ondersteuning wenst van het Juridisch Loket Arnhem. Denk aan bedrijven, stichtingen en bijvoorbeeld verenigingen die met een juridisch vraagstuk zitten. Het Juridisch Loket Arnhem, logischerwijs ook in andere Nederlandse steden, helpt uitsluitend particulieren.


Pro deo advocaat in plaats van Juridisch Loket Arnhem

Niet alleen kunt u door het Juridisch Loket Arnhem worden doorverwezen naar een advocatenkantoor. Ook kunnen er redenen zijn om zelf voor de hulp van een pro deo advocaat te kiezen. Mogelijk wenst u ondersteuning bij een rechtszitting of bijvoorbeeld een verhoor door de politie. In dergelijke situaties biedt het Juridisch Loket Arnhem u niet de gewenste ondersteuning; men verwijst u hier slechts door. Een geschikte pro deo advocaat vindt u door gebruik te maken van de zoekmachine op deze website. Let hierbij goed op het expertisegebied van de raadsman of raadsvrouw. Dit expertisegebied moet aansluiten op het type juridisch vraagstuk wat u voor wilt leggen.


Werkwijze van Juridisch Loket Arnhem

Het Juridisch Loket Arnhem zal u pas doorverwijzen naar een advocatenkantoor, wanneer er geen andere opties zijn. Zo wordt eerst gekeken of de hulp van een jurist leidt tot een oplossing in een conflictsituatie. Een jurist is geen advocaat, maar kan wel ondersteuning bieden bij het opstellen van officiële brieven. Deze brieven zetten de betrokkenen wellicht aan tot het uitvoeren van een handeling, zoals het terugstorten van uw betaling bij ontevredenheid over een geleverd product. Ook kan het Juridisch Loket Arnhem u aanraden gebruik te maken van een mediator. Deze treedt als een neutrale partij op in een conflictsituatie en probeert samen met de betrokkenen naar een oplossing toe te werken. Mogelijk heeft u op voorhand al het gevoel, dat de hulp van een mediator niet het gewenste resultaat op zal leveren op basis van het type conflict wat u heeft. In zo’n situatie is het raadzaam direct een (pro deo) advocaat te benaderen.


Kosten Juridisch Loket Arnhem en pro deo advocaat

Voor de hulp van een pro deo advocaat in uw regio betaalt u een beperkte eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van onder meer uw inkomen en vermogen. Er zijn situaties waarin een cliënt geen eigen bijdrage betaalt. Denk aan mensen zonder inkomen en vermogen, een asielzoeker of bijvoorbeeld wanneer u in uw gelijk wordt gesteld door de rechter. Ook aan de hulp van het Juridisch Loket Arnhem kunnen kosten verbonden zitten. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor het benaderen van het telefoonnummer hiervan.


Vraag en antwoord

Helpt het Juridisch Loket in Arnhem bij conflicten over een schutting?

Er is een conflict met de buren ontstaan over een nieuwe schutting die ik afgelopen maand heb geplaatst. Kan ik voor advies terecht bij het Juridisch Loket in Arnhem?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij conflicten over een schutting doet u er verstandig aan een (pro deo) advocaat in te schakelen, in plaats van te kiezen voor ondersteuning van het Juridisch Loket in Arnhem. U kunt hier wel terecht bij vragen over de regels die gelden bij het plaatsen van een schutting in de voor- en achtertuin. Bezoek bijvoorbeeld het Juridisch Loket in Arnhem, wanneer u meer wilt weten over de maximale hoogte van een schutting in de voortuin. Wist u dat dit maximum afwijkt van het maximum voor een schutting in de achtertuin?

Waar kan ik terecht met vragen over de maximaal toegestane geluidsproductie?

Ik vind het leuk om gitaar te spelen en doe dit bij voorkeur aan het eind van de werkdag. Kan ik bij het Juridisch Loket in Arnhem terecht met vragen over de maximaal toegestane geluidsproductie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij het produceren van geluid dient u rekening te houden met omwonenden. U wilt hen niet tot last zijn. Bezoek het Juridisch Loket in Arnhem om u te laten adviseren over de grenzen die worden gesteld aan het produceren van geluid in huis. Ook kan men u hier meer vertellen over hetgeen u kunt doen om conflicten met omwonenden te voorkomen. Ontstaat er zo’n conflict? Bezoek in dat geval niet het Juridisch Loket in Arnhem, maar kies voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat in uw regio. De hulp van een (pro deo) advocaat gaat verder dan die van het Juridisch Loket in Arnhem.