Juridisch Loket Assen of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Assen kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Assen wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Assen of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Hulpvraag bij Juridisch Loket Assen neerleggen

Wanneer u op het internet probeert antwoord te krijgen op een juridische vraag, blijkt het doorgaans lastig te zijn om een eenduidig antwoord te vinden. Het is om deze reden verstandig uw vraagstuk voor te leggen aan een jurist van het Juridisch Loket Assen. Hier inventariseert men uw situatie, om op basis daarvan te bepalen hoe u het beste geholpen kan worden. Soms heeft u behoefte aan ondersteuning bij het opstellen van een officieel document, of het interpreteren van documenten die u ontvangen heeft. In andere gevallen kan mediation de oplossing vormen om bijvoorbeeld uit een conflict te komen. Het Juridisch Loket Assen raadt u hulp van een mediator aan, wanneer u wilt proberen de gesprekken tussen betrokkenen bij een conflict op gang te brengen. Let op, het Juridisch Loket Assen zal niet ieder rechtskundig vraagstuk kunnen beantwoorden; er werken geen advocaten.


Voorwaarden voor hulp van Juridisch Loket Assen

Niet alleen kan het voorkomen dat het Juridisch Loket Assen uw vraagstuk of hulpvraag moet doorschuiven naar een advocatenkantoor. Ook kan het voorkomen, dat deze hulpvraag geweigerd wordt. Het Juridisch Loket Assen dient zich te houden aan de voorwaarden, welke zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Deze wet stelt onder meer een maximum aan het inkomen en vermogen wat iemand mag hebben, wanneer men een beroep doet op de ondersteuning van het Juridisch Loket Assen. Daarnaast geldt dat men hier uitsluitend particuliere cliënten begeleidt. Zoekt u ondersteuning namens een bedrijf, stichting of bijvoorbeeld vereniging? In dat geval is het verstandig direct voor een (pro deo) advocaat te kiezen.


Pro deo advocaat alternatief voor Juridisch Loket Assen

Er zijn meer situaties waarin de hulp van een (pro deo) advocaat een goed alternatief kan zijn voor de ondersteuning van het Juridisch Loket Assen. Mogelijk heeft u al eens een jurist of mediator naar uw zaak laten kijken. Het inschakelen van het Juridisch Loket Assen heeft in zo’n geval vaak geen meerwaarde voor u. Daar komt bij dat de ondersteuning van een (pro deo) advocaat verder gaat, dan die van de jurist bij het Juridisch Loket Assen. Men zal u hier bijvoorbeeld geen ondersteuning bieden tijdens een rechtszitting of een verhoor door de politie. Een (pro deo) advocaat biedt u die ondersteuning wel. Door direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen bespaart u mogelijk veel tijd.


Kosten van juridisch advies

Juridisch advies van het Juridisch Loket Assen kost u in de basis niets. Let wel, dit geldt alleen wanneer u het Juridisch Loket Assen op locatie bezoekt. Kiest u voor telefonisch advies van een jurist, dan zitten daar kosten aan verbonden naast uw gebruikelijke belkosten. Niet alleen het Juridisch Loket Assen biedt gratis rechtskundig advies aan. Ook het eerste gesprek bij een (pro deo) advocaat is gratis. Het biedt u de kans uw zaak alvast globaal door te nemen en te bekijken welke vervolgstappen interessant kunnen zijn. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte (pro deo) advocaat te vinden.