Juridisch Loket Emmen of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Emmen kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Emmen wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Emmen of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Ondersteuning aanvragen bij Juridisch Loket Emmen

Het kan best lastig zijn, om voor uzelf antwoord te geven op juridische vragen waarmee u zit. Hetgeen u op het internet leest is niet altijd eenduidig en kan ingewikkelde juridische termen bevatten. Het Juridisch Loket Emmen helpt u graag verder. Er zijn verschillende manieren waarop men u hier van advies kan voorzien. Zo kan men uw vragen proberen te beantwoorden en bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het opstellen van officiële brieven aan instanties of bedrijven. Daarnaast adviseert het Juridisch Loket Emmen over het toepassen van mediation bij conflicten. Het is niet altijd noodzakelijk om direct naar de rechter te stappen, wanneer een conflict voortduurt. Middels mediation probeert men het gesprek weer op gang te brengen, waarbij een mediator een cruciale rol speelt.


Voorwaarden voor hulp Juridisch Loket Emmen

Mocht u het aanvragen van ondersteuning bij het Juridisch Loket Emmen overwegen, dan is het belangrijk rekening te houden met de voorwaarden die hiervoor gelden. Zo heeft u niet zonder meer recht op deze hulp. Uw inkomen en eigen vermogen mogen bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook moet u de hulp als particulier aanvragen; bedrijven, stichtingen en bijvoorbeeld verenigingen worden niet ondersteund door de medewerkers van het Juridisch Loket Emmen. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand en gelden voor alle vestigingen van het Juridisch Loket in Nederland. Tijdens een eerste kennismaking kan men u hier meer over vertellen en samen met u vaststellen, waar u recht op heeft.


Bekostiging hulp Juridisch Loket Emmen

Bang voor hoge kosten hoeft u niet te zijn, wanneer u hulp van het Juridisch Loket Emmen aanvraagt. Deze ondersteuning wordt u kosteloos aangeboden. Belangrijk is wel, dat u het Juridisch Loket Emmen op locatie bezoekt. Kiest u voor telefonisch advies, dan zitten daar kosten aan verbonden. Het gaat niet alleen om de belkosten van uw provider, maar ook om aanvullende kosten voor het betaalnummer van het Juridisch Loket Emmen. Houd er rekening mee, dat het gratis advies wat u geboden wordt niet uw enige optie is. U kunt ook overwegen direct een gratis kennismakingsgesprek in te plannen met een (pro deo) advocaat uit de zoekmachine op deze website. Een raadsman of raadsvrouw gaat dieper in op de materie en biedt een bredere dienstverlening dan een jurist bij het Juridisch Loket Emmen.


Pro deo advocaat inschakelen bij vragen en conflicten

Om een voorbeeld te noemen van een verschil tussen de dienstverlening van een (pro deo) advocaat en een jurist: een (pro deo) advocaat ondersteunt u ook in de rechtszaal. Daar waar de hulp van een jurist normaliter stopt bij het geven van advies of het opstellen van een document. Door direct voor de hulp van een (pro deo) advocaat te kiezen bespaart u daarnaast veel tijd. Mogelijk verwacht u op voorhand al niet, dat mediation de oplossing zal vormen voor het conflict waarmee u zit. Het Juridisch Loket Emmen inschakelen zou u in dit geval onnodig veel tijd kosten.


Vraag en antwoord

Hoe bepaal ik of er sprake is van overlast door geluid buren?

Ik vind dat de buren hun geluid veel te hard hebben staan. Andere omwonenden vinden dit wel meevallen. Hoe bepaal ik nu of er sprake is van overlast, kan het Juridisch Loket in Emmen helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de door u beschreven situatie kan het lonen om het Juridisch Loket in Emmen te benaderen voor hulp. Een medewerker van het Juridisch Loket in Emmen kan u bijvoorbeeld meer vertellen over de factoren die bepalen of er sprake is van overlast. Overlast heeft van nature een sterk subjectief karakter, wat het soms lastig maakt om dit vast te stellen. Het Juridisch Loket in Emmen helpt u op weg. Overweegt u direct al juridische stappen te zetten? Neem in dat geval een (pro deo) advocaat in de arm. Deze begeleidt u bij het volledige juridische traject, in tegenstelling tot medewerkers van het Juridisch Loket in Emmen.

Kunt u mij adviseren over de maximale hoogte van een schutting?

Momenteel oriënteer ik mij op de mogelijkheden om de schutting in de tuin te vernieuwen. Kunt u mij advies geven over de maximale hoogte?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u wilt weten wat de maximaal toegestane hoogte is van een schutting, kunt u terecht bij het Juridisch Loket in Emmen. Een medewerker zal u hier niet alleen adviseren over de maximale hoogte, maar bijvoorbeeld ook over de stappen die u dient te zetten voordat u de schutting op de grens tussen uw terrein en dat van uw buren plaatst. Het is niet toegestaan om dit zonder overleg te doen. Mocht uw plan leiden tot conflicten met uw buren, dan kunt u in plaats van voor hulp van het Juridisch Loket in Emmen kiezen voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat.