Juridisch Loket Middelburg of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Middelburg kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Middelburg wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Middelburg of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Advies opvragen bij Juridisch Loket Middelburg

Juridische vraagstukken zijn niet altijd even gemakkelijk zelf te beantwoorden. Mede doordat u er vaak nauwelijks of helemaal geen ervaring mee heeft. Medewerkers van het Juridisch Loket Middelburg kunnen u op weg helpen. Men staat hier voor u klaar, om bijvoorbeeld ondersteuning te bieden bij het uitwerken van juridische vragen over de wijze waarop u bezwaar kunt maken tegen besluiten van overheidsinstellingen. Hulp kan ook wenselijk zijn bij het in gebreke stellen van partijen. Denk aan een verkoper die een product geleverd heeft, waarover u niet tevreden bent. Het product is wellicht al meermaals defect geweest. Een jurist van het Juridisch Loket Middelburg is geen advocaat. De hulp van een (pro deo) advocaat gaat vaak verder, dan de ondersteuning die men u bij het Juridisch Loket Middelburg biedt.


Voorwaarden bij hulpvraag Juridisch Loket Middelburg

Om in aanmerking te komen voor hulp van het Juridisch Loket Middelburg dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo is het belangrijk, dat uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn. De exacte voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Niet alleen het Juridisch Loket Middelburg dient zich aan deze voorschriften te houden; het geldt ook voor andere vestigingen in Nederland. Niet alleen zijn deze voorwaarden gericht op het inkomen en vermogen van cliënten. Ook geldt dat het Juridisch Loket Middelburg uitsluitend hulp biedt aan particulieren. Ondersteuning wordt niet geboden aan bijvoorbeeld een vereniging of stichting.


Redenen om voor pro deo advocaat te kiezen

Op het moment dat u niet aan de voorwaarden voldoet, of blijkt dat het Juridisch Loket Middelburg geen oplossing biedt voor uw hulpvraag, wordt u doorverwezen naar een advocatenkantoor. Het kan een goede reden zijn om nog voor het inschakelen van het Juridisch Loket Middelburg te kiezen voor de ondersteuning van een (pro deo) advocaat. In de basis helpt een advocaat u in iedere situatie en gaat deze ondersteuning verder, dan bij de jurist van het Juridisch Loket Middelburg. Een verschil zit bijvoorbeeld in de hulp bij een rechtszitting. Een (pro deo) advocaat zal u ondersteunen als u zich voor de rechter moet verantwoorden, of zelf een rechtszaak aan wilt spannen. De jurist van het Juridisch Loket Middelburg zal u die ondersteuning niet bieden.


Kosten rechtskundig advies Juridisch Loket Middelburg en pro deo advocaat

Aan het inschakelen van de hulp van het Juridisch Loket Middelburg zitten geen kosten verbonden, wanneer u het Juridisch Loket Middelburg op locatie bezoekt. Zou u om telefonisch advies vragen, dan worden daar wel kosten voor in rekening gebracht. Het Juridisch Loket Middelburg werkt met een betaalnummer. Ook een (pro deo) advocaat biedt u gratis juridisch advies, tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte (pro deo) advocaat in uw regio te vinden. Hierbij is het voornamelijk van belang dat het expertisegebied van de (pro deo) advocaat past bij het type zaak wat u voor wilt leggen. Op het profiel van de gevonden raadsman of raadsvrouw kunt u een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.


Vraag en antwoord

Wie adviseert mij over het voorkomen van overlast?

Mijn partner en ik zijn gek op muziek. We hebben de stereo bijna dagelijks ingeschakeld. Nu klagen de buren over deze muziekinstallatie. Kan het Juridisch Loket in Middelburg meer vertellen over mijn rechten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de situatie die u beschrijft kan het om verschillende redenen interessant zijn om het Juridisch Loket in Middelburg te benaderen. Een medewerker vertelt u hier meer over de factoren die bepalen of er juridisch bekeken sprake is van een onrechtmatige overlast. Ook kan deze medewerker u adviseren over de stappen die u kunt zetten om de situatie niet te laten escaleren. U wilt een conflict voorkomen. Ontstaat zo’n conflict alsnog? Een (pro deo) advocaat ondersteunt u in dat geval bij het oplossen hiervan; het Juridisch Loket in Middelburg doet dit niet. Het Juridisch Loket in Middelburg is uitsluitend bedoeld voor eenmalige, relatief simpele vragen.

Wie legt mij de regels uit bij het plaatsen van een schutting?

Ik twijfel over de regels en richtlijnen die gelden bij de plaatsing van een nieuwe schutting in de tuin. Kan een medewerker van het Juridisch Loket in Middelburg mij hierbij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Om conflicten met omwonenden te voorkomen is het verstandig om u bij het plaatsen van een nieuwe schutting te laten informeren door een medewerker van het Juridisch Loket in Middelburg. Deze vertelt u meer over de maximale hoogte van een schutting, de afstand tussen de schutting en de grens met het terrein van uw buren, enzovoorts. Ontstaat er op een later moment onverhoopt toch een conflict met omwonenden? Kies in dat geval niet voor ondersteuning van het Juridisch Loket in Middelburg, maar voor die van een (pro deo) advocaat in de regio.