Juridisch Loket Enschede of gratis gesprek advocaat

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Enschede kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Enschede wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Enschede of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Hulp Juridisch Loket Enschede bij juridisch vraagstuk of conflict

U kunt een relatief simpel juridisch vraagstuk voorleggen aan het Juridisch Loket Enschede. Hier probeert men uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, of u te begeleiden bij het vervolg. Het vervolg kan het uitwerken van een officiële brief zijn, wat u samen met een jurist doet. Houd er rekening mee, dat een jurist geen advocaat is. De hulp van een (pro deo) advocaat gaat doorgaans veel verder, dan die van een jurist bij het Juridisch Loket Enschede. Naast de hulp van een jurist, kan men u laten ondersteunen door een mediator. Een mediator inventariseert standpunten van betrokken partijen bij een conflict, om op basis van die standpunten tot een oplossingsrichting te komen. Hoewel de hulp van het Juridisch Loket Enschede wenselijk kan zijn, kost het u mogelijk onnodig veel tijd. Tijd die u bespaart door direct voor een (pro deo) advocaat te kiezen.


Doorverwijzing naar een advocatenkantoor

Op het moment dat het Juridisch Loket Enschede u geen oplossing kan bieden voor uw vraagstuk of conflict, zal men u doorverwijzen naar een advocaat. Het loont in dergelijke situaties om zelf op zoek te gaan naar een geschikt advocatenkantoor. Zo bent u ervan verzekerd, dat u een (pro deo) advocaat kiest die vaker zaken als de uwe behandeld heeft. Dit vergroot de kans op een succesvol verloop hiervan. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte (pro deo) advocaat te vinden. U filtert de verschillende advocaten op basis van hun expertisegebied, wat u meer vertelt over de ervaring van de raadsman of raadsvrouw.


Voorwaarden bij hulp Juridisch Loket Enschede

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning van het Juridisch Loket Enschede dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Uw inkomen en eigen vermogen moeten onder een specifieke waarde liggen. Deze waarden zijn vastgelegd in de Wet op Rechtsbijstand. Tijdens een eerste kennismaking met het Juridisch Loket Enschede zal men u vragen naar uw financiële situatie en u meer vertellen over hetgeen waarop u recht heeft. Niet alleen wanneer uw inkomen of vermogen te hoog zijn, zal het Juridisch Loket Enschede u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Dat gebeurt ook wanneer u als bedrijf, of bijvoorbeeld als stichting of vereniging hulp van het Juridisch Loket Enschede wenst. Uitsluitend particulieren worden hier juridisch ondersteund.


Kosten van hulp Juridisch Loket Enschede

In de basis kunt u kosteloos aanspraak maken op juridische ondersteuning van het Juridisch Loket Enschede. Uitzondering hierop is telefonische ondersteuning. In dit geval betaalt u naast uw vaste telefoonkosten aanvullende kosten voor het bellen van het telefoonnummer van het Juridisch Loket Enschede. Houd er rekening mee, dat ook het eerste gesprek met een (pro deo) advocaat die u binnen de zoekmachine op deze website gevonden heeft gratis is. Voor het vervolgtraject bij een pro deo advocaat betaalt u slechts een kleine eigen bijdrage; het merendeel van de kosten wordt vergoed door de overheid. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.


Vraag en antwoord

Nieuwe schutting buren is te hoog, helpt het Juridisch Loket mij?

Ik ben van mening dat de nieuwe schutting van mijn buren te hoog is. De schutting is meer dan twee meter hoog. Kan ik bij het Juridisch Loket in Enschede terecht om een zaak te starten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u zich wilt laten ondersteunen bij het opstarten van een rechtszaak tegen uw buren, kunt u een (pro deo) advocaat benaderen. Het Juridisch Loket in Enschede helpt u hier niet bij. U kunt wel bij het Juridisch Loket in Enschede terecht, wanneer u vooraf meer wilt weten over de regelgeving op het gebied van schuttingen. Laat u bijvoorbeeld informeren over de maximale hoogte hiervan. Wist u dat dit maximum voor de schutting in de voortuin verschilt van die in de achtertuin? Een medewerker van het Juridisch Loket in Enschede kan u er meer over vertellen.

Moet ik het geluidsniveau van mijn stereo aanpassen?

Ik vind het leuk om naar muziek te luisteren. Mijn buren geven aan de muziek regelmatig te horen. Wie kan mij vertellen op welk geluidsniveau ik de stereo in huis in mag schakelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Binnen een appartementencomplex of bijvoorbeeld woonwijk dient u rekening te houden met andere bewoners. Probeer afspraken te maken met de buren over tijden waarop u de stereo wat harder kunt zetten en momenten dat u deze op laag geluidsniveau inschakelt. Het voorkomt conflictsituaties. Een medewerker van het Juridisch Loket in Enschede kan u meer vertellen over de manier waarop u het gesprek met de buren aan kunt gaan. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar buurtbemiddeling bij een dreigend conflict. Mocht er zich daadwerkelijk een conflict voordoen, dan kunt u een (pro deo) advocaat inschakelen.