Rechtswinkel Rotterdam - Gratis rechtshulp in uw regio

Rechtswinkel Rotterdam of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Rotterdam of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Rotterdam

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Rotterdam of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprekaan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Rotterdam?

Niet in alle situaties is het direct noodzakelijk om een (pro deo) advocaat in de arm te nemen, wanneer u juridisch advies wenst. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie over de plek waar de schutting staat, de hoogte van een grote boom in de tuin, enzovoorts. Ook bij het doornemen van een arbeidsovereenkomst kan juridisch advies wenselijk zijn, als u sommige paragrafen niet volledig begrijpt. In dergelijke overeenkomsten worden vaak veel juridische termen gebruikt. Voor het antwoord op uw vragen in deze situaties kunt u terecht bij een rechtswinkel Rotterdam. Het is de ideale plek om snel en gemakkelijk juridisch advies in te winnen over simpele juridische kwesties.


Diensten van rechtswinkel Rotterdam

Bij een rechtswinkel in Rotterdam werken voornamelijk studenten. Deze studenten zijn bezig met een opleiding tot advocaat of bijvoorbeeld jurist. Om alvast enige ervaring op te doen met het geven van juridisch advies, werken zij bij een rechtswinkel in Rotterdam. Tegelijkertijd maakt een rechtswinkel juridisch advies toegankelijker voor de gewone burger in de stad. Immers, de kosten voor het inschakelen van een advocaat of bijvoorbeeld jurist lopen al snel hard op. Het advies wat men u bij een rechtswinkel in Rotterdam geeft is gratis. Houd er echter rekening mee, dat de kwaliteit van dit advies vaak minder is dan wanneer u een (pro deo) advocaat in de arm neemt. Veel van deze rechtswinkel werken met een spreekuur. Op de website van de rechtswinkel in Rotterdam vindt u wanneer u hier terecht kunt voor advies.


Bezwaarbrief opstellen of beroep uitwerken

Naast het juridisch advies wat men u kan geven in een rechtswinkel in Rotterdam, kan men u hier ook helpen bij het opstellen van een bezwaarbrief of het uitwerken van een beroep tegen een besluit van de rechter of bijvoorbeeld de politie. U heeft als burger altijd het recht om bezwaar aan te tekenen tegen een beslissing van een overheidsinstantie. Denk bijvoorbeeld aan het besluit van de gemeente om bomen in uw wijk te kappen, het besluit om uw aanvraag tot een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel af te wijzen, enzovoorts. Het opstellen van een bezwaarbrief in deze situaties is niet voor iedereen even makkelijk. Om die reden loont het om u te laten helpen door een medewerker van de rechtswinkel in Rotterdam.


Pro deo advocaat inschakelen bij rechtszitting i.p.v. rechtswinkel Rotterdam

Soms wordt ten onrechte gedacht dat medewerkers van een rechtswinkel in Rotterdam hulp bieden bij een rechtszitting. Dit is niet het geval. Bij een rechtszitting kunt u een pro deo advocaat inschakelen om u voordelig juridisch bij te laten staan. Een pro deo advocaat inschakelen is in tegenstelling tot het advies van een rechtswinkel in Rotterdam niet gratis. Het is echter ook niet zo duur als een reguliere advocaat. U betaalt, afhankelijk van uw inkomen en financiële middelen, een beperkte eigen bijdrage. Gebruik de zoekmachine op deze website om een pro deo advocaat in uw woonplaats te vinden.

Vraag en antwoord

Rechtswinkel Rotterdam - Is advies van een rechtswinkel helemaal gratis?

Iemand vertelde mij dat het advies wat men bij een rechtswinkel in Rotterdam geeft helemaal gratis is. Klopt dit wel?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is correct dat het advies wat men u bij een rechtswinkel in Rotterdam geeft volledig gratis is. U betaalt hier geen eigen bijdrage voor in de meeste gevallen. Houd er rekening mee, dat de kwaliteit van het juridisch advies wat u hier krijgt soms beperkt is. Het advies wordt u aangeboden door studenten die nog in opleiding zijn. Het zorgt er tegelijkertijd voor, dat niet alle juridische kwesties die u hier voorlegt beantwoord kunnen worden. In sommige gevallen wordt u door een medewerker van de rechtswinkel in Rotterdam doorverwezen naar een advocaat. Vaak werkt een rechtswinkel samen met een vast advocatenkantoor.

Rechtswinkel Rotterdam - Begeleidt een rechtswinkel mij bij een rechtszaak?

Ik wil mij graag bij laten staan tijdens een rechtszaak die nadert. Kan ik hiervoor terecht bij de medewerkers van een rechtswinkel in Rotterdam?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Medewerkers van een rechtswinkel in Rotterdam zijn over het algemeen studenten. Zij mogen u nog niet bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure. Wel kunnen ze u voor zo’n procedure van advies voorzien over de rechten en plichten die u als verdachte heeft. Inhoudelijk zullen de medewerkers van de rechtswinkel in Rotterdam u over het algemeen niet adviseren. U kunt hiervoor terecht bij een pro deo advocaat. De pro deo advocaat geeft u vooraf niet alleen inhoudelijk advies, maar zal u ook tijdens de rechtszitting zelf bijstaan. Een rechtswinkel in Rotterdam is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van juridisch advies bij eenvoudige kwesties.