Toeslagen terugbetalen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over terugbetalen toeslagen 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over toeslagen terugbetalen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat te doen bij een conflict over terugbetalen toeslagen?

Als u volgens de belastingdienst te veel toeslag heeft gekregen moet u deze toeslagen terugbetalen. U krijgt dan een terugvorderingsbeschikking. Indien u het hier niet mee eens bent kunt u daartegen bezwaar maken. U dient dan binnen zes weken nadat de beschikking aan u bekend geworden is een brief te sturen aan de belastingdienst. In de meeste gevallen krijgt u, indien u bezwaar maakt, uitstel van betaling. Dit is alleen niet het geval als u gelogen heeft, sprake is van opzet of als u een boete opgelegd gekregen heeft van de belastingdienst. De belastingdienst krijgt uiterlijk 12 weken de tijd om te reageren op uw bezwaar. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij toeslagen terugbetalen

Als u een conflict heeft over toeslagen terugbetalen kan een advocaat uw belangen behartigen. Als u op uw bewaar geen reactie krijgt of als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. Voordat u in beroep gaat dient u de belastingdienst wel in gebreke te stellen. Een advocaat kan u helpen bij deze procedures. 


Kosten zaak rond toeslagen terugbetalen vergoed krijgen via overheid 

Laat u zich bij een zaak rond toeslagen terugbetalen bijstaan door een advocaat? In dat geval is het interessant vooraf uit te zoeken of u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp. Dit komt u, wanneer uw bruto jaarinkomen niet boven de 29.600 euro uitkomt en uw eigen vermogen beperkt is. Een pro deo advocaat helpt u uit te zoeken of u aan de voorwaarden voor pro deo rechtshulp voldoet bij een gratis eerste kennismakingsgesprek. Bij deze vorm van juridische hulp wordt het grootste deel van de gemaakte advocaatkosten vergoed door de overheid. Let op, u betaalt vrijwel altijd een kleine eigen bijdrage.


Declaratie indienen bij verzekeraar na zaak rond toeslagen terugbetalen 

Wanneer u een lopende rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u de kosten voor de hulp van een advocaat bij een zaak rond toeslagen terugbetalen mogelijk declareren bij uw verzekeraar. Let op, soms heeft u voor specifieke zaken een aanvullende module nodig naast de basisdekking van uw verzekering. Ook moet u de verzekeraar vooraf om toestemming vragen voor het inschakelen van een advocaat. 


Wat houdt een gratis gesprek over toeslagen terugbetalen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met zaken die over toeslagen terugbetalen gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over toeslagen terugbetalen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.