Arbeidsovereenkomst opstellen

Gratis gesprek advocaat over een arbeidsovereenkomst opstellen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u hulp wilt bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een arbeidsovereenkomst opstellen?

Bent u als organisatie toe aan een volgende stap? In dat geval kan een arbeidsovereenkomst opstellen noodzakelijk zijn. U wilt mogelijk uw eerste personeelslid aannemen en de zaken direct goed regelen. Naast het opstellen van een arbeidsovereenkomst is ook het afsluiten van verzekeringen belangrijk. Arbeidsovereenkomsten zijn er in verschillende varianten. Daarbij kunt u hier tot op zekere hoogte zelf een invulling aan geven op diverse punten. Denk bijvoorbeeld aan bonussen die u uitkeert bij het behalen van bepaalde prestaties, het aantal bovenwettelijke vakantiedagen die u medewerkers biedt, enzovoorts. Heeft u ook al eens gekeken naar de regels die gelden rondom de toepassing van een proeftijd bij werknemers? Een proeftijd mag alleen in de arbeidsovereenkomst worden opgenomen, wanneer deze voor tenminste zes maanden wordt afgesloten.


Hulp bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst

Kortom, een arbeidsovereenkomst opstellen kan best lastig zijn. Mede ook door het feit, dat heel precies verwoord moet worden wat u medewerkers biedt. Kleine fouten in de verwoording van bepaalde rechten voor medewerkers kunnen u op termijn problemen opleveren. Een advocaat kan met u meekijken, wanneer u een arbeidsovereenkomst op gaat stellen voor uw eerste medewerker(s). Ook kan een advocaat u meer vertellen over de noodzaak van een arbeidsovereenkomst en het verschil tussen een mondeling en schriftelijk overeengekomen overeenkomst.

Kortom: vraag een advocaat om een gratis juridisch gesprek als u een arbeidsovereenkomst wilt opstellen. 


Vraag en antwoord

Mag ik een concurrentiebeding opnemen in het contract?

Om te voorkomen dat een medewerker al snel voor een concurrent gaat werken wil ik een concurrentiebeding opnemen in de arbeidsovereenkomst. Hoe zit dit precies?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het opnemen van een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst is niet altijd mogelijk. Alleen bij een arbeidsovereenkomst opstellen voor onbepaalde tijd kan voor een concurrentiebeding gekozen worden. Dit moet schriftelijk zijn vastgelegd, zodat de medewerker hier zelf mee akkoord gaat. In tijdelijke contracten is het opnemen hiervan niet toegestaan. Ook niet wanneer een medewerker hier zelf mee akkoord zou gaan. Een advocaat kan met u meekijken op welke manier u kunt voorkomen dat medewerkers voor de concurrentie aan het werk gaan. Naast een concurrentiebeding kan ook een relatiebeding een optie zijn. Hierin legt u vast op welke manier een medewerker met uw klanten omgaat.

Mag ik een proeftijd opnemen in de overeenkomst?

Ik wil een medewerker makkelijk kunnen ontslaan als deze niet goed presteert. Kan ik altijd een proeftijd opnemen in het contract?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is niet per definitie mogelijk om bij een arbeidsovereenkomst opstellen ook een proeftijd in het contract op te nemen. Voor het opnemen van een proeftijd geldt dat de arbeidsovereenkomst een looptijd van tenminste zes maanden moet hebben. Daarbij is de lengte van de toegestane proeftijd afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst. Bij een arbeidsovereenkomst van zes maanden tot maximaal twee jaar geldt dat de proeftijd niet langer dan een maand mag zijn. Een advocaat kan u adviseren bij een arbeidsovereenkomst opstellen. Deze kan u meer vertellen over hetgeen waarmee u hierbij rekening dient te houden.