Koop ontbinden - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over een koop ontbinden

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over koop ontbinden en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een koop ontbinden?

Als een door u gekocht product niet goed is kunt u de koop ontbinden. Er dient daarvoor wel aan een aantal vereisten te zijn voldaan. Zo moet u de verkoper de tijd en gelegenheid hebben gegeven om het product te repareren of u een nieuw product te geven. Als de verkoper het probleem niet kan of wil oplossen, of als het product al een aantal keer gerepareerd is maar het nog steeds niet naar behoren functioneert, dan kunt u de koop ontbinden. U kunt de koop ontbinden door de verkoper schriftelijk kenbaar te maken dat u de overeenkomst wilt ontbinden. 

Als de koop ontbonden is dient u het product terug te geven aan de verkoper. Op dat moment heeft u recht op het terugkrijgen van uw (volledige) aankoopbedrag. De koop kan ook gedeeltelijk ontbonden worden. Als het product maar een kleine beperking heeft, is het niet altijd mogelijk de gehele overeenkomst te ontbinden. In dat geval kunt u wel proberen de overeenkomst gedeeltelijk te ontbinden. U houdt het product dan en krijgt van de verkoper een deel van uw aankoopbedrag terug.

Waarom een (pro deo) advocaat bij een koop ontbinden

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over koop ontbinden. Indien u en de verkoper het niet met elkaar eens worden omtrent de ontbinding van de overeenkomst, kunt u de situatie voorleggen aan De Geschillencommissie. Zij kunnen u echter alleen helpen indien de verkoper is aangesloten bij De Geschillencommissie.

Als de verkoper niet aangesloten is bij De Geschillencommissie, kunt u naar de rechter stappen. Voor conflicten tot € 25.000,- kunt u naar de kantonrechter. Daarbij hoeft u zich niet te laten bijstaan door een (pro deo) advocaat. Al is dit wel verstandig. Gaat uw conflict om meer dan € 25.000,- dan kunt u zich wenden tot de rechtbank. Bij de rechtbank dient u zich wel te laten bijstaan door een (pro deo) advocaat. Ook dient u voor deze procedure griffiekosten te betalen.

Wat houdt een gratis gesprek over koop ontbinden in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met zaken die over koop ontbinden gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over koop ontbinden. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn