Gezagsbeëindigende maatregel - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek advocaat over een gezagsbeëindigende maatregel

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een gezagsbeëindigende maatregel is opgelegd en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Kosten gezagsbeëindigende maatregel vergoed krijgen 

Wanneer u voor de hulp van een advocaat kiest bij een zaak rond een gezagsbeëindigende maatregel, kunnen de kosten snel oplopen. U draait niet altijd volledig zelf op voor het betalen van deze kosten; mogelijk wordt een groot deel vergoed door de overheid. Of dit voor u geldt, is afhankelijk van uw vermogen en inkomen. Uw bruto jaarinkomen mag niet hoger dan 29.400 euro zijn. Laat u adviseren door een pro deo advocaat bij een gratis kennismakingsgesprek. Zo weet u precies welk deel van de kosten u zelf moet betalen. U betaalt vrijwel altijd een kleine eigen bijdrage.

Vergoeding kosten advocaat bij gezagsbeëindigende maatregel declareren 

Een alternatief voor pro deo rechtshulp is het declareren van kosten via uw rechtsbijstandverzekering, mits u deze voorheen afgesloten heeft. Of de kosten van de hulp van een advocaat bij een zaak rond een gezagsbeëindigende maatregel onder de dekking hiervan vallen kunt u vooraf zelf opzoeken in de polisvoorwaarden. Soms blijkt u hier een aanvullende module voor nodig te hebben naast uw basisdekking. 

Wat houdt een gratis gesprek over een gezagsbeëindigende maatregel in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Kind en Jeugd hebben veel ervaring met zaken waarbij een gezagsbeëindigende maatregel is opgelegd. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een gezagsbeëindigende maatregel is opgelegd. 

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn