Gezagsbeëindigende maatregel - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek advocaat over een gezagsbeëindigende maatregel

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een gezagsbeëindigende maatregel is opgelegd en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een gezagsbeëindigende maatregel? 

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het gezag wat ouders over hun kind of kinderen hebben bij een gezagsbeëindigende maatregel ingetrokken. Het wordt gezien als de zwaarste maatregel die de kinderbescherming in Nederland kan nemen, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van verwaarlozing van kinderen. De gezagsbeëindigende maatregel kan een bepaalde duur hebben; vaak geldt deze tot het moment waarop het kind 18 jaar oud wordt. Het kind heeft in dat geval het recht zelf te bepalen. Wanneer u als ouder geconfronteerd dreigt te worden met een gezagsbeëindigende maatregel, is het sterk aan te raden de hulp van een advocaat in te schakelen. Deze kan u meer vertellen over hetgeen dit concreet voor u betekent. Ook kan deze u bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure, wanneer u beroep aantekent tegen de instelling van deze maatregel. Het toepassen van een gezagsbeëindigende maatregel heeft een grote impact op ouders.


Waarom een advocaat inschakelen bij een gezagsbeëindigende maatregel? 

Op het moment dat de kinderbescherming een gezagsbeëindigende maatregel aan u op dreigt te leggen, zal dit een grote impact op uw leven hebben. Het is niet niets, wanneer u niet langer het recht heeft om over de toekomst van uw kinderen te bepalen (tot het moment waarop zij 18 jaar oud zijn). Juist door de grote impact van deze maatregel, is het sterk aan te bevelen voor de hulp van een advocaat te kiezen bij zaken gerelateerd aan het ouderlijk gezag. Een advocaat staat u bij tijdens het proces, waarin deze maatregel aan u opgelegd kan worden. Zo kijkt de advocaat of er mogelijk alternatieven zijn, die wellicht beter recht doen aan uw situatie. Ook kan de advocaat u meer vertellen over de rechten die u als ouder heeft om in beroep te gaan tegen zo’n gezagsbeëindigende maatregel en de wijze waarop u zich hierbij het beste kan verdedigen. 


Kosten gezagsbeëindigende maatregel vergoed krijgen 

Wanneer u voor de hulp van een advocaat kiest bij een zaak rond een gezagsbeëindigende maatregel, kunnen de kosten snel oplopen. U draait niet altijd volledig zelf op voor het betalen van deze kosten; mogelijk wordt een groot deel vergoed door de overheid. Of dit voor u geldt, is afhankelijk van uw vermogen en inkomen. Uw bruto jaarinkomen mag niet hoger dan 29.600 euro zijn. Laat u adviseren door een pro deo advocaat bij een gratis kennismakingsgesprek. Zo weet u precies welk deel van de kosten u zelf moet betalen. U betaalt vrijwel altijd een kleine eigen bijdrage.


Vergoeding kosten advocaat declareren verzekering

Een alternatief voor pro deo rechtshulp is het declareren van kosten via uw rechtsbijstandverzekering, mits u deze voorheen afgesloten heeft. Of de kosten van de hulp van een advocaat bij een zaak rond een gezagsbeëindigende maatregel onder de dekking hiervan vallen kunt u vooraf zelf opzoeken in de polisvoorwaarden. Soms blijkt u hier een aanvullende module voor nodig te hebben naast uw basisdekking. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Kind en Jeugd hebben veel ervaring met het aanvechten van een gezagsbeëindigende maatregel. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een gezagsbeëindigende maatregel is opgelegd.