Erfenis mediation - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een mediator over erfenis mediation

Vraag een gratis gesprek aan met een mediator uit uw regio over erfenis mediation en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek mediator.
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een mediator voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de mediator contact met u op!

Wat is erfenis mediation?

Als er geen testament is kan het verdelen van de erfenis tot conflicten leiden als één of meerdere familieleden zich achtergesteld voelen. Erfenis mediation van een erfenis mediator kan in veel gevallen een uitkomst bieden.


Voordelen van erfenis mediation

 • Als u er beide met Erfenis mediaton het conflict oplost dan is Erfenis mediation goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure. Echter komt u er beide niet uit, dan moet u alsnog een gerechtelijke procedure voeren.
 • Bij erfenis mediation heeft u beide evenveel invloed om samen tot een oplossing komen. Bij een rechtszitting wordt de uiteindelijke beslissing door een rechter genomen
 • Omdat u bij erfenis mediation samen tot een oplossing komt voor het conflict is de kans dat u na het mediationtraject nog een goede ver(stands)houding heeft groter. Dit is belangrijk als u elkaar bijvoorbeeld regelmatig tegenkomt bij familiegelegenheden
 • Erfenis mediaton is minder formeel dan een gerechtelijke procedure. U heeft één of een aantal informele gesprekken onder leiding van een mediator.

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met mediator over erfenis mediation. 


Bekostiging mediation via overheid 

De kosten voor erfenis mediation hoeft u niet alle gevallen zelf te betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde mediation, waarbij u slechts een beperkte eigen bijdrage betaalt. Het merendeel van de kosten wordt betaald door de overheid. Het maakt mediation voor iedere burger toegankelijk. Let op, u dient aan verschillende voorwaarden te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Een voorbeeld daarvan is het gegeven, dat uw bruto jaarinkomen niet hoger dan 29.600 euro mag zijn. Een mediator kan u hier tijdens een gratis eerste gesprek meer over vertellen.


Kosten mediation declareren via verzekeraar 

Sloot u in het verleden een rechtsbijstandverzekering af? Mogelijk kunt u de kosten die u maakt bij de keuze voor erfenis mediation vergoed krijgen via uw verzekeraar. Lees voor het inschakelen van de mediator de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering nog eens door, om er zeker van te zijn dat deze dekking toereikend is. In de meeste gevallen betaalt u een eigen risico bij het declareren van kosten via uw verzekeraar. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle mediators met het expertisegebied Familie en scheiden hebben ruime ervaring met erfenis mediation. Selecteer een mediator voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze mediator contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw conflict met u doornemen en vragen beantwoorden
 • Aangeven wat de stappen van een mediationtraject zijn
 • beoordelen of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan over erfenis mediation zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn