Bezwaar Belastingdienst - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over bezwaar Belastingdienst 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij bezwaar tegen de Belastingdienst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is bezwaar Belastingdienst?   

Bent u het oneens met een besluit van de Belastingdienst? Tegen een beslissing van de fiscus kunt u standaard bezwaar maken. Het is een recht wat iedere burger heeft. De termijn voor het instellen van bezwaar is zes weken. Zou u na deze periode een bezwaar indienen, dan is de kans zeer groot dat deze direct wordt afgewezen en niet in behandeling wordt genomen. Reden genoeg om tijdig aan de slag te gaan met het indienen van zo’n bezwaar. In principe moet de Belastingdienst binnen zes weken een beslissing op het bezwaarschrift nemen. De Belastingdienst heeft echter wel de mogelijkheid om deze termijn met zes weken te verlengen. Dit recht heeft u als burger niet. Mocht het bezwaar worden afgewezen, dan kunt u vervolgstappen overwegen. Het is verstandig hierbij de hulp van een (pro deo) advocaat in te schakelen. Deze kan u meer vertellen over de procedure die u dient te volgen. Ook kan deze u bijstaan bij een beroep tegen een afgewezen bezwaar door de Belastingdienst.


Waarom een (pro deo) advocaat bij bezwaar Belastingdienst  

Zoals reeds werd aangehaald, heeft u gedurende zes weken na het besluit van de Belastingdienst de mogelijkheid om bezwaar te maken. U kunt dit bezwaar zelf indienen, maar hier ook direct de hulp van een (pro deo) advocaat voor inschakelen. Deze vertelt u meer over hetgeen in zo’n bezwaar opgenomen zou moeten zijn. Ook adviseert deze u over de wijze waarop u uw bezwaar kracht bij zet. Mocht u het niet eens zijn met de beslissing van de fiscus op uw bezwaar, dan kunt u naar de rechter stappen. Een (pro deo) advocaat vertelt u op voorhand meer over de gang naar de rechter, wanneer u het niet eens bent met het besluit van de fiscus. Ook kan deze u meer vertellen over de kans van slagen van zo’n gerechtelijke procedure en de (financiële) risico’s die het met zich meebrengt voor u. Het helpt u hierin een weloverwogen keuze te maken. 


Pro deo rechtshulp bij bezwaar Belastingdienst 

Om uw bezwaar tegen de Belastingdienst kracht bij te zetten is de hulp van een raadsman of raadsvrouw wenselijk. Dit brengt kosten met zich mee, welke vaak al snel flink kunnen oplopen. Wist u dat u deze kosten niet altijd volledig zelf hoeft te betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor pro deo rechtshulp bij een bezwaar tegen de Belastingdienst. In dit geval worden de kosten voor de hulp van een advocaat grotendeels vergoed door de overheid. U betaalt vaak een beperkte eigen bijdrage; zie het als het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering.


Vergoeding verzekeraar hulp advocaat bij bezwaar Belastingdienst 

U kunt de polisvoorwaarden van een eerder afgesloten rechtsbijstandverzekering nalezen, om te kijken of de hulp van een advocaat bij een bezwaar tegen de Belastingdienst binnen de dekking hiervan valt. Mogelijk heeft u hier een aanvullende module voor nodig. Om kosten vergoed te krijgen via uw verzekeraar, dient u deze om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. Hierbij heeft u standaard het recht zelf een advocaat te selecteren. 


Wat houdt een gratis gesprek over bezwaar Belastingdienst in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met bezwaar tegen de Belastingdienst. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij bezwaar tegen de Belastingdienst. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn