Dwangbevel belastingdienst - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over dwangbevel belastingdienst 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een dwangbevel belastingdienst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een dwangbevel belastingdienst?

Een dwangbevel belastingdienst krijgt u als u een aanmaning niet (op tijd) heeft betaald. Er worden dan extra kosten in rekening gebracht. De belastingdienst heeft in het verleden fouten gemaakt door teveel extra kosten te berekenen bij een dwangbevel. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij dwangbevel belastingdienst

U kunt het geld dat teveel bij u in rekening is gebracht bij het dwangbevel belastingdienst terugvragen. De belastingdienst is een hele grote organisaties waar processen niet altijd klantvriendelijk zijn ingericht. Als u er niet doorheen komt kan een (pro deo) advocaat u helpen het teveel betaalde geld terug te krijgen. 


Vergoeding conflict dwangbevel Belastingdienst door overheid 

Wanneer u bij een conflict over een dwangbevel van de Belastingdienst kiest voor de hulp van een advocaat, hoeft u de kosten die dit met zich meebrengt niet altijd volledig zelf te betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor pro deo rechtshulp, waarbij het merendeel van de kosten vergoed wordt door de overheid. Niet iedereen komt in aanmerking voor pro deo rechtshulp; het is onder meer afhankelijk van uw bruto jaarinkomen (maximaal 29.600 euro) en uw eigen vermogen. Tijdens een gratis eerste kennismakingsgesprek kan een pro deo advocaat u hier meer over vertellen.


Vergoeding conflict dwangbevel Belastingdienst door verzekering 

Komt u niet in aanmerking voor pro deo rechtshulp bij een conflict rond een dwangbevel van de Belastingdienst, maar sloot u in het verleden wel een rechtsbijstandverzekering af? Lees in de polisvoorwaarden van deze verzekering in dat geval nog eens na, om te zien of u de kosten voor de hulp van een advocaat vergoed kunt krijgen via uw verzekeraar. Mogelijk heeft u hier een aanvullende module voor nodig. Bij het declareren van kosten via de verzekeraar dient u de verzekeraar vooraf om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. 


Wat houdt een gratis gesprek over een dwangbevel belastingdienst in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met zaken die over een dwangbevel belastingdienst gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een dwangbevel belastingdienst. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.