Verborgen gebreken huis - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over verborgen gebreken huis 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over verborgen gebreken huis en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn verborgen gebreken huis?

Gebreken aan een huis die niet zichtbaar zijn worden verborgen gebreken genoemd. Een verkoper is verplicht deze te melden. De verkoper is alleen aansprakelijk als de koper aan zijn onderzoeksplicht heeft voldaan. Dit houdt in dat de verkoper alleen aansprakelijk kan worden gehouden voor verborgen gebreken die hij niet gemeld heeft en die de koper door inspectie van het huis ook niet heeft kunnen opmerken. U kunt als koper een bouwkundige keuring laten uitvoeren en de resultaten daarvan laten vastleggen in een rapport. Zo bent u er zeker van dat u aan uw onderzoeksplicht voldaan heeft.


Waarom een (pro deo) advocaat bij verborgen gebreken huis

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over verborgen gebreken huis. Als de koper niet goed ingelicht wordt door de verkoper, kan hij de verkoper daarop aanspreken. Indien de gebreken niet meer hersteld kunnen worden, kan de koper een schadevergoeding eisen. Als een verkoper u niet goed heeft ingelicht over verborgen gebreken huis en u komt niet tot een oplossing met de verkoper, raadpleeg dan een gespecialiseerde (pro deo) advocaat.


Vergoeding kosten juridische kwestie verborgen gebreken huis 

In sommige gevallen kunt u een beroep doen op gesubsidieerde rechtshulp, wanneer u te maken heeft met een juridische zaak rond verborgen gebreken huis. Het geldt onder meer voor mensen met een inkomen onder de 29.600 euro bruto op jaarbasis. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek met een pro deo advocaat, kan deze u informeren over de voorwaarden die gelden voor gesubsidieerde rechtshulp bij een conflict rond verborgen gebreken huis.


Vergoeding juridische kosten verborgen gebreken huis via verzekeraar 

De juridische kosten die u maakt bij een conflict rond verborgen gebreken huis zou u ook kunnen declareren via uw rechtsbijstandverzekering. Deze moet u in het verleden hebben afgesloten; loop de polis nog eens na om te controleren of de dekking toereikend is. Houd rekening met het feit, dat kosten alleen vergoed worden als u de verzekeraar om toestemming heeft gevraagd voor het inschakelen van de advocaat. U mag altijd zelf een advocaat selecteren. 


Wat houdt een gratis gesprek over verborgen gebreken huis in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met zaken en conflicten die over verborgen gebreken huis gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over verborgen gebreken huis. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Vraag en antwoord

Verborgen gebreken woning - Wie is aansprakelijk?

Wij zijn drie maanden geleden verhuisd naar onze nieuwe woning. Nu blijkt dat de dakconstructie ernstig rot is. Dit was niet zichtbaar toen we de woning kochten. De verkoper heeft er nooit iets over gezegd, maar ik weet ook niet of hij er iets van wist. Maar wij zitten met een heel groot probleem, we wonen hier net en moeten nu misschien wel het hele dak laten vervangen. Wij zijn erg bang voor de hoge kosten en hebben nu verschrikkelijk veel spijt dat de woning gekocht hebben. Kunnen wij de verkoper nog op een manier aansprakelijk stellen voor deze verborgen gebreken aan de woning?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Als u een huis koopt, dan koopt u het huis in de staat waarin het zich bevindt, dus inclusief alle zichtbare en niet zichtbare gebreken. U heeft als koper een onderzoeksplicht: u moet goed onderzoeken of er misschien gebreken zijn aan de woning. Als er na de overdracht gebreken blijken te zijn die u niet had opgemerkt, komen deze in principe voor uw eigen rekening. Wel heeft de verkoper ook een mededelingsplicht: hij is verplicht alle gebreken aan de koper mede te delen. Verborgen gebreken woningIn twee gevallen kunt u een verkoper aansprakelijk stellen voor een verborgen gebrek: Bij een ernstig gebrek. Hiervan is sprake als het gebrek zo ernstig is, dat u niet normaal in de woning kunt wonen. Het voorbeeld dat u geeft kan waarschijnlijk als een ernstig verborgen gebrek worden aangemerkt. Dan is de verkoper aansprakelijk, als het gebrek al bestond ten tijde van de overdracht en het voor u niet te zien was. Het maakt in dit geval dan niet uit of de verkoper van het gebrek op de hoogte was of niet. Bij een minder ernstig gebrek. U kunt de verkoper alleen aansprakelijk stellen voor een minder ernstig gebrek indien u kunt aantonen dat hij zijn mededelingsplicht heeft geschonden terwijl u wel aan uw onderzoeksplicht heeft voldaan. Ook moet u aantonen dat het gebrek er al was voor de overdracht. Neem contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Eerste Rechtshulp om u te laten adviseren als uw woning verborgen gebreken vertoont en u de verkoper aansprakelijk wilt stellen.