In beroep tegen ongegrondverklaring bezwaar VOG

Gratis gesprek met een advocaat over een ongegrondverklaring bezwaar VOG 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u in beroep wil tegen een ongegrondverklaring van uw bezwaar en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een (pro deo) advocaat als in beroep wilt gaan?

Als uw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt afgewezen heeft u zes weken om bezwaar te maken tegen deze afwijzing. Als dit bezwaar ongegrond wordt verklaard, kunt u tegen die beslissing in beroep gaan. In beroep gaan tegen de ongegrondheid van een bezwaar is een rechtelijke procedure waarbij de hulp van een advocaat erg belangrijk is. De advocaat kan door zijn specialisme voor u inschatten wat uw kansen zijn en heeft veel ervaring met dergelijke procedures.


Vergoeding advocaatkosten door overheid 

Als u in beroep wil tegen ongegrondheid bezwaar VOG heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.


Vergoeding advocaatkosten door verzekering 

Als u een verzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Verklaring Omtrent Gedrag hebben veel ervaring met het in beroep gaan tegen een ongegrondheidverklaring van een bezwaar. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Aangeven wat de juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u in beroep wil tegen de ongegrondheidverklaring van uw bezwaar. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Vraag en antwoord

Wat kan ik doen?

Ik heb een tijd geleden een VOG aangevraagd, maar dit is afgewezen. Daar heb ik wel bezwaar tegen gemaakt, maar nu heb ik bericht gekregen dat dit niet gegrond is verklaard. Kan ik nu nog iets doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, dan zal het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) daarop een beslissing nemen. Uw bezwaarschrift kan gegrond worden verklaard, maar ook ongegrond worden verklaard. Als het bezwaar ongegrond is verklaard, kunt u de zaak nog aan de rechter voorleggen. U dient dan wel binnen zes weken een beroepschrift in te dienen tegen de beslissing op bezwaar van het COVOG. U kunt zich hierbij laten bijstaan door een advocaat. Neem contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Eersterechtshulp.nl als u een beroepschrift wilt indienen tegen een afwijzende beslissing op bezwaar met betrekking tot de aanvraag van uw VOG.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn