WOZ bezwaar - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over een WOZ bezwaar 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u WOZ bewaar wilt maken tegen een te hoog vastgestelde WOZ-waarde en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een WOZ bezwaar?

U kunt in WOZ bezwaar gaan tegen een te hoog vastgestelde WOZ-waarde. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente. Als de WOZ-waarde van een woning te hoog is vastgesteld kan dat leiden tot een te hoge belastingaanslag. U heeft zes weken de tijd om een WOZ bezwaar in te dienen.

Waarom een (pro deo) advocaat bij een WOZ bezwaar

Een (pro deo) advocaat kan namens u een bezwaarschrift indienen. Indien uw WOZ bezwaar ongegrond verklaard wordt kunt u daartegen in beroep gaan bij de belastingrechter. hierbij is het raadzaam om u bij te laten staan door een (pro deo) advocaat die de procedure kent. 

Wat houdt een gratis gesprek over een WOZ bezwaar in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Huren, wonen en buren hebben veel ervaring met bezwaar maken tegen een te hoog vastgestelde WOZ-waarde. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u WOZ bewaar wilt maken tegen een te hoog vastgestelde WOZ waarde. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn

Vraag en antwoord

Bezwaar WOZ - Bezwaar tegen te hoge WOZ-waarde woning

De WOZ-waarde van onze woning is volgens ons te hoog ingeschat. De woning van onze buren is namelijk veel lager ingeschat, terwijl de huizen gelijk zijn. Wij moeten nu dus hogere belastingen betalen dan onze buren. Dat is toch niet terecht? Kunnen we bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De gemeente stelt de waarde van uw woning vast. Dit wordt de WOZ-waarde genoemd (Wet Onroerende Zaken). Verschillende belastingen worden gebaseerd op de waarde van uw woning. Indien deze te hoog wordt vastgesteld, dan betaalt u dus teveel belasting. De gemeente kijkt naar vergelijkbare woningen in uw omgeving om de waarde van uw woning vast te stellen. Het is echter moeilijk om de echte waarde van woningen met elkaar te vergelijken. U kunt bij de gemeente navragen met welke woningen uw woning is vergeleken. Indien u van mening bent dat die woningen een hogere waarde hebben dan uw woning, dan is het mogelijk interessant om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Laat u adviseren door een van de gespecialiseerde advocaten die zijn verbonden aan Eerste Rechtshulp als u bezwaar wenst te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde van uw woning.